| | | | | | | | |

עלי גפן במילוי בשר ואורז

מתכון לעלי גפן במילוי משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות!
בהשראת: צביה אורן
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
עלי גפן

עלי גפן ממולאים באורז ובבשר טחון בתיבול יוצא דופן! מתכון לעלי גפן עשירים וטעימים במיוחד שחובה להגיש בארוחת השבת!

מי שאוהב עלי גפן ממולאים ולא טעם את המתכון הזה של עלי גפן ממולאים באורז ובבשר טחון פשוט מפסיד חוויית טעמים משגע יוצאת דופן! ומי שטעם  ממולאים מהסוג הזה, ייתכן מאוד שמתכון כזה לא טעמתם. כך או כך, אתם פשוט חייבים להכין את המתכון הזה ולשתף את מי שרק אפשר.

קבלו מתכון לעלי גפן ממולאים באורז ובשר טחון בגרסה שעוד לא טעמתם! מתכון קל להכנה תמצאו כמוהו לקנות, ובטח שיגרום לכם להפסיק לעצור בדרך כדי לקנות, כי אין על מאכלים בהכנה ביתית עם רכיבים איכותיים!

ספר המתכונים של צביה אורן

 

עלי גפן
צילום: צביה אורן

למה באמת כדאי לכם: עלי גפן

    • מנה טעימה ועשירה שאפשר להגיש בתור מנה ראשונה או בתור מנה עיקרית!
    • מתכון קל ופשוט שכולם יכולים להכין בבית בלי בעיה!
    • כל כך טעימים שלא תעצרו יותר בדוכן בדרך הביתה כדי לקנות!
    • מתכון עם תיבול משגע שאפשר להגיש באירוח בתור נשנוש ולהרשים את האורחים!

שורה תחתונה: אוכל ביתי תמיד טעים יותר מאוכל קנוי ותמיד עשוי מרכיבים איכותיים. תכינו את המתכון הזה ותודו לנו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עלי גפן

עלי גפן במילוי בשר ואורז

מתכון לעלי גפן במילוי משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 300 גרם עלי גפן (בערך 35 עלי גפן טריים)
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום (שטוחה)
  • ½ כפית חווי׳ג
  • 1 כוס אורז (שטוף, מבושל במשך כ־3-5 דקות ומסונן)
  • 2 בצלים (קצוצים ומטוגנים עד הזהבה)
  • 2 כוסות מים
  • 6 שיני שום (כתושות)
  • מיץ משני לימונים
  • חופן פטרוזליה (קצוצה דק)
  • שמן
  • 1 כף אבקת מרק
  • 100 גרם צנוברים (לא הכרחי)

אופן ההכנה

  • להרתיח פעם אחת את עלי הגפן, לשפוך את המים כדי להוציא את המליחות ולסנן.

להכנת המילוי:

  • מערבבים בשר עם פלפל שחור, מלח, אורז, בצל מטוגן, פטרוזליה, 2 כפות שמן וצנוברים למי שרוצה.

הכנת הרוטב:

  • מערבבים 2 כוסות מים, שום כתוש, מיץ לימון, מעט מלח, מעט פלפל שחור, אבקת מרק, 1/3 כוס שמן, כורכום וחווי׳ג.
  • בפעולת המילוי והגלגול, מניחים כל עלה בנפרד על משטח העבודה, כאשר הצד המחוספס של עלה הגפן מופנה כלפי מטה.
  • במרכז העלה מניחים כפית מהתערובת ומקפלים. תחילה יש לקפל את צד ימין, אחר כך צד שמאל של העלה, ואז יש לגלגל כמו סיגר.
  • לאחר המילוי והסגירה, מניחים מעל הרוטב ומבשלים בחום נמוך במשך כשעה וחצי עד שעתיים.
  • מסדרים את עלי הגפן בצפיפות בסיר. ממלאים במים עד גובה העלים ומבשלים על אש נמוכה, עם מכסה מעט פתוח. ברגע שהמים מתאדים בסיר סוגרים במכסה, אפשר להוסיף מעט מים רותחים עד שהבשר והאורז מבושלים היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עלי גפן

איזה סוג אורז מתאים לתבשיל עלי הגפן?
אפשר איזה סוג שאוהבים, אבל עדיף בסמטי או אורז עגול.
עלי גפן
צילום: צביה אורן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


מקור: צביה אורן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?