מאפים ולחמים

קרקרים מלוחים

קרקרים מלוחים טעימים שמבטיחים שיחוסלו תוך שניות! קרקרים מלוחים ופריכים שמתאימים לאירוח, לישיבות צוות, כיבוד עסקי או סתם לנשנוש ליד הקפה. קרקרים מקמח מושלמים וממכרים, כולם יאהבו את זה שתצטרכו להכפיל את המתכון, לפחות!

מתכון באדיבות:  שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

קרקרים

מתכון: קרקרים מלוחים

מצרכים 

בכוס חד פעמי שתיה חמה

חמש כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
כפית סוכר
חצי כף מלח גס
כף אחת חומץ
כף אחת שמן שומשום מוסיף טעם
כוס אחת שמן
כוס אחת שומשום
רבע כוס קצח
רבע כטס זרעי פשטן
כוס ורבע מים חמים


אופן הכנה 

שמים בקערה את כל המצרכים וללוש עד שמקבלים בצק נעים לעבודה.
מחלקים את הבצק לחמש כדורים .
לוקחים כדור ומניחים בין שתי ניירות אפיה ומרדדים דק דק, אבל לקחת גלגלת ולחתוך לאורך (ניתן גם לחתוך באמצע)
ניתן גם להכין כעכים דקים למי שרוצים.
מרימים עם הנייר אפיה ומניחים בתבנית
נחמם את התנור ל 180 מעלות ומכניס את הבצק לאפייה של ערך 15 דקות עד שמקבלים צבע חום (לשים עין שלא ישרפו)
מקררים את כל המגשים על השיש ושוב פעם נכניס את כולם לתבנית אחת ואז ולהכניס לתנור לעוד חמש דקות בערך הם יישארו קריספיים .

שאלות ותשובות

שאלה: שרה רשום 1 כף שמן ו1 כף שומשום וגם רשום כוס שמן וכוס שומשום אז מה שמים
תשובה:  1 כף שמן שומשום וכוס שומשום וכוס שמן,  ואם יש לך שמן שומשום שימי גם כף. בהצלחה.

שאלה: מושלם לגבי הצורה לחתוך למקלות ולחצי ?
תשובה: כן והכי טוב להרים את הנייר אפיה ולהניח בתבנית

שאלה: האם נראה לך שאפשר להמיר את הקמח בכוסמין?
תשובה: את יכולה כן

שאלה: מתי מכניסים לתנור?
תשובה: אחרי שסיימת לאפות את כל הכמות ותקראו על השיש את מכניסה הכל לתבנית אחת ושוב לתנור לכמה דקות

 

עוד מתכוני מאפים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close