| | | |

מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!

מרק עדשים ירוקות יפנק אתכם במעדן חורפי אמיתי, בריא ומזין, עשיר בירקות עסיסיים, מתובל היטב, וטעים ברמות אחרות. מושלם לצד לחם טרי, קרוטונים פריכים או לגמרי לבד
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.35 על ידי 26 דירוגים
מתכון למרק עדשים

לא כולם אוהבים חורף, אבל אין כמעט מי שלא אוהב את שפע המרקים המהממים שהוא מביא איתו…

ואם כבר מדברים על מרק חורפי, אין אולטימטיבי יותר מאשר מרק עדשים ירוקות חם ומנחם, מהביל וקליל שיעשה לכם חם בבטן וטוב על הלב.

מתכון למרק עדשים ירוקות שאנחנו מביאים לכם כאן הוא לגמרי מעדן חורפי אמיתי – גם בריא וגם מזין, גם מלא בעושר של ירקות עסיסיים, גם סמיך ומתובל היטב, והכי הכי – טעים ברמות אחרות, והכי מתאים לשתות אותו לאט לאט לצד פרוסת לחם טרייה, קרוטונים פריכים או לגמרי לבד…

ספר המתכונים של אתי שחר 

מרק עדשים ירוקות
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: מרק עדשים מתכון

  • שתו אותו לאט לאט לצד פרוסת לחם טרייה, קרוטונים פריכים או לגמרי לבד…
  • חרף חם וטעים עם מרק עדשים ירוקות מנחם ומהביל שיעשה לכם חם בבטן וטוב על הלב

שורה תחתונה: נזיד עדשים – מעדן חורפי אמיתי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מרק עדשים ירוקות

 

מתכון למרק עדשים

מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!

מרק עדשים ירוקות יפנק אתכם במעדן חורפי אמיתי, בריא ומזין, עשיר בירקות עסיסיים, מתובל היטב, וטעים ברמות אחרות. מושלם לצד לחם טרי, קרוטונים פריכים או לגמרי לבד
ציון 4.35 על ידי 26 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 2 כוסות עדשים ירוקות (להשרות לפחות שלוש שעות)
  • בצל גדול ( קצוץ גס)
  • 1 גזר (חתוך לפרוסות גסות)
  • 5 שיני שום (שלמות uקלופות)
  • צרור קטן שמיר (אפשר קפוא)
  • צרור קטן פטרוזיליה (אפשר קפוא)
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית צ'ילי גרוס
  • קצת אבקת מרק עוף או ציר מרק בקר לטעם (לא חובה)
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • קרוטונים

אופן ההכנה

  • בסיר לחץ או רגיל לשים 4 כפות שמן, לטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף גזר וירק,
  • להוסיף את העדשים מסוננות מנוזלים, להוסיף את התבלינים, אבקת מרק עוף, לערבב ולבסוף להוסיף רסק עגבניות, לערבב מדי פעם כדי שלא ייחרך.
  • להרתיח קומקום 2 ליטר מים ולצקת לסיר ולבשל 40 דקות, אחרי 10 דקות וכאשר הלחץ בסיר יורד, לפתוח מכסה, ולמעוך חלקית או הכל בבלנדר מוט חשמלי למרקם הרצוי
  • מי שאוהב יכול להוסיף בעת ההגשה קצת קרוטונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מרק עדשים ירוקות
צילום: אתי שחר
מרק עדשים ירוקות
צילום: אתי שחר
מתכון למרק עדשים
צילום: אתי שחר
מרק עדשים ירוקות
צילום: אתי שחר

מרק עדשים ירוקות

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?