לחמניות מתוקות רכות ומשגעות

מרקם חלומי עם טעם נדיר
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.44 על ידי 32 דירוגים
לחמניות מתוקות

תכירו את הלחמניות המתוקות הכי מבוקשות שיש שיקשטו לכם את השבת בחווית טעמים אגדית!

קבלו מתכון הכי מושלם שיש ללחמניות מתוקות רכות ומשגעות המקבלות מרקם חלומי עם טעם נדיר, ומראה זהוב מגרה ומהמם.

אין התחלה טובה יותר לשבת מבורך מלחמניות מטריפות אלה. ביס אחד ותמצאו את כל המשפחה מכורה לעוד ועוד

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

לחמניות מתוקות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות רכות ומשגעות

מרקם חלומי עם טעם נדיר
ציון 4.44 על ידי 32 דירוגים
לדרג
כמות 15 לחמניות גדולות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מחוקה מלח
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 1 ביצה (ועוד 2 חלמונים)
  • 1 כוס מים פושרים (עוד אחת - אפשר להחליף על כוס מיץ תפוזים)
  • ½ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נתסיס את השמרים עם כוס מים פושרים לחמש דקות.
  • לאחר מכן נוסיף את הקמח מלח סוכר והחלמונים, ונערבל מעט על מהירות נמוכה. נוסיף כוס מים (או מיץ), דבש, וחצי מכמות השמן.
  • נמשיך לערבל על מהירות בינונית ונבדוק את תחתית הקערה (אם יש קמח רצוי להוסיף בהדרגה מים עד שהבצק נאסף יפה ללא שאריות של קמח).
  • נלוש את הבצק עד עשר דקות ותוך כדי הלישה נוסיף את שארית השמן.
  • אחרי לישה טובה נעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ונתפיח למשך חצי שעה בערך.
  • אחרי ההתפחה נחלק את הבצק למספר הלחמניות שרוצים.
  • נקלע לצורת שמיניה ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • אחרי שמסיימים לקלוע את כל הבצק, נבריש את הבצק בשמן זית ונתפיח למשך שעה (או עד להכפלת הנפח).
  • אחרי ההתפחה האחרונה נחמם תנור על 200 מעלות טורבו.
  • נבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר ומים (לצבע כהה מומלץ להבריש פעמיים את הבצק בביצה).
  • נפזר שומשום ונאפה להשחמה יפה.
  • אחרי האפיה נשפריץ מים ונכסה במגבת נקיה.
  • הלחמניות מושלמות גם אחרי הקפאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחמניות מתוקות


שאלות נפוצות: לחמניות מתוקות

אם שמים מיץ תפוזים אפשר לברך מזונות?
לא רק, גם דבש וסוכר.
אפשר מקמח מלא?
רצוי לערבב בין הקמחים ולא רק קמח מלא.

מה חושבים על: לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות
רויטל בשארי: "צבע קליעה ונראות מושלמת!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

31 Comments

    1. היי,
      אפשר להוסיף בפעם הבאה עוד קצת נוזלים עד שמתקבלת עיסה גמישה ורכה שאפשר לעבוד איתה. מוסיפים ממש בהדרגה.
      בהצלחה!

    1. היי אדל,
      אם את רוצה להניח לבצק לתפוח ולעזוב אותו לכמה שעות, תרגישי חופשי להתפיח במקרר. אפילו יכולה במשך הלילה להתפיח ככה ובבוקר להכין.
      בהצלחה!!

  1. הי, רציתי להוסיף מיץ תפוזים אבל לא הבנתי מה הכמויות. כוס מיץ תפוזים במקום כוס מים? בנוסף לכוס מים? למה הכוונה "עוד אחת – אפשר להחליף על כוס מיץ תפוזים". תודה!

    1. היי איילת,
      סליחה על הבלבול: במתכון יש 2 כוסות מים, אבל את מוזמנת להמיר אחת בכוס מיץ תפוזים.
      בהצלחה!

  2. מה הכוונה להשפריץ מים בסוף האפיה?
    האם לקחת שפריצר ולרסס על הלחמניות? או להתיז עם האצבעות?

  3. 5 stars
    הכנתי עכשיו
    הבצק לא היה מספיק קל
    והבנתי שבלחם המים גורם חשוב
    ע"כ הוספתי יותר מים ועיבדתי היטב
    ואכן יצאו לחמניות נפלאות
    תודה רבה על הטיפ של הביצה עם הסוכר אכן יצאו מושחמות ויפות
    עדיין לא טעמתי אולם נראים נפלא ומרגישים רכות
    שמחה שניסיתי ולא התאכזבתי
    חן חן והרבה תודות

  4. 5 stars
    יש לי שאלה
    הכנתי את זה עם קמח כוסמין והייתי צריכה להוסיף עוד מים ושמן יכול להיות שעם כוסמין הכמויות משתנות?
    אשמח לתשובה מהירה

    1. היי נויה,
      כן, כשמדובר בקמח כוסמין, יש להוסיף עוד חצי כוס מים (אבל בכל מקרה יש להוסיף בהדרגה ולעצור כשהבצק מתחיל להראות סימנים של דביקות קלה).
      בהצלחה 🙂

    1. היי ענבר,
      המתכון הספציפי הזה הוא מומלץ מאוד ולכן אנחנו מציעים לנסות שוב להכין, רק שהפעם יש לנו שני טיפים:
      1. להוסיף מים בהדרגה, לא להוסיף 2 כוסות בבת אחת. כשמוסיפים בהדרגה, יש לך אפשרות לדעת מתי לעצור. למה זה חשוב? מפני שכל אחד מאיתנו משתמש בביתו בקמחים ממותגים שונים. יש הבדלים קטנים אפילו כשמדובר באותו סוג, ולכן חשוב תמיד במתכונים של אפיית לחמים להוסיף מים לאט ולעצור כשהבצק מתחיל להיות טיפה דביק, אבל כזה שעדיין אפשר לעבוד איתו.
      2. לישת יתר ו/או לישה אגרסיבית יכולות להרוס את הבצק ולגרום לתוצאה לא רצויה של דחיסות וכדומה.
      אם זה עדיין לא מצליח, נשמח למצוא לך מתכונים נוספים 🙂
      עדכני אותנו!

    1. היי דורית,
      תודה ששמת לב לתקלה – נכון, את החלמונים בהתחלה ולהבריש עם הביצה השלמה.
      בהצלחה 🙂

      1. היי שירן,
        אופים קצת יותר זמן בתוכנית הרגילה, זה בסדר גמור.
        בהצלחה 🙂

  5. 5 stars
    וואו, לחמניות מדהימות!
    כבר המון זמן שלא הצלחתי לעשות בצק טוב,
    והלחמניות האלו יצאו עם מרקם חלומי ביותר!
    תודה רבה!!!

  6. היי, נראה מגרה בטירוף!
    האם אפשר לדלג על הדבש?
    במתכון שהשתמשתי פעם ללחמניות עם דבש הבצק לא תפח!
    או שזה לא כ"כ משמעותי פה, בגלל הכמות?
    אשמח לדעת
    תודה!

    1. היי שרי!
      חיפשנו עבורך את המידע, וזה מה שמצאנו באתר הזה:
      1. "מנהג הספרדים הוא שאם מרגישים מתיקות בעיסה ברכתו בורא מיני מזונות, ולכן הלחמניות המתוקות (שיש עליהם את המדבקה הנ"ל) לפני האכילה ברכתם מזונות, ואחרי האכילה מברכים ברכת על המחיה…"
      2. "למנהג האשכנזים: אם הקמח שבעיסה הוא מיעוט ביחס למי פירות, סוכר והשמן וכו' ברכתו של העיסה בורא מיני מזונות, ועל פי זה יש שנהגו להקל לברך על הלחמניות מזונות, (במקרה שידוע שיש רוב במי פירות ביחס לקמח), כמובן שכל דברינו הם רק כשלא אוכלים כמות שקובעים עליו סעודה אבל אם אוכלים שיעור שקובעים עליו סעודה מברכים לפניו המוציא.. ולאחריו ברכת המזון"
      מקווים שענינו על שאלתך, בהצלחה 🙂

      1. אם השמרים יבשים למה צריך להתסיס אותם?
        לא מתסיסים רק שמרים טריים?

      2. היי שרה!
        שמרים טריים אינם זקוקים להתססה, ואילו שמרים יבשים כן.
        מקווים שענינו על שאלתך 🙂

      3. היי רחלי,
        אנחנו ממליצים לבדוק עם מישהו שמבין, לא רוצים להטעות אותך.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?