עוגת קפה ואגוזים ללא קמח
תגובה נבחרת
"המתכון שלכם הציל את נשמתי הרגישה לגלוטן! סוף סוף, קינוח טעים שאני יכולה ליהנות ממנו בלי דאגות. השילוב של הטעמים פשוט מופלא, והוא הפך להיות הבחירה שלי כשאני מארחת.
תודה על שהפכתם את אפיית ה"ללא-גלוטן" לקלה וטעימה ככל שיש."
מורן
אם יש דבר אחד שאנשים עם אי סבילות לגלוטן מתלוננים עליו, מלבד כאבי הבטן ואי הנוחות, זה הטעם.
זה מכשול קשה לעקוף, במיוחד בקינוחים, שכן כמעט כל המתכונים מבוססים על קמח או במרכיבים עם גלוטן.
ובכל זאת, מה אם נגיד לכם שיש קינוח שהוכן במיוחד עבורכם שאינו חסר טעם ואינו סיבה לדאגה?
היום, יש לנו מתכון קל וללא גלוטן לעוגת קפה ואגוזים עבור כולכם הזקוקים לקינוח טעים!
אז, שימו את הסינר, ובואו נתחיל באפייה!
למה אתם הולכים להתאהב
בעוגת קפה ואגוזים ללא קמח
- למי שמנסה לקצץ בקפה, העוגה הזו מציעה הזדמנות ליהנות מטעם הקפה האהוב מבלי להתמכר יותר מדי למשקה בפועל.
- השילוב של אגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים וקוקוס בעוגה לא רק מחמיא לקפה אלא גם מציג טעם עשיר ואגוזי שמעורר תיאבון.
- המתכון הזה מוכיח שלא צריך להתפשר על הטעם כדי לעמוד בהגבלות תזונתיות. הוא ללא גלוטן, מה שהופך אותו לבחירה מושלמת עבור כל מי שיש לו קיבה רגישה.
שורה תחתונה: המתכון שלנו לעוגת קפה ואגוזים משלב שני אלמנטים אהובים: נוחות וטעימות בפינוק מענג אחד! זה מתכון שקל לנסות כשחושקים במשהו מתוק וללא גלוטן.
כל מה שתצטרכו להכנת:
עוגת קפה ואגוזים ללא קמח
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
שאלות נפוצות:
עוגת קפה ואגוזים ללא קמח
האם אפשר להחליף את האגוזי לוז ואת הקוקוס?
אפשר להחליף את כל אגוזים בשקדים טחונים.
האם צריך להשתמש בנייר אפייה?
כן, זה מונע מהעוגה להידבק ועוזר לקבלת משטח חלק.
חובה להפריד את הביצים לפני הערבוב?
כן, זה שלב חשוב מאוד, מכיוון שאין קמח בעוגה זה עוזר לעוגה להיות יותר אוורירית.
טיפים לעוגה מושלמת:
עוגת קפה ואגוזים ללא קמח
תבחרו באגוזים טריים טחונים במקום
אם יש דבר אחד שכולנו יכולים להסכים עליו, זה שכל דבר טרי זה תמיד טעים יותר.
מרכיבים טריים יכולים להכניס חיים למתכון בצורה שפשוט אי אפשר להשתוות למשהו שיושב במקרר כבר כמה זמן.
לכן העצה הראשונה שלנו היא לחפש אגוזים טריים, ואם אפשר, לטחון אותם בעצמכם בבית. כך אתם מקבלים טעם עשיר יותר וללא טעם לוואי מוזר.
חוזק הקפה
אפשר להתאים את כמות הקפה במתכון לטעם שלכם. בעוד שכף אחת של קפה נמס יכולה להספיק, היא יכולה להיות פחות מתאימה לאחרים.
מומלץ להשתמש באספרסו במקום קפה נמס לטעם עשיר יותר.
כמו כן, אם רוצים טעם קפה מודגש, אפשר להוסיף קפה ישירות לבלילה.
טיפה של יצירתיות
זה נכון שיש הרבה מרכיבים במתכון, אבל מי אמר שאי אפשר להוסיף עוד?
יש כמה מרכיבים שיכולים להשתלב בצורה מושלמת עם העוגה, מה שנותן שכבה נוספת של טעמים.
לדוגמה, קינמון יכול להוסיף טעם מתקתק ומושלם ביחד עם האגוזים, אפשר גם להשתמש במעט הל לטעם מובהק ומיוחד!
לכל אחד יש את המרכיב הסודי שלו, אז אל תפחדו לנסות, וספרו לנו איך היה!
עוד טיפים
תזהרו מאפיית יתר
בהתחשב בכך שבסיס העוגה הוא בעיקר אגוזים, סוכר ואבקת אפייה, אפיית יתר של העוגה הזו עלולה להוביל במהירות ליובש.
אז, שימו לב לזמן האפייה, ותמיד מומלץ לבדוק עם קיסם דקות ספורות לפני שנגמר הזמן המוצע.
לא לקשט לפני שהעוגה מתקררת
השלב האחרון בהכנת המתכון הזה הוא לקשט את החלק העליון של העוגה בקצפת ולפזר קצת שוקולד.
עכשיו, הבעיה כאן היא לעשות את כל זה לפני שהעוגה מתקררת יכול להוביל להמסה של הקצפת.
לכן, עדיף לתת לעוגה להתקרר לפני שמוסיפים את החלקים האחרונים.
מאוד מתאים לצד..
התוספות המושלמות שישדרגו לכם את החוויה
קפה
העוגה הזו תתאים בדיוק עם כוס קפה חם, או לצד קפוצ'ינו גדול!
תה ירוק
לא מומלץ להגיש את העוגה עם תה ארל גריי או תה עם טעם דומיננטי שיכול להשתלט על כל הטעמים של העוגה, לתה הירוק יש טעם עדין שמשתלב טוב.
תה צמחים
כוס תה צמחים טרי היא האפשרות הטובה ביותר!
הטעם הטבעי של הצמחים ביחד עם האגוזים הטריים הוא שילוב מושלם!
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
עוגת קפה ואגוזים ללא קמח
ציוד
המצרכים
לעוגה:
- 6 ביצים מופרדות
- ½1 כוסות סוכר
- שקית אבקת אפיה
- שקית סוכר וניל
- כוס אגוזי לוז טחונים
- כוס אגוזי מלך טחונים
- כוס שקדים טחונים
- כוס קוקוס
- ¾ כוס שוקולד מריר מגורד
- ¼ כוס שמן
לקצפת:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
- קופסת פודינג וניל
- 4 כפות אבקת סוכר
- אספרסו
לקישוט:
- שוקודל מריר מגורד
- פיקאן מכורמל
- אגוזי מלך קצוצים
- סירופ מייפל
אופן ההכנה
לעוגה:
- מפרידים את החלבונים והחלמונים בקערות נפרדות.
- כעת, מוסיפים את החלבונים לקערה גדולה ומערבבים בעזרת מיקסר חשמלי ידני עד שהם הופכים אווריריים וקצת קרמיים.
- מוסיפים לאט לאט את הסוכר, סוכר ווניל ואבקת האפייה תוך כדי הקצפה.
- תנו לתערובת לנוח מעט, ואז מוסיפים את החלמונים, ואז חוזרים שוב להקצפה.
- מוסיפים בהדרגה את האגוזים, ומערבבים במרית סיליקון עד שהכל מתאחד היטב.
- לאחר שהכל מתערבב מוסיפים לקערה את השוקולד והקוקוס ולבסוף את השמן ומערבבים שוב עם המרית.
- מערבבים עד שמקבלים תערובת כמו בתמונה.
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן.
- קוצצים נייר אפייה לרצועות עבות ומכסים בעזרתו את דפנות התבנית. משמנים גם את הדפנות במעט שמן.
- מוסיפים את הבלילה לתבנית ומנערים אותה מעט כדי ליישר אותה בתבנית.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מכניסים את התבנית לתנור ונותנים לה לאפות למשך 50-60 דקות.
- בודקים את העוגה עם קיסם, ואם הוא יוצא יבש מוציאים את העוגה מהתנור.
לקצפת:
- כשהעוגה מתקררת, מקציפים את השמנת מתוקה עם פודינג ווניל ואבקת הסוכר עד שהם הופכים לקרם אוורירי.
- מוסיפים את הקפה לקצפת ומערבבים עד לקבלת קרם בצבע בז'.
- אחרי שהעוגה התקררה, מורחים את הקצפת מעל.
- מניחים את העוגה במקרר ל-3 שעות לפחות, עדיף לכל הלילה.
- לפני שמגישים מפזרים מעט שוקולד מריר מלמעלה מגורד או כל תוספת שאוהבים.
מעולה. עוגה טעימה להפליא וקלה להכנה.
היי!
נהדר, שמחים לדעת שנהנית ממנה 🙂
אם בא לך להשוויץ, אפשר להעלות תמונות לקבוצה
אוהבת את המתכונים שלכם כל פעם מנסה משהו אחר ומקבלת מחמאות.
תודה לכם.❤️
היי רחל,
כיף גדול לדעת שאת נהנית מהמתכונים באתר שלנו 🙂
את מוזמנת תמיד לשתף אותנו גם בתמונות בקבוצת הפייסבוק!