3 עוגות בחושות מעולות מבלילה אחת
מכירים את המשחק ילדים השובב הזה "מאחד יוצא ש-לוש", אז היום אנחנו לוקחים אותו למטבח ומביאים לכם מתכון מושלם של עוגות בחושות שהוא באמת באמת משחק ילדים, וקליל להכנה גם לאופות מתחילות ולא מנוסות.
המתכון הנהדר הזה של עוגות בחושות רץ ברשת כבר כמעט 9 שנים ואנחנו מכינים אותו כבר 20 שנה, הכל בדוק ומדוייק, מוצלח ומצליח תמיד, ויקנה לכם לא פחות מ-3 עוגות בחושות מופלאות העשויות מבסיס בצק רך עם מיץ תפוזים הדרי.
עוגה אחת תפנק אתכם בתוספת פקאנים ומייפל מענג, השנייה בקינמון מלא ארומה וסוכר חום והשלישית בטעמי שוקולד שחר עשיר וקוקוס אקזוטי. אם תרצו עוגה בחושה רביעית לכו על תוספת של טחינה וסילאן מתקתק, או כל תוספת אחרת שאוהבים.
הכנה קלילה וקצרה וכל אחד מבני המשפחה יתענג עם העוגה האהובה עליו בטעם שהכי בא לו עליו באותו הרגע, ולגוון לאורך השבוע בשאר הטעמים האחרים. משחק ילדים, כבר אמרנו?
ספר המתכונים של מלי ארביב בן הרוש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
3 עוגות בחושות מעולות מבלילה אחת
ציוד
המצרכים
- 4 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- ¼1 כוסות שמן
- 4 ביצים
- 2 שקיות אפייה (20 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 כפית סודה לשתייה
תוספות:
- פקאנים, מייפל, קינמון, סוכר חום, מעט שוקולד שחר וקוקוס (לבחירה)
אופן ההכנה
- נכניס לקערה את כל הרכיבים ונערבב היטב לבלילה חלקה.
- נחלק את הבלילה ל-3 תבניות אינגליש קייק.
לתוספות:
- עוגה ראשונה להוסיף פקאנים ומייפל לעוגה השנייה להוסיף קינמון וסוכר חום, ולשלישית מעט שוקולד שחר וקוקוס.
- אפשר כל מה שבא לכם לכו עם הדמיון ועם מה שיש בבית אפשר גם טחינה וסילאן.
המשך הכנה:
- נכניס לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ונאפה כ 30-35.
שאלות נפוצות: עוגות בחושות
על 4 כוסות קמח כל כך הרבה נוזלים? הכמויות מצוינות אל תדאגי תכיני. זה היחס 2 כוסות מיץ כוס ורבע שמן זה לא הרבה. |
בלי להקציף? בלי. |
אפשר להוריד את כמות הסוכר לחצי? תנסי אם התוספות מתוקות זה אפשרי חצי או שלושת רבעי. |
את האגוזים וכל התוספות לשים בעוגות לפני האפייה? כן ברור. |
אפשר להוסיף לאחת העוגות בננות מעוכות ואגוזים? אפשר מה שבא. |
הבמה כולה שלכם:
"אפיתי היום ושלחתי לחיילים שלנו היקרים תודה!"
שרון אדרי
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגות בחושות מתכון מאת: מלי ארביב בן הרוש
מתכון מושלם מוצלח. אני מקציפה לבן עם סוכר ואז את כל שאר המצרכים. זה טעים לכולם כי אחד קינמון ובןכר אחד אגוזים ןמייפל ואחד מייפל וקוקוס.
היי מירי,
נשמע מעולה!! תודה רבה ששיתפת אותנו 🙂
כששמים קמח תופח במקום קמח רגיל יש צורך להשים גם אבקת אפייה?
היי,
לא, אין צורך. בהצלחה!
האם אפשר להכין את הבלילה גם מקמח תופח??
אכן כן, בהצלחה!
אפשר להקפיא את העוגות לאחר האפייה?
היי תהילה,
אכן כן, בהצלחה!
היכנתי היום 3 עוגות יצא מושלם! נראה טוב עשיתי אחת עם אגוסים ומייפל המייפל אחרי האפייה אחת עם מייפל וקוקוס ואחת סוכר חופ וקינמום. זה מושלם! היכנתי לי ולחברה. תודה הייתי שמחה להעלות תמונה לא מצאתי מקום שאפשר להעלות תמונה
היי מירי,
איזה יופי!! תוכלי להעלות תמונות בקבוצה 🙂
מחכים בקוצר רוח!
הי
עם איזו כוס משתמשים,חד פעמי קר/חם?
תודה
היי בתיה,
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל.
בהצלחה!!
עשיתי חלק מהכמות והוספתי מעט שוקולית קנמון ואגוזי לוז טחונים .העוגה יצאה רכה וטעימה.איזה יופי בלי הקצפה.תודה.
היי אורנה,
מעולה, איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה רבה ששיתפת אותנו בחוויה שלך ונשמח גם לראות תמונה או שתיים בקבוצה 🙂
זה לא יעשה טעם מריר עם כ"כ הרבה אבקת אפיה וסודה לשתיה?
היי ברוריה,
הכמות אמורה להספיק ל-3 עוגות ולכן אין סיבה לחשוש 🙂
בהצלחה!