| | | |

מלפפונים חמוצים ביתיים וקטנטנים

במקום לקנות מלפפונים חמוצים כבושים, הכינו בקלות מלפפונים כבושים ביתיים וקטנטנים שמוכנים לאכילה במהירות
בהשראת: עדנה כהן
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
מלפפונים חמוצים ביתיים

איזה כיףףף להכין בבית בקלות את אחת התוספות הכי טעימות שחייבים ליד המנה העיקרית  או בתוך סנדוויץ' עשיר?

אז במקום לקנות מלפפונים חמוצים כבושים, הכינו בקלות מלפפונים כבושים ביתיים וקטנטנים שמוכנים לאכילה אחרי 4-5 ימים בלבד, ויעצימו לכם כל ארוחה בטעם עסיסי משובח בתיבול מושלם של שמיר נוסטלגי מבית סבתא, שום ריחני ועלי דפנה מיוחדים/

אז אם חשבתם לרגע לקנות הביתה מלפפונים חמוצים מהחנות ליד, עם המתכון הכל כך קל הזה אין שום סיבה שלא תכינו כל שבוע צנצנת יפה מלפפונים קטנים ושובבים שתמיד יחכו שתנגסו בהם בהנאה גדולה…

ספר המתכונים של עדנה כהן

מלפפונים חמוצים ביתיים
צילום: עדנה כהן

למה באמת כדאי לכם: מלפפונים חמוצים ביתיים

 

  • הכנה קלילה ותוך 4-5 ימים יש לכם מלפפונים חמוצים ביתיים וקטנטנים מוכנים לאכילה
  • מתחסלים תוך שבועיים, אז התכוננו כבר להכין את הנגלה הבאה של מלפפונים חמוצים ביתיים

שורה תחתונה: כבושים וכובשים – מלפפונים חמוצים ביתיים וקטנטנים ישדרגו כל ארוחה ויעשירו כל כריך

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים?
מלפפונים חמוצים ביתיים

מלפפונים חמוצים ביתיים

מלפפונים חמוצים ביתיים וקטנטנים

במקום לקנות מלפפונים חמוצים כבושים, הכינו בקלות מלפפונים כבושים ביתיים וקטנטנים שמוכנים לאכילה במהירות
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: עדנה כהן

המצרכים

  • 2 חבילות מלפפונים בייבי
  • 1 ראש שום קלוף
  • ½ חבילה שמיר
  • 1 פלפל חריף (בלי הגרעינים)
  • 4 עלי דפנה
  • 6 גרגרי פלפל אנגלי
  • מים רותחים
  • חומץ
  • מלח

אופן ההכנה

  • נעקר צנצנת זכוכית עם מים רותחים. נשטוף את המלפפונים, השום הקלוף, הפלפל החריף, עלי הדפנה והשמיר במים קרים ונשרה אותם בקערה עם מים וקצת חומץ לעשר דקות כדי להרוג את הרמשים הקטנים.
  • נשפוך את המים ונסדר את המלפפונים בצפיפות ובעמידה. נוסיף בתחתית, באמצע ולמעלה, שיני שום, עלי דפנה ושמיר. כשהצנצנת מלאה נוסיף מים רותחים (או שרתחו כמה דקות לפני כן).
  • על כל כוס מים נשים כפית גדושה מלח ו-2-3 כפות חומץ בלבד. נסגור את המכסה בלחץ ונשאיר על השיש 4 ימים.
  • נהפוך את הצנצנת כל יום לדקה או שתיים כדי שהמלח יעלה למעלה. כעבור 4 ימים נכניס למקרר, שם הם ממשיכים להיכבש.

הערות וטיפים

  • את המים החמים שופכים לצנצנת המלפפונים אחרי שמסדרים אותם
  • אם המלפפונים יוצאים רכים יכולות להיות לכך מספר סיבות: יתכן שהמלפפונים אינם טריים מאד, ולכן לא כדאי לקנות ולהשאיר אותם כמה ימים במקרר עד שכובשים; שאחד מהם היה מקולקל; שלא עיקרנו את הצנצנת כמו שצריך או שלא מילאנו את הצנצנת במים עד הסוף כך שנשאר מקום לאוויר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מלפפונים חמוצים ביתיים
צילום: עדנה כהן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?