עוגת גבינה ופרג בחושה, ללא מיקסר
עוגה טעימה וקלה להכנה
העוגה הזו היא התגשמות החלום לכל אוהבי עוגות הגבינה והפרג – עוגת גבינה ופרג בחושה, קלה להכנה וללא צורך במיקסר.
המרקם העדין של הגבינה משתלב בצורה מושלמת עם הטעם העמוק והאגוזי של הפרג, ליצירת קינוח מפנק שמתאים לכל אירוע. העוגה רכה, עשירה ועם טעם עדין של וניל, וכל מה שצריך זה קערה ומטרפה.
תוך כמה דקות עבודה וללא מאמץ מיוחד, תמצאו את עצמכם עם עוגה מושלמת על השולחן, שמריחה כמו מאפייה ביתית ונותנת תחושה של חיבוק מתוק.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפיה קפיצית 14
מיקסר
המצרכים
בסיר:
- 1 כוס פרג שלם
- ⅓ כוס סוכר
- ½1 כוסות חלב
בקערה:
- 300 גרם פתי בר טחון
- 220 גרם חמאה מומסת
בקערה גדולה לערבב לאחר כל הוספה:
- 500 גרם גבינת סקי מסקרפונה מתוקה (250 גרם )
- 1 גביע שמנת של פעם (200 מ"ל)
- 250 מ"ל שמנת להקצפה (1מיכל)
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית מחית וניל או 1 כף תמצית וניל
- 4 כפות קורנפלור (לנפות)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 ביצים טרופות
אופן ההכנה
- לבשל בסיר על אש בינונית את הפרג סוכר והחלב עד לסף רתיחה להנמיך להבה ולבשל עוד 5 דקות, לסנן.
- לערבב בקערה פתי בר טחון עם החמאה מומסת במידה והתערובת פרורית מידי להוסיף עוד מעט חמאה.
- לשפוך בהדרגה את הפתיבר לתבנית אפיה קפיצית 14 ולשטח כולל הדפנות - להדק היטב.
- להכניס להקפאה חצי שעה.
- בקערה גדולה לערבב לאחר כל הוספה: 500 גרם גבינת סקי 250 גרם מסקרפונה מתוקה 1 שמנת של פעם (200 מייל) 250 מ"ל שמנת להקצפה כוס אבקת סוכר (כוס ידית סטנדרטית. 1 כפית מחית וניל או 1 כף תמצית וניל 4 כפות גדושות קורנפלור (לנפות) 2 כפות אינסטנט פודינג וניל 4 ביצים טרופות - לערבב לבלילה חלקה.
- לשפוך שליש מהכמות לקערה נוספת.
- לקערה הגדולה (2/3) להוסיף את הפרג המסונן ולערבב.
- לשפוך את הקערה עם הפרג לתבנית.
- מומלץ לצפות את התבנית בנייר אלומיניום למנוע נזילות של החמאה.
- לחמם תנור מראש 170 מעלות.
- להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
- להניח את התבנית על רשת התנור לאפות 40 דקות, עד שהחלק העליון מתקשה מעט אך עדיין רוטט.
- להוציא את התבנית מהתנור ולשפוך את בלילת הגבינה מהקערה הקטנה.
- להמשיך לאפות עוד 40 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
- לקרר לטמפרטורת החדר, להכניס לקירור של 4 שעות לפחות (רצוי לילה).
- לקשט עם קצפת. אפשר גם אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה ופרג בחושה
הפרג לא טחון אני מבינה נכון? אפשר פרג טחון כמובן אני שמתי פרג לא טחון אחרי שהורתח עם חלב וסוכר – והוא מפצפץ . |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת גבינה ופרג בחושה, ללא מיקסר מתכון מאת: צחית חמו