מקלובה בשרית
מנה נוסטלגית בהכנה קלה
בלי טיגונים בשמן עמוק ובלי הרבה מרכיבים – קבלו תבשיל מושלם לאירוח, לסופי שבוע ולחגים.
מתכון מקלובה בשרית בטעם נוסטלגי במיוחד עם המון ירק מושלם, אורז מבושל היטב ובשר נמס בפה, והשילוב של התבלינים עם הירקות תורם לחווית טעמים אדירה. ממליצה בחום לנסות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לאורז:
- 2 כוסות אורז
- 5 כוסות מים
- 1 כוס סלרי עלים + גבעולים
- 2 תפוחי אדמה
- 6 כפות שמן
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית מרק בצל
- ¼ כפית פלפל שחור רגיל
- 1 כפית מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כוס גדושה עלי וגיבעולי סלרי קצוצים
- 1 עגבנייה מגורדת
- מיץ מלימון 1
לבשר:
- בשר שריר הזרוע מספר 8
- 1 כפית תבלין שווארמה
- קורט מלח
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- 1 כוס של צנוברים
- 3 כפות שמן
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- נכניס לסיר 2 כוסות אורז מבורר עם 5 כוסות מים.
- נוסיף כפית מלח ונבשל ל 12 דקות.
- נפרוס 2 תפוחי אדמה נקיים לפרוסות מעט עבות לסדר בתחתית הסיר.
- נוסיף 6 כפות שמן זית ונטגן משני צדדים עד לקבלת צבע חום.
- לאורז נוסיף כפית כרכום חצי כפית מרק בצל 1/4 כפית פלפל שחור רגיל, כפית מלח, קורט אגוז מוסקט, כוס גדושה עלי וגבעולי סלרי קצוצים, עגבנייה מגורדת וחצי מיץ מלימון 1 ונערבב הכול.
הכנת הבשר:
- אפשר כול סוג בשר נפרוס דק דק כשהבשר עוד טיפה קפוא לחתיכות מעט גסות אני הכנתי מבשר שריר הזרוע מיספר 8.
- נטגן את הבשר עם מעט שמן ונתבל עם כפית תבלין שווארמה מעט מלח ופלפל שחור גרוס עד הזהבה.
- נוסיף כוס של צנוברים שעברו חימום קל במחבת.
- נסדר בסיר לפי הסדר תחתית תפוחי אדמה מטוגנת מעל שמים חצי כמות של תערובת האורז מעל את כול הבשר שעירבנו עם צנוברים.
- נכסה בשארית תערובת האורז. נוסיף עוד 3 כפות שמן במרכז וכוס מים רותחים.
- נניח על להבה נמוכה עם מכסה לבישול ל45 דקות.
- נכבה ונצנן מעט ונהפוך לצלחת מעט גדולה מקוטר הסיר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון מקלובה בשרית
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מקלובה בשרית מתכון מאת: שרונה ברוך, אורה ארגוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
היי,לא צריך לבשל את הבשר קודם על מנת שיתנקה מהלכלוך?
היי דקלה,
אין צורך. בהצלחה!