Go Back
קרקרים מלוחים

קרקרים מלוחים בפריכות מטריפה

קרקרים מקמח מושלמים וממכרים, כולם יאהבו את זה שתצטרכו להכפיל את המתכון, לפחות!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה

המצרכים

  • 5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כף מלח גס
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף שמן שומשום (מוסיף טעם)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שומשום
  • ¼ כוס קצח
  • ¼ כוס זרעי פשתן
  • ¼1 כוסות מים חמים

אופן ההכנה

  • שמים בקערה את כל המצרכים וללוש עד שמקבלים בצק נעים לעבודה.
  • מחלקים את הבצק לחמש כדורים.
  • לוקחים כדור ומניחים בין שתי ניירות אפיה ומרדדים דק דק.
  • לקחת גלגלת ולחתוך לאורך (ניתן גם לחתוך באמצע).
  • ניתן גם להכין כעכים דקים למי שרוצים.
  • מרימים עם הנייר אפיה ומניחים בתבנית.
  • נחמם את התנור ל 180 מעלות ומכניס את הבצק לאפייה של ערך 15 דקות עד שמקבלים צבע חום (לשים עין שלא ישרפו).
  • מקררים את כל המגשים על השיש ושוב פעם נכניס את כולם לתבנית אחת ואז ולהכניס לתנור לעוד חמש דקות בערך הם יישארו קריספיים .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.