Go Back
מתכון עוגת סברינה

עוגת סברינה

עוגה מיוחדת מרשימה וטעימה
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית עגולה קוטר 28 מרופדת בתחתית ומשומנת היטב
כוס חד פעמית לשתייה חמה
מיקסר

המצרכים

  • 7 ביצים (גדולות מופרדות)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 12 כפות קמח
  • 12 כפות סולת
  • 12 כפות פרורי לחם (רצוי טחונים דקות)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ¼ כוס מים

מצרכים לסירופ:

  • 2 כוסות חלב(אני הכנתי עם חלב
  • סויה בטעם וניל)
  • 2 סוכר וניל

מצרכים לקצפת:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל )
  • ¼ כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 170 מעלות אפיה.
  • נרפד את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים עם שמן את כל התבנית.
  • בקערה רגילה ננפה את הקמח ואבקת האפייה.
  • נוסיף את הסולת פרורי הלחם נערבב היטב ונניח בצד.
  • נפריד את הביצים.
  • נקציף את החלבונים עם מעט מלח על מהירות בינונית ורק שמתחיל להתקבל בועות נוסיף בהדרגה את הסוכר וסוכר וניל.
  • נמשיך להקציף על מהירות בינונית עד שמתקבל מרנג תפוח וחזק.
  • נוריד את מהירות המיקסר למינימום.
  • נוסיף בהדרגה את החלמונים.
  • נוסיף בזרם דק את השמן ובמקביל מתחילים נוסיף מהיבשים מהקערה שהכנו (קמח, סולת, פרורי לחם, אבקת אפיה) .
  • אחרי שהיבשים נטמעו בבלילה נכבה את המיקסר.
  • נוסיף בעדינות את המים ונערבב בעדינות בתנועות קיפול.
  • נמזוג את הבלילה לתבנית.
  • נאפה למשך 40 דקות.

הכנת הסירופ:

  • נחמם בקלחת את החלב עם הסוכר וניל לחמש דקות ונניח בצד.

הכנת הקצפת:

  • בקערת המיקסר נקציף את השמנת על מהירות בינונית עם סוכר ומעט חלב.
  • נמשיך להקציף עד שמתקבל מרקם סמיך.
  • נוסיף את הפודינג וממשיכים נקציף עד שמתקבלת קצפת חזקה ותפוחה.

הרכבת העוגה:

  • נחצה את העוגה לחצי עם חוט תפירה.
  • את החלק התחתון של העוגה נחזיר לתבנית העגולה, נרטיב היטב בחלב.
  • נמרח קצפת בנדיבות ונניח את החלק השני של העוגה.
  • נרטיב גם את החלק העליון בחלב.
  • נמתין מעט שהחלב ייספג בעוגה ונמרח בנדיבות קצפת.

הערות וטיפים

ניתן להוסיף ריבת תותים של בית, דובדבנים מסוכרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.