| |

עוגת סברינה

עוגה מיוחדת מרשימה וטעימה
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
מתכון עוגת סברינה

מתכון לעוגת סברינה שמכינים בקלות. טעימה, מרעננת, מפנקת וחגיגית שחובה להכין בכל אירוע משמח ובטח בכל חג!

עוגת סברינה שמכינים בקלות והיא חגיגה אחת גדולה! היא מרשימה מאוד, עסיסית במיוחד, מרעננת וחגיגית שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש אליה – מקטן ועד גדול!

ספר המתכונים של פרח גבסו

מתכון עוגת סברינה
צילום: פרח גבסו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת סברינה

עוגת סברינה

עוגה מיוחדת מרשימה וטעימה
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית עגולה קוטר 28 מרופדת בתחתית ומשומנת היטב
כוס חד פעמית לשתייה חמה
מיקסר

המצרכים

  • 7 ביצים (גדולות מופרדות)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 12 כפות קמח
  • 12 כפות סולת
  • 12 כפות פרורי לחם (רצוי טחונים דקות)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ¼ כוס מים

מצרכים לסירופ:

  • 2 כוסות חלב(אני הכנתי עם חלב
  • סויה בטעם וניל)
  • 2 סוכר וניל

מצרכים לקצפת:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל )
  • ¼ כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 170 מעלות אפיה.
  • נרפד את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים עם שמן את כל התבנית.
  • בקערה רגילה ננפה את הקמח ואבקת האפייה.
  • נוסיף את הסולת פרורי הלחם נערבב היטב ונניח בצד.
  • נפריד את הביצים.
  • נקציף את החלבונים עם מעט מלח על מהירות בינונית ורק שמתחיל להתקבל בועות נוסיף בהדרגה את הסוכר וסוכר וניל.
  • נמשיך להקציף על מהירות בינונית עד שמתקבל מרנג תפוח וחזק.
  • נוריד את מהירות המיקסר למינימום.
  • נוסיף בהדרגה את החלמונים.
  • נוסיף בזרם דק את השמן ובמקביל מתחילים נוסיף מהיבשים מהקערה שהכנו (קמח, סולת, פרורי לחם, אבקת אפיה) .
  • אחרי שהיבשים נטמעו בבלילה נכבה את המיקסר.
  • נוסיף בעדינות את המים ונערבב בעדינות בתנועות קיפול.
  • נמזוג את הבלילה לתבנית.
  • נאפה למשך 40 דקות.

הכנת הסירופ:

  • נחמם בקלחת את החלב עם הסוכר וניל לחמש דקות ונניח בצד.

הכנת הקצפת:

  • בקערת המיקסר נקציף את השמנת על מהירות בינונית עם סוכר ומעט חלב.
  • נמשיך להקציף עד שמתקבל מרקם סמיך.
  • נוסיף את הפודינג וממשיכים נקציף עד שמתקבלת קצפת חזקה ותפוחה.

הרכבת העוגה:

  • נחצה את העוגה לחצי עם חוט תפירה.
  • את החלק התחתון של העוגה נחזיר לתבנית העגולה, נרטיב היטב בחלב.
  • נמרח קצפת בנדיבות ונניח את החלק השני של העוגה.
  • נרטיב גם את החלק העליון בחלב.
  • נמתין מעט שהחלב ייספג בעוגה ונמרח בנדיבות קצפת.

הערות וטיפים

ניתן להוסיף ריבת תותים של בית, דובדבנים מסוכרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת סברינה מיוחדת

האם אפשר להכין סירופ אחר לא עם חלב?
בהחלט אך רצוי סירופ יותר נוזלי ולא סמיך.
.

 

מתכון עוגת סברינה
צילום: פרח גבסו

רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

מקור: עוגת סברינה מתכון מאת: פרח גבסו 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?