| |

סיר ברכות לראש השנה מושלם

מתכון לסיר ברכות לראש השנה בתיבול עשיר ומיוחד לשנה מבורכת ביותר!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
סיר ברכות לראש השנה

סיר ברכות לראש השנה שחייבים להכין – כל הברכות בסיר אחד ועם טעם יחיד ומיוחד!

במשך שנים, בארוחת ראש השנה, הגשתי את הירקות לברכות ראש השנה חיים, אבל למה לא לבשל את אותם ירקות ולהגיש אותם טעימים יותר, חגיגיים יותר ועשירים יותר בטעמים?!

סיר ברכות הוא מנהג הנהוג בכל העדות וכל אחד מכין אותו אחרת ובתיבול שונה. המתכון שלפניכם פשוט ביותר להכנה והוא מכיל את כל ברכות ראש השנה. הטעמים העשירים של התיבול והירקות יחד יוצרים טעם עשיר במיוחד שכיף לאכול ומעלה חיוך לכל השנה.

ספר המתכונים של אילנית בניזרי 

מתכון סיר ברכות לראש השנה
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: סיר ברכות לראש השנה

  • לברכות לראש השנה מתכונים המון, אבל לא תמצאו מתכון קל ביותר כזה שכיף להכין ומעלה את אווירת החג שעות קודם!
  • כל הברכות בסיר אחד ואין ברכה טובה מזו!
  • תיבול עשיר במיוחד ושילוב טעמי הירקות פשוט אדיר!
  • מכינים סיר ברכות מיוחד לשנה טובה ומבורכת במיוחד!

 

שורה תחתונה: מכירים את זה שהילדים מתעוותים עם כל ביס של הברכות? תכינו סיר ברכות לראש השנה ותראו אותם רק מחייכים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

סיר ברכות לראש השנה

סיר ברכות לראש השנה מושלם

מתכון לסיר ברכות לראש השנה בתיבול עשיר ומיוחד לשנה מבורכת ביותר!
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 בצל (לפרוס לרצועות)
  • 1 כרישה (לחתוך גס)
  • ¼ דלעת (חתוכה לקוביות עם הקליפה)
  • 2 חבושים קלופים (חתוכים לפלחים)
  • 1 חופן תמרים צהובים
  • עלי מנגולד (סלק ירוק עם הגבעול חתוכים גס)
  • 1 חופן שעועית ירוקה טרייה (או קפואה)

אופן ההכנה

  • נטגן את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה.
  • להוסיף שתי כפות סילאן וחצי כפית כורכום ולערבב קלות.
  • להניח את הפירות והירקות בסיר בצורה של קבוצות כמו בתמונה.
  • להוסיף 2 כפות סוכר חום או סוכר לבן.
  • להכין כוס מים רותחים עם כפית אבקת מרק עוף ולערבב היטב ולהוסיף לסיר.
  • לפזר מלמעלה פלפל שחור גרוס לבשל על להבה נמוכה עם מכסה סגור למשך כ 40 דקות.
  • כעת להסיר מכסה ולפזר חצי כפית קינמון.
  • להכניס את הסיר לתנור לחום 200 מעלות לרבע שעה מקבל צבע ענברי ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: סיר ברכות לראש השנה

לתנור עם מכסה או בלי?
ללא מכסה.
את הסלק את עושה בנפרד?
לא ,בתוך הסיר זה סלק ירוק מנגולד לא האדום.
כוס מים אחת זה מספיק?
כן זה לא מצריך הרבה זמן בישול.
רעיון מקסים, אבל הבעיה היחידה זה ראש דג שצריך גם לבשל?
ברור.
מה הכוונה סיר ברכות?
הסיר שלי מורכב מתוך סדר הברכות קרא= דלעת רוביא= שעועית ירוקה כרתי= כרישה ( לוף) סלקא= עלי מנגולד ( סלק ירוק) תמר= תמרים צהובים פרי חדש= חבושים רימונים דבש תפוח וראש של דג, אני מכינה בנפרד שנה טובה.

 

 


הבמה כולה שלכם:

"מעולה. שנה שעברה גם פירסמת והכנתי. יצא מעולהההה!"
שרה אוחיון

"שנה שעברה הכנתי ככה בדיוק יצא אליפות ממליצה מאודד.!"
כל זכוכית

 

סיר ברכות לראש השנה
צילום: אילנית בניזרי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין דרך מבורכת יותר מלפתוח שנה חדשה מלהכין מתכונים מיוחדים ועשירי טעמים!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

גם בדף שלה: מולטי קיצ'ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri

Similar Posts

9 Comments

      1. ממש ממד לא כל העדות…העדה היחידה שעושה את זה זה מרוקאים..ראינו את זה רק אצל משפחת בעלי.
        ….וכל השאר העתיקו מהמרוקאים …היום בשם הסחבקיאדה.אז פוליטיקלי קורקט אומרים כל העדות…..קישקוש ..טעות סילוף !!! בדקתי 30 שנה עם כל העדות ..חברים שכנים..מכרים וכד' אך ורק מרוקאים .

      2. היי גיטה,
        אם בכל שאר העדות מכינים סיר ברכות בעקבות המנהג של המרוקאים – מה טוב! זה מקור לגאווה שהתערבבנו ככה!
        סחבקיאדה זה משהו שממש חסר בעמנו בתקופה האחרונה, אנחנו צריכים עוד ממנה 🙂
        שנה טובה ומתוקה לך ולמשפחתך 🙂

    1. היי רויטל, המתכון מצריך סלק ירוק מנגולד, סלט אדום פחות מתאים למאפה שכזה ויותר לסלטים חיים, מבושלים וכו. שנה טובה ♥

  1. אפשר להכין את סיר הברכות בבישול? או יום יומיים קודם ולאחסן בקירור? ביום החג התנור שלי יעבוד נון סטופ. שנה טובה, עם המון בריאות והצלחה.

  2. כמוכם אני מתחילה לחשוב ולתכנן הכנות לערב ראש השנה. אפשר את הסיר ברכות והבורקס הבשרי להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה? יש לי רק תנור אחד, וואללה כמה צריך להכניס בו. חג שמח ומלא בריאות ואושר.

    1. כמובן, רק לחמם את הבורקס על חום יותר נמוך ויותר זמן בכדי שהבשר יתחמם. חג שמח!

4.36 from 31 votes (30 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements