פונדנט שוקולד מריר ובלונדי
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
אין כמו פונדנט שוקולד מושלם זה כדי לשפר לכולם את המצב הרוח! מתכון פונדנט שוקולד מריר ובלונדי בשילוב טעמים ייחודי עם מתיקות עדינה של שוקולד לבן לבין עומק טעמים של שוקולד מריר, היוצר חוויה קולינרית מפתיעה ומענגת.
המתכון פשוט להכנה ומתאים גם לאופים מתחילים. כל מה שצריך זה כמה מצרכים בסיסיים ותבניות אישיות קטנות. זמן האפייה קצר יחסית, ותוך זמן קצר תיהנו מקינוח חם ונימוח שפשוט נמס בפה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבניות מאפינס
המצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ (2 חפיסות)
- 200 גרם חמאה ( 1 חבילה )
- 200 גרם סוכר ( 1 כוס)
- 4 ביצים + 4 חלמונים
- 90 גרם קמח (¾ כוס)
- ¼ כפית מלח
אופן ההכנה
- לחמם תנור על חום של 180 מעלות ולשמן תבניות אישיות.
- להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בבן מארי.
- להוסיף סוכר ולטרוף היטב.
- להוסיף ולטרוף את הביצים אחת אחת.
- להוסיף את החלמונים ולטרוף עד שהם נבלעים בתערובת.
- לנפות את הקמח והמלח ולהוסיף לתערובת.
- לערבב עד שמתקבל בלילה אחידה וחלקה.
- למזוג לתבניות ולאפות 15 - 20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך.
- להוציא מהתנור ולצנן כשתי דקות.
- לשחרר מהתבניות להפוך על הצלחת ולהגיש.
הערות וטיפים
- ניתן לשמור בקירור כמה ימים.
- לאפות סמוך להגשה.
- אפיית יתר פוגמת במרקם.
- ניתן להטביע קוביית שוקולד לפני האפייה במרכז כל תבנית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
פונדנט שוקולד
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פונדנט שוקולד מתכון מאת: Meri Kogan