| |

עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח

מתכון מעולה בהכנה קלה
בהשראת: כרמית מ.דהאן
עדיין אין דירוגים
מתכון עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח

עוגת שוקולד ואגוזים עם שכבת קצפת מלמעלה היא הבחירה המושלמת לקינוח של פסח!

שילוב טעמים עשיר של שוקולד מריר ואגוזים טחונים, עם מרקם רך ועסיסי, יגרום לכל אורח להתאהב. קצפת אוורירית ומתוקה משלימה את המנה בצורה מושלמת, ויוצרת קינוח חגיגי ומרשים שכל אחד ישמח לטעום.

המתכון פשוט להכנה ומתאים גם לאלו שאין להם ניסיון רב באפייה.

ספר המתכונים של כרמית דהאן

מתכון עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח
צילום: כרמית מ.דהאן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח

עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח

מתכון מעולה בהכנה קלה
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: כרמית מ.דהאן

ציוד

תבנית 24
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (אפשר 50 מריר ו50 שוקולד חלב)
  • 100 גרם אגוזים טחונים (פקאן ואגוזי מלך)
  • 1 כוס סוכר
  • כוס שמן
  • ¾ כוס קמח תופח כשל"פ
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

שלב 2 אגוזים בקרמל:

  • 200 גרם אגוזים טחונים (תערובת של אגוזי מלך ופקאן)
  • ¾ כוס סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

לקצפת:

  • ½1 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס חלב

אופן ההכנה

  • לחמם תנור 170 מעלות .
  • להפריד את הביצים .
  • להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה מידי .
  • את החלמונים להקציף ידנית עם השמן ומחצית מהסוכר שנשאר.
  • לקפל את החלמונים לקצף בזהירות כל פעם קצת בכדי לשמור על הנפח של הקצף.
  • לקחת מכוס הקמח 2 כפות קמח ולערבב עם האגוזים והשוקולד (זה יגרום לאגוזים להתפזר בעוגה ולא לשקוע בתחתית).
  • לקפל את תערובת האגוזים והשוקולד פנימה .
  • נוסיף הקמח ואבקת האפיה גם אותם יש לקפל בעדינות אל המסה .
  • להעביר לתבנית משומנת ולאפות בין 30 ל 45 דקות עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.

שלב 2:

  • נכניס את הסוכר בסיר או במחבת עם תחתית עבה כשהסוכר נמס (יש לשים לב שהוא לא נשרף אחרת נקבל טעם מר) .
  • להוסיף את החמאה כל פעם חתיכת חמאה ולא הכל בבת אחת .
  • לחמם מעט את השמנת מתוקה במיקרוגל ומוסיפים בזהירות לקרמל .
  • כשהקרמל מתייצב מוסיפים את האגוזים מערבבים היטב ומצננים מעט לפני שיוצקים על העוגה.

לקצפת:

  • מיכל וחצי שמנת מתוקה
  • חב' אינסטנט פודינג וניל
  • חצי כוס חלב
  • להקציף את רכיבי הקצפת לקצפת יציבה .
  • ליצוק מעל את האגוזים המקורמלים מישרים יפה את הקצפת.

הערות וטיפים

כשיוצקים את הקרמל על העוגה העוגה חייבת להיות בטמפרטורת החדר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח
צילום: כרמית מ.דהאן

רק עוד דבר אחד אחרון!
  עוגת שוקולד ואגוזים

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: עוגת שוקולד ואגוזים מתכון מאת: כרמית מ.דהאן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements