| | | | | |

תבשיל חזה עוף ופתיתים בסיר אחד ומיוחד

יציף את הבית בניחוח מעורר תיאבון למנה מושקעת ויפהפייה בהכנה קלה
בהשראת: ליטל אשואל
ציון 3.30 על ידי 10 דירוגים
תבשיל חזה עוף

הסוף של השבוע הארוך הזה הגיע ועכשיו זה הזמן לפנק את עצמכם ואת המשפחה בארוחה בשרית מרשימה ומיוחדת שתרענן את כולם ותמלא אתכם בהמון אנרגיות לשבוע החדש!

במיוחד אחרי עבודה קשה כל השבוע זה העת להירגע מהטירוף של העולם סביבנו ולחגוג את הסופ"ש בארוחות מזינות, ממוקדות ונהדרות שמתקתקים בכלום זמן

ולכן הכנו לכם רשימה מדויקת של 3 מתכונים בשריים לסוף השבוע שמתאימים לכל מצב – מתכונים מושקעים ומרשימים וטעימים במיוחד לארוחת צהריים הכי מושלמת או ארוחת ערב שתמיד כיף לאכול. קבלו:

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

  1. בסיר אחד בלבד: תבשיל חזה עוף ופתיתים עם שפע עצום של ירקות מעולים ועסיסיים לא פחות, פתיתים נימוחים ועשירים, תיבול מהמם שיציף את כל הבית בניחוחות מעוררי תיאבון למנה מושקעת, יפהפייה ומשביעה בהכנה קלה וקצרה!
תבשיל חזה עוף

תבשיל חזה עוף ופתיתים בסיר אחד ומיוחד

יציף את הבית בניחוח מעורר תיאבון למנה מושקעת ויפהפייה בהכנה קלה
באדיבות: ליטל אשואל

מצרכים

  • 3 חתיכות חזה עוף גדולות חתוכות לקוביות בינוניות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 פלפל אדום חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות בינונית
  • 2 גזרים בינוניים מגורדים בפומפייה גס
  • 1 כף גדושה גריל עוף
  • 1 כף גדושה שום גבישי
  • ½ כף תבלין שווארמה כן, כן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות פתיתים בצורת אורז
  • 3 כוסות מים רותחים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

  • בסוטאז' רחבה שמים שמן זית, מתחילים בטיגון הבצל להשחמה קלה. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים מכל הצדדים עד שמקבל קרום לבן. מוסיפים שום, פלפל אדום, בטטה וגזר ומערבבים.
  • מטגנים כרבע שעה כאשר כל חמש דק' נותנים ערבוב קל כדי שהירקות וחזה העוף יצלו יחד היטב. מוסיפים את התבלינים המלח והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
  • מוסיפים את המים ומכסים. נותנים לרתוח. מכבים את הגז ומעבירים לתנור על 170 מעלות למשך כ30 דקות. מוציאים מהתנור ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. פשוט מעדן – צלי בקר עם פטריות – מנה שחייבת להיות בשולחן השבת, אפשר כמובן להוסיף גם ערמונים וזה אפילו עוד יותר משגע. אין סיכוי שאתם לא מנסים עכשיו!!

מתכון לצלי בקר עם פטריות

מתכון לצלי בקר עם פטריות

מתכון לצלי בשר שחייב להיות על השולחן שבת שלכם -פשוט מעדן!
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

  • סיר לחץ

מצרכים

  • 1 נתח בשר מס' 5 צלי כתף
  • 2 קופסאות פטריות שמפיניון 800 גרם סה"כ, אפשר להוסיף גם ערמונים
  • 1 בצל גדול
  • 6 שיני שום
  • 1 שקית רוטב צלי אוסם 22 גרם
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • ½ כף מרק עוף
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • 3-4 עלי דפנה
  • 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3-4 פלפל צ'ילי יבש חריף סודניה
  • ½ 1 כוסות מים חמים
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן הכנה

  • בסיר לחץ נבשל את הבשר עם הפלפל האנגלי, עלי דפנה, ומים עד מעל לגובה הבשר – 40 דקות.
  • נקרר את הבשר היטב – מועדף לשים לילה במקרר ורק למחרת לחתוך לפרוסות.
  • נטגן בסיר שטוח את הבצל חתוך לרצועות עד להזהבה קלה.
  • נוסיף ונטגן את השום חתוך לפרוסות דקות לכמה שניות ממש.
  • ננמיך את האש ונוסיף לסיר את התבלינים – פלפל שחור, מלח, כורכום, פפריקה, ומרק עוף, – ונמשיך בערבוב.
  • נערבב את אבקת רוטב הצלי עם כוס מים חמים – ונוסיף לסיר.
  • נוסיף את עלי הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והסודניה.
  • את פרוסות הבשר נניח בתוך הסיר, ונפזר מעל את הפטריות.
  • נוסיף עוד כוס וחצי מים חמים כך שהמים מכסים את הבשר מעט. אחרי זאת נכסה את הסיר ונביא לרתיחה.
  • נתקן את הרוטב אם צריך ובודקים לפי הטעם.
  • ננמיך את הלהבה ונמשיך לבשל עד שהנוזלים מצמצמים והבשר מתרכך, מידי פעם רצוי לנער את הסיר.
  • בדיוק 2 דקות לפני סיום הבישול, נפזר כוסברה קצוצה ונכבה את האש.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכונים בשריים לארוחה קלה ומהירה במרחק לחיצה אחת

עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>

3. סלט אסייתי ב 5 דקות – ב־5 דקות הכנה ותקבלו סלט משגע, מרכיבים שטובים גם לשומרי משקל ומשתלב בצורה מושלמת לצד חזה עוף או כל תוספת בשרית שתבחרו! סלט משגע שמדרג כל ביס ובכל ארוחה!

סלט ב 5 דקות

סלט אסייתי ב 5 דקות

סלט אסייתי מזין וטעים, שמכינים ב־5 דקות ומשדרג כל ארוחה וביס!
באדיבות: גלית בן אהרון

ציוד

  • פלאנצה / מחבת

מצרכים

  • 2 פרפרים חזה עוף
  • כרוב לפי הטעם
  • גזר לפי הטעם
  • מלפפון לפי הטעם

לרוטב:

  • 2 כפות צילי מתוק
  • כף סויה
  • כפית סוכר
  • 2 כפות רוטב בוטנים
  • שמן שומשום מעט

אופן הכנה

  • לוקחים כרוב חותכים לרצועות, גזרים לרצועות, מלפפון מוציאים אל הליבה וחותכים לחצי עיגולים ומוסיפים את הכל בקערה.

להכנת הרוטב:

  • שמים בקערה 2 כפות צילי מתוק, כף סויה, כפית סוכר, 2 כפות רוטב בוטנים ונגיעה של שמן שומשום ומערבבים היטב.
  • לוקחים 2 פרפרים של חזה עוף ממליחים מפלפלים ומניחים על הפלאנצה צורבים משני הצדדים עד שמוכן.
  • לוקחים את הקערה מוסיפים 2-3 כפות של הרוטב מערבבים ומניחים את החזה עוף

טיפים והערות

אפשר לבזוק שומשום ועוד קצת שמן שומשום.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על מתכונים בשריים אלה? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?