| |

פיצהבורגר משגעת בגרסה כשרה

מתכון מעולה לארוחה עשירה וטעימה
בהשראת: מרי קוגן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון פיצהבורגר

משתוקקים לפיצה משגעת עם כל הטעמים של המבורגר עסיסי? הגיע הזמן להתענג על פיצהבורגר כשרה שתפנק אתכם בחוויה קולינרית מיוחדת במינה!

המתכון הזה פשוט להכנה ומתאים לכל המשפחה. תוך זמן קצר תוכלו ליהנות מפיצה חמה וריחנית עם בצק רך ועבה, רוטב עגבניות עשיר וקציצות בקר מתובלות וירקות טריים.

הגרסה הכשרה של הפיצהבורגר נעשית עם רכיבים כשרים בלבד, תוך הקפדה על כל כללי הכשרות.

אז למה אתם מחכים? קבלו את המתכון המלא והתחילו להכין את הפיצהבורגר הכי טעימה שתאכלו!

ספר המתכונים של מרי קוגן

מתכון פיצהבורגר
צילום: מרי קוגן
מתכון פיצהבורגר
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון פיצהבורגר

פיצהבורגר משגעת בגרסה כשרה

מתכון מעולה לארוחה עשירה וטעימה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

מחבת
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח שמרים אסם ( / קמח רגיל עם 25 גרם שמרים טריים.)
  • 220 מ״ל מים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח

טופינג:

  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • פלפלים אדומים קלויים (לא חייב אבל מוסיף המון)
  • שום קצוץ דק (4 שיניים)
  • פלפל חריף קצוץ דק לבשר עצמו + ועוד פלפל אחד מעל .
  • 1 כף רסק עגבניות עם עשבי תיבול
  • 1 כף סוכר
  • שמן זית
  • חצילים מטוגנים
  • שומשום (מעט )
  • צנוברים (מעט )
  • אלף האיים / טחינה (לפי טעם אישי)

אופן ההכנה

הכנת הבצק :

  • להכניס לתוך קערת מיקסר עם וו לישה, קמח שמרים עם כף סוכר לבן.
  • להפעיל על מהירות נמוכה , להוסיף בהדרגה את המים , זה שלב שהבצק מעט לא אחיד.
  • להמשיך בפעולת המיקסר ולהוסיף בהדרגה רבע כוס שמן.
  • להעלות למהירות בינונית, הבצק בשלב זה יתחיל להתגבש, לעצור את המיקסר .
  • להוסיף כפית מלח שולחן, להמשיך בפעולת המיקסר מהירות בינונית לפחות 6-7 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וגמיש לגמרי ומתנתק לגמרי מהקערה.
  • להוציא מהקערה , ללוש מעט עם הידיים , לשמן מעט עם שמן זית ולהחזיר לקערה.
  • לכסות בניילון נצמד ומעל להניח מגבת.
  • להניח להתפחה ראשונה בחוץ ( אפשר גם במקרר במידה ולא מתכוונים להכין את הפיצה באותו הרגע) , ההתפחה הראשונה תהיה בין 40 דקות לשעה תלוי במזג אויר, מזג אויר חם ההתפחה תהיה מהירה יותר.
  • לאחר ההתפחה הראשונה , לפזר קמח רגיל על השיש.
  • להניח את הבצק, מעל הקמח ולכסות עם מגבת, לעשרים דקות נוספות.

טופינג :

  • לטגן בצל קצוץ עד שהופך שקוף ומעט מזהיב .
  • להוסיף שום קצוץ, להוסיף פלפל חריף קצוץ ופלפלים אדומים קלויים.
  • להקפיץ מעט, להוסיף את הבשר ולפורר אותו באמצעות מזלג.
  • להוסיף כף רסק וכף סוכר , לערבב עם כף עץ, כשבע דקות לערך.
  • להעביר לקערה כדי שהבשר ינוח.

המשך הכנה:

  • לחמם תנור ל210 מעלות.
  • לחלק את הבצק לארבע חלקים שווים.
  • ליצור כדורים , כאשר מכינים פיצה אחת את יתר הכדורים לכסות במגבת כדי שהבצק לא יתייבש.
  • לרדד את הכדור בצק עד לקבלת עיגול שטוח ככל הניתן ( הוא יעלה שוב בתנור )
  • להעביר בזהירות לתבנית עם נייר אפיה
  • במרכז הבצק להניח את הבשר, מעל נשים פלפל חריף וחצילים מטוגנים רצועות בצל ( לבן או סגול ) ומעט צנוברים .
  • עם מברשת אפיה למרוח מעט בקצוות עם שמן זית ולפזר שומשום מסביב ( הקשה של הפיצה) .
  • להכניס לתנור חמש דקות ראשונות על טורבו חמש אחרונות על תוכנית רגילה - סה"כ 10 דקות בחום של 210 מעלות .
  • להוציא מהתנור לחתוך לרבעים ומעל למזוג טחינה או אלף האיים אפשר גם להוסיף חמוצים ( כמו בדומינוס).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון פיצהבורגר
צילום: מרי קוגן

רק עוד דבר אחד אחרון!

פיצהבורגר

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?