| |

קובנה זעתר

מתכון למאפה נוסטלגי וטעים
בהשראת: פרח גבסו
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון קובנה זעתר

כולנו אוהבים הקובנה הקלאסית שהיא בעצם הבריוש של התימנים, אבל אם בא לשדרג את המאפה המדהים הזה לרמה הבאה, הגיע הזמן שתנסו קובנה זעתר מיוחדת זו!

קבלו מתכון לקובנה זעתר עם שכבה חיצונית קריספית וזהובה וליבת הבצק נימוחה כמו צמר גפן, עם טעם נדיר יותר אפילו מהמקור!

ספר המתכונים של פרח גבסו

מתכון קובנה זעתר
צילום: פרח גבסו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון קובנה זעתר

קובנה זעתר

מתכון למאפה נוסטלגי וטעים
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית / סיר ג'חנון

המצרכים

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר חום
  • ¼ כוס שמן
  • 4 כפות זעתר

לפתיחת הבצק:

  • 200 גרם חמאה / מחמאה מומסת (1 חבילה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נתסיס את השמרים עם כוס מים לכמה דקות.
  • נוסיף את כל המצרכים פרט לזעתר.
  • נערבל לכמה דקות ובמידת הצורך מוסיפים מים.
  • אחרי שהבצק מתאחד נוסיף את הזעתר ונמשיך לערבל או ללוש עד שהבצק חלק.
  • נעביר לקערה מעט משומנת ונתפיח ל 40 דקות.
  • אחרי ההתפחה הראשונה נחלק את הבצק ל 16 חלקים לא שווים.
  • ניצור כדורים ונניח על נייר אפיה.
  • נכסה את הכדורים בשקית רופפת להכפלת הנפח (בערך עשר דקות).
  • נמיס את החמאה או המחמאה.

רידוד ופתיחת הבצק:

  • על משטח מקומח מעט נתחיל לרדד כל כדור בצק לעיגול, ממש כמו פיתה.
  • את העיגול הראשון נניח על משטח מקומח מאוד.
  • נעבור לחמאה או למחמאה הרכה ונבריש את הבצק שרידדנו.
  • שוב ניקח כדור בצק נרדד לצורת פיתה, נניח על העיגול הראשון ונבריש בחמאה או מחמאה רכה.
  • ככה ניצור ערמה של עיגולים רק את הכדור האחרון לא נבריש בחמאה או מחמאה!
  • נעביר את ערמת הבצק למרכז המשטח נקמח שוב בנדיבות ונרדד הפעם את כל ערמת הבצק לעלה דק.
  • אחרי שרידדנו את הבצק נבריש את כל העלה בחמאה או מחמאה רכה.
  • נגלגל את הבצק לרול (ממש כמן עוגת שמרים).
  • עם סכין חדה מאוד נפרוס שבלולים בעובי סנטימטר וחצי ונניח בתבנית או בסיר ג׳חנון.
  • את שאריות החמאה או המחמאה מברישים את שבלולי הבצק בנדיבות (רצוי להבריש כל שבלול בחמאה או מחמאה על מנת שלא ידבקו בזמן האפייה).
  • נתפיח שוב להכפלת הנפח (בערך חצי שעה).
  • אחרי ההתפחה האחרונה נחמם תנור על 180 מעלות טורבו ואופים לעשרים וחמש דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה מומלץ להבריש בשמן זית או להתיז מים ולכסות במגבת נקייה.

הערות וטיפים

הקובניות נשמרות נפלא במקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון קובנה זעתר
צילום: פרח גבסו

רק עוד דבר אחד אחרון!
  קובנה זעתר

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: קובנה זעתר מתכון מאת: פרח גבסו 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?