עוגת אלפחורס דולסה דה לצ'ה
תגובה נבחרת
"מתה על עוגיות אלפחורס רגילות! אז לא חשבתי פעמיים אחרי שצפיתי בסרטון!! עוגת אלפחורס שלי יצאה מעולה וכולם אהבו את זה, תודה!!"
מרים
ישנם רגעים בהם עוגה רגילה ופשוטה פשוט לא מספקת את החשק למתוק. לכן, היום, נרחיב את ההגדרה שלכם לעוגה, ונגלה לכם את המתכון האהוב עלינו לעוגת אלפחורס דולסה דה לצ'ה!
מקור המתכון הזה רחב ועתיק, שכן לא לאלפחורס ולא לדולסה דה לצ'ה יש סיפור מוצא ברור.
לכן, לצד שיתוף המתכון אתכם, ניתן גם מעט רקע היסטורי מעניין שתוכלו לספר כסיפור נחמד לצד הקינוח.
מוכנים? בואו נתחיל!
למה אתם הולכים להתאהב
עוגת אלפחורס דולסה דה לצ'ה
- עם קצפת השמנת הממוקמת בין שתי שכבות של דולסה דה לצ'ה, עוגה זו היא שדרוג משמעותי מעוגת ספוג פשוטה!
- חוץ מהטעם הנהדר, המראה המהמם של העוגה הזו גורם לה להיראות כמו קינוח מפואר ממסעדת מישלן – למרות שהיא הגיעה היישר מהמקרר לשולחן האוכל!
- המרכיבים הנדרשים והשלבים פשוטים מספיק למצוא ולעקוב אחריהם, שכן שום דבר כאן, מלבד השמות, אינו אקזוטי!
שורה תחתונה: אם אתם מארחים ארוחת ערב או פשוט מחפשים קינוח חדש ומיוחד, אנחנו ממליצים בחום על עוגת אלפחורס דולסה דה לצ'ה. היא לא רק פשוטה להכנה, אלא גם מציעה חוויה ייחודית לסיום הארוחה.
כל מה שתצטרכו להכנת:
עוגת אלפחורס ריבת חלב
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
טיפים לעוגה מושלמת:
טיפ #1
מרחו את הדולסה דה לצ'ה באופן אחיד על בסיס העוגה, ושימו לב שהיא לא תתמקם ותתרכז במקום אחד. לאחר מכן, פזרו את הקוקוס.
טיפ #2
לאחר מכן, הוסיפו את תערובת הקצפת והכניסו למקרר ללילה. אל תוסיפו עדיין את ציפוי האלפחורס!
טיפ #3
למחרת, לאחר הוצאת העוגה מהמקרר, הכינו את ציפוי העוגה ושפכו אותו מעל!
ההיסטוריה מאחורי עוגת אלפחורס..
כעת, ההיסטוריה מאחורי המתכון הקטן הזה מחולקת לשני סיפורים קטנים, אחד על האלפחורס ואחד על הדולסה דה לצ'ה.
אלפחורס
לעוגיות יש קצת היסטוריה לפני שהגיעו לדרום אמריקה. מסתבר, אומרים שהאלפחורס מקורו במזרח התיכון במאה השמינית, שם הוא היה ידוע כ"אלחאשו" ("الحشو"), שפירושו בערבית "ממולא" או "מצופה".
כאשר הערבים המוסלמים והמורים מברבר כבשו את ספרד, הם הביאו איתם את העוגיות. כמובן, הספרדים לא השתמשו באותו מתכון עם פירות יבשים אלא שינו אותו מעט. העוגיות שלהם היו יותר עגולות, מצופות באגוזים או סוכר ונקראו "אלפחור".
עם הזמן, הספרדים לקחו את המתכונים שלהם לדרום אמריקה במהלך הכיבושים שלהם, והאלפחורס המריאו משם לשאר העולם.
ריבת חלב – דולסה דה לצ'ה
דולסה דה לצ'ה, שמתרגם ל"מתוק מחלב", הוא מטבל שמטייל ברחבי העולם! יש הטוענים שמקורו בארגנטינה, צ'ילה, אינדונזיה ואולי אפילו צרפת!
אחד הסיפורים הרבים מספר כי הוא התגלה במאה ה-19 כאשר הטבחית של נפוליאון השאיר תערובת של חלב וסוכר על האש זמן רב מדי.
עם זאת, הסיפור שנראה מדויק יותר הוא על המשרתת של פוליטיקאי ארגנטינאי מפורסם. הסיפור שלה דומה לזה של הטבחית של נפוליאון, כך שהיא השאירה חלב וסוכר בסיר על האש וחזרה לגלות אותו הפך לרוטב מתוק וחום.
בגלל הסיפור הזה, ארגנטינה ניסתה להכריז על ריבת החלב כחלק מהמורשת התרבותית שלה. עם זאת, הם נכשלו בשל הסיפורים הסותרים הרבים לגבי מקורו.
כעת, אתם בוודאי תוהים מה הקשר בין ריבת החלב דולסה דה לצ'ה לאלפחורס? האלפחורס הטובים ביותר הם אלה המכילים מילוי דולסה דה לצ'ה!
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
עוגת אלפחורס דולסה דה לצ'ה
המצרכים
בסיס:
- 100 גרם חמאה מומסת
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 2 חלמונים
- 1½ כוסות קורנפלור
- ½ כוס קמח לבן
- ½ כפית אבקת אפייה
מריחה על הבסיס לאחר האפייה:
- ½ צנצנת ריבת חלב
- 2 כפות קוקוס טחון
שכבת קצפת:
- 1 כוס קוקוס טחון
- 750 מ"ל שמנת מתוקה
- 1¼ כוס חלב
- 1 שקית פודינג וניל אינסטנט
- 200 גרם שוקולד לבן
ציפוי דולסה דה לצ'ה (ריבת חלב) עליון:
- 2 כפות חלב
- ריבת חלב
אופן ההכנה
בסיס:
- שלב ראשון: עם הידיים, ללוש את החמאה המומסת, ½ כוס סוכר, ביצה, שני חלמונים, 1 ½ כוסות קורנפלור, ½ כוס קמח לבן ו½ כפית אבקת אפייה.
- למרוח מעט שמן בתבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ ולכסות את הצדדים בעזרת מברשת.
- לחמם את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- להניח את הבצק בתבנית ולשטח אותו באופן אחיד.
- לאפות בתנור למשך כ-20 דקות.
מריחה לאחר אפייה:
- לכבות את התנור ולהוציא את התבנית.
- בעזרת מרית, למרוח בעדינות חצי צנצנת ריבת חלב על העוגה. חשוב לפזר אותה באופן אחיד ולא לרכז אותה במקום אחד.
- לפזר מעל שתי כפות קוקוס טחון.
שכבת קצפת:
- חשוב להתחיל בשלב זה רק לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין.
- להקציף שלוש כוסות שמנת מתוקה, כוס חלב ושקית פודינג וניל אינסטנט.
- להמיס את השוקולד הלבן בקערה מתאימה למיקרוגל יחד עם ¼ כוס חלב.
- להוציא את הקערה מהמיקרוגל לאחר שהשוקולד נמס ולשפוך אותו על גבי הקצפת.
- להוסיף כוס קוקוס טחון לקצפת ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- לשפוך את הקצפת על גבי הבסיס ולשטח אותה באופן אחיד בעזרת מרית.
- להכניס את העוגה למקרר למשך 12 שעות לפחות.
ציפוי דולסה דה לצ'ה:
- לחמם את חצי צנצנת ריבת חלב שנותרה בקערה קטנה מתאימה למיקרוגל יחד עם שתי כפות חלב.
- לאחר שהדולסה דה לצ'ה נמסה, לשפוך אותה בעדינות על גבי הקצפת.
- להטות את העוגה בעדינות לכל הכיוונים כדי שהדולסה דה לצ'ה יכסה גם את הצדדים.
- מומלץ להשאיר את העוגה במקרר ללילה על מנת שהכל יתייצב והבסיס יישאר רך ועוגתי.
- תהנו!
האם אפשר להכין את העוגה יומיים לפני ההגשה ולשמור בתבנית מכוסה במקרר?
היי עינת,
אפשר בהחלט, אבל קחי בחשבון שבמקרר יש לחות ולכן החלקים הפריכים של העוגה (הבסיס למשל) יספגו אותה ויאבדו בהדרגה מפריכותם.
בהצלחה!
היי איזה גודל הכוס? לפי שתיה חמה ?
היי סיון,
כוס מדידה אוניברסלית. בהצלחה!
וואוו נראת מליון דולר!!
היי ענת,
מקווים שתכיני ותיהני!