|

עוגת שוקולד יום הולדת

עוגת שוקולד שתעשה שמח לכולם!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
עוגת שוקולד יום הולדת (1)

אין יום הולדת בלי עוגת שוקולד שתעשה שמח לכולם!

מתכון לעוגת שוקולד יום הולדת – עוגת שוקולד רכה, עסיסית וסופר טעימה.

באה בשכבות מפנקות של קרם ריבת חלב מנחם ושוקולד עשיר, עם סוכריות שוקולד לחוויה מתוקה

עוגה מושלמת ליום הולדת בגן או בבית, שהכי טעימה כשכולם ירעיפו עליכם שבחים!

מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי

ספר המתכונים של ישראלה אזולאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד יום הולדת (1)

עוגת שוקולד יום הולדת (1)

עוגת שוקולד יום הולדת

עוגת שוקולד שתעשה שמח לכולם!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית: תבנית עגולה מתפרקת גודל 24 או 26. משומנת.
כוס: כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5 ביצים גודל לארג' מופרדות.
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כפות גדושות קקאו
  • 1 כוס קמח תופח

לקרם:

  • 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • 1 אינסטנט פודינג ריבת חלב (אפשר להחליף בוניל או שוקולד, אבל הכי טעים עם ריבת חלב)
  • 1 כוס חלב לקצפת
  • סוכריות לקישוט בטעם שוקולד

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר, עד שמקבלים קצף יציב. אחרי זאת מעבירים לקערה אחרת.
  • בקערת המיקסר כעת מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל, עד שמקבלים תערובת תפוחה.
  • מוסיפים בהדרגה את השמן, קמח, וקקאו.
  • מקפלים עם מרית את החלבונים לתערובת הקקאו, עד שנקבל תערובת אחידה.
  • יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם על 180 מעלות, עד שהקיסם יוצא יבש, בערך 35-40 דקות.
  • מקררים את העוגה ומחלצים מהרינג, ואז חוצים אותה.
  • להכנת הקרם פשוט מקציפים את החומרים שמצויינים למעלה יחדיו
  • מורחים קרם בין שני חלק העוגה, מעל, ומעט בצידיה.
  • מפזרים סוכריות שוקולד מעל לקישוט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד יום הולדת

 

האם הרטבת את  העוגה?
לא, אין צורך. היא מאוד עסיסית.

 


מה חושבים על: עוגת שוקולד יום הולדת

  1. קנאריק סירוביאן:
    "תודה רבה על המתכון המושלם, עוגה חלומית!"

 

עוגת שוקולד יום הולדת (1)
צילום: קנאריק סרוביאן

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים אל תפספסו!


הפוסט המקורי: ישראלה אזולאי

Similar Posts

5 Comments

  1. לא צריך להוסיף נוזלים לתערובת הקקאו?? אנחנו באמצע ההכנה והתערובת סמיכה ודביקה מאוד

    1. היי חני!
      אנחנו מתנצלים שיצא דביק וסמיך. אין צורך להוסיף נוזלים מעבר למפורט במתכון.

  2. התערובת של העוגה לפני הוספת החלבון המוקצף פשוט יצאה גוש גומי שאי אפשר לערבב בכלל…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?