עוגת שוקולד ללא קמח פאדג'ית
תגובה נבחרת
"אני בשוק! לא מאמינה שהעוגה הייתה כל כך קלה להכנה!
בהתחלה כשהסתכלתי על התמונות פחדתי להכין אותה,
אבל כשראיתי את הסרטון עם כל השלבים אמרתי לעצמי "זה לא כל כך קשה" והכנתי אותה, וטוב שכך!
מריה
מי אמר שצריך להיות קונדיטור כדי להכין קינוחים איכותיים? קבלו מתכון המעניק איכות של מסעדות ב-5 מרכיבים בסיסיים שתמצאו במטבח שלכם.
עוגת שוקולד ללא קמח זו היא עוגה מתוקה ועשירה שבטוח תעניק לכם חווית טעמים בלתי נשכחת. היא לא מצריכה עבודה קשה ורק השקעה מינימלית, ואפילו לא יהיה לכם הרבה מה לנקות אחרי.
בקיצור, זה המתכון המושלם לכל מי שבא לו עוגה מדהימה בכלום עבודה. אם בא לכם להרשים את כולם בארוחת ערב הבאה שלכם, הפשילו את השרוולים ובואו נכין.
למה אתם הולכים להתאהב:
עוגת שוקולד פאדג'ית ללא קמח
- עוגה בלי קמח זו היא כל כך קלה להכנה ולא מצריכה מצרכים מיוחדים, רק דברים בסיסיים שתמיד תמצאו במקרר.
- כל ביס מעוגה מושלמת זו עשיר במלא שוקולד מושחת, מה שעושה עוגה זו מושלמת למכורי השוקולד!
- רק להסתכל על מה שכבר הכנתם עם מתכון זה ייתן לכם את הביטחון עצמי והמוטיבציה כדי להכין את המתכון האדיר הבא שלכם!
שורה תחתונה: אם אתם מאוהבי השוקולד שבינינו ובא לכם קינוח קל שירשים את כולם, מתכון זה הוא בול בשבילכם. לא תצטרכו להשקיע שעות על גבי שעות במטבח וגם לא יהיה לכם הרבה מה לנקות אחרי. אבל, מה שכן מובטח זה שלא תפסיקו להתחשק לעוד ועוד אחרי הביס הראשון!
כל מה שתצטרכו להכנת:
עוגת שוקולד פאדג'ית ללא קמח
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
שאלות נפוצות:
עוגת שוקולד פאדג'ית ללא קמח
כמה זמן צריך כדי להכין את עוגה?
לוקח בערך 60 דקות כדי להכין אותה מאפס. זמן זה כולל 15-20 דקות של הכנה ו-35-40 דקות של אפייה.
האם העוגה ללא גלוטן?
כן. עוגה זו היא ללא קמח, מה שאומר שהיא לא מכילה גלוטן. זה לא אומר שהעוגה היא דלת קלוריות אבל היא עדיין בריאה יותר מעוגות שוקולד רגילות.
מה הטעם והמרקם של עוגה זו?
העוגה טעימה בטירוף עם מרקם חלומי, רך ומתפורר. העוגה נראית ומרגישה כמו פאדג' או בראוניז. עוגה מושלמת זו היא שוקולדית במיוחד ועשירה.
איך לאחסן..?
עכשיו שהעוגה שלכם בתנור ועוד מעט תהיה מוכנה –
הגיע הזמן לחשוב איך מאחסנים אותה אחרי שנהניתם ממנה:
אפשר לשמור עוגה זו גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך. אם בא לכם לשמור עליה במצב טוב רק לכמה ימים, אפשר לשים אותה במקרר.
במקרר העוגה תישאר מושלמת ואיכותית עד ל-4 ימים. אבל, צריך להקפיד לעטוף אותה בניילון נצמד, או לשים אותה בקופסא אטומה.
אם מעוניינים לשמור את העוגה לטווח ארוך, אפשר לשים אותה במקפיא למשך 3 חודשים לכל היותר. גם במקרה זה צריך להקפיד שהיא תהיה אטומה מאוויר, בקופסא או בניילון.
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
ציוד
המצרכים
- שוקולד מריר (300 גרם)
- חמאה (140 גרם)
- 8 חלמונים
- 1 כוס אבקת סוכר (200 גרם)
- 1/3 כוס אבקת קקאו (40 גרם)
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בגודל (23 ס”מ) בנייר אפייה ומשמנים.
- ממיסים יחד את השוקולד והחמאה עד לקבלת מרקם חלק בשיטת "באן מארי". מניחים בצד ונותנים להתקרר מעט.
- מפרידים 8 ביצים ומוסיפים את 8 החלמונים לשוקולד המומס ומערבבים היטב.
- לאחר מכן, מוסיפים אבקת קקאו ומלח, ומערבבים עד לאיחוד. (בשלב זה הבלילה תיראה די נוקשה בגלל אבקת הקקאו – זה בסדר).
- בקערה נפרדת, מקציפים את 8 החלבונים והאבקת סוכר יחד במיקסר ידני עם מקצף כפול, עד שנוצרים גלים נוקשים (מרנג).
- מקפלים 1/3 מהמרנג לתוך בלילת השוקולד. לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את 2/3 הנותרים מהמרנג, נזהרים לא לאבד יותר מדי מהאוויר הכלוא בקצף.
- בלילת עוגת השוקולד הסופית תראה כמו מוס שוקולד.
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית אפייה ומסדרים את החלק העליון.
- אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות על חום עליון ותחתון, או עד שהחלק העליון נהיה סדוק מעל. אם תכניסו שיפוד או קיסם למרכז העוגה, הוא לא אמור לצאת נקי – במקום זאת, העוגה צריכה לצאת עם מעט בלילה חצי אפויה ופירורים.
- מניחים להצטנן בתבנית הקפיצית למשך 5 – 10 דקות, לאחר מכן משחררים אותה מהתבנית ומניחים להתקרר לחלוטין.
- כשהעוגה מתקררת היא תשקע ותרד מעט באמצע. מכיוון שהיא אינה מכילה קמח, ולכן השקיעה צפויה לחלוטין. (למעשה, זה נותן לעוגה אופי מיוחד!)
- מפזרים במעט אבקת קקאו או אבקת סוכר ומגישים. בתאבון
האם יש מוצר אחר שאפשר להחליף במקום חמאה, כדי שהעוגה תהיה פרווה? תודה רבה
היי לילי,
אפשר לשים שמן במקום רק שליש פחות בכמות.
בהצלחה
אפשר גם מחמאה?
היי,
כן כמובן 🙂