|

עוגיות טורקיות על בסיס שמן

עוגיות נוסטלגיות טעימות במיוחד
בהשראת: מלי מאירוב
עדיין אין דירוגים
מתכון עוגיות טורקיות

העוגיות הטורקיות הן קינוח אהוב ומוכר, הן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, ובעלות טעם עדין וממכר. יתרונן הגדול הוא קלות ההכנה, הן לא דורשות מיקסר או מיומנות מיוחדת, וכל אחד יכול להכין אותן בקלות.

במתכון זה נעשה שימוש בשמן במקום חמאה, מה שהופך אותן לפרווה ומתאימות גם למי שנמנע מחלב. בנוסף, ניתן להוסיף מגוון תוספות לפי הטעם, כמו אגוזים, צימוקים או פירות יבשים אחרים.

ספר המתכונים של מלי מאירוב

 מתכון עוגיות טורקיות
צילום: מלי מאירוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגיות טורקיות

עוגיות טורקיות על בסיס שמן

עוגיות נוסטלגיות טעימות במיוחד
עדיין אין דירוגים
לדרג
כמות 25 עוגיות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ¾1 כוסות קמח לבן
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ½ כוס שמן
  • קינמון / שקד

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סוכר ונערבב.
  • נוסיף חצי כוס שמן נלוש בידיים ונוסיף כל פעם עוד כפית שמן עד שהבצק רך ונעים ולא מתפורר.
  • ניקח חתיכה מהבצק ונעשה כדור גודל עגבנית שרי.
  • אם הבצק מתפורר נוסיף טיפה אחת של שמן כל פעם.
  • נשטח קצת את הכדור ונשים בתבנית.
  • נפזר קינמון או נשים שקד.
  • נאפה בתנור על חום של 170 מעלות בערך 20 דקות.
  • לא להשחים אותם תבדקו את תחתית העוגייה אם היא הזהיבה אז זה מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות טורקיות

אפשר עם סוכר?
לדעתי כן.
המה הטעם שלהם ? מזכירות עוגיות מבצק פריך?
לא, בגלל שאין חמאה וזה שמן אז יוצא קריספי.
האם אלה עוגיות שיכולים להיות ארוזות בשקית למשך יומיים ולהישמר טריות?
כן.

 

 

מתכון עוגיות טורקיות
צילום: מלי מאירוב

 


 

רק עוד דבר אחד אחרון!
 עוגיות טורקיות

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגיות טורקיות מתכון מאת:  מלי מאירוב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?