קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי

קציצות חזה עוף מבושלות או בשמן המקורי - גונדי נוחודי, מגיעות מהמטבח הפרסי המשובח, ומצטיינות בטעם עסיסי
בהשראת: דליה סיני
עדיין אין דירוגים
קציצות חזה עוף מבושלות

אין על ארוחת שבת משפחתית מיוחדת ושונה שמביאה איתה טעם כל-כך מוצלח שכל המשפחה תבקש עוד ועוד

אספנו לכם 5 מתכונים לשבת מדהימים שכולם חייבים לנסות בארוחת השבה הקרובה.

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

  1. קציצות חזה עוף מבושלות – תקראו להן קציצות חזה עוף מבושלות, תקראו להן גונדי נוחודי – בכל מצב הן יספקו לכם ארוחה מזינה וטעימה בטירוף. שילוב מהמם של טעמים רכים ועסיסיים וניחוחות נוסטלגיים מבית סבתא
קציצות חזה עוף מבושלות

קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי

קציצות חזה עוף מבושלות או בשמן המקורי – גונדי נוחודי, מגיעות מהמטבח הפרסי המשובח, ומצטיינות בטעם עסיסי
באדיבות: דליה סיני

מצרכים

לעיסה של הגונדי:

  • ½ קילו חזה עוף (עדיף משניצל בטחינה ביתית)
  • 3 בצלים בינוניים מגורדים
  • ½ כוס קמח חומוס לגונדי להשיג בחנויות תבלינים. אפשר לקנות חומוס קלוי ולטחון בזמן הבישול
  • ½ שקית שקית אבקת אפייה או סודה לשתייה כחצי כפית
  • ¼1 מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית הל ממש ממש מומלץ, אבל אם לא אוהבים לוותר
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות מים

לרוטב:

  • בצל גדול
  • 2 חתיכות כרעיים או כל חלק עוף שאוהבים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 תפוח אדמה
  • חומוס מושרה לילה לפני לסנן לפני השימוש
  • 1 ליטר מים
  • לימון פרסי

אופן הכנה

  • לשים יחד את כל מוצרי העיסה כעשר דקות עם כפפות, כדי שהידיים לא יקבלו צבע. כשכל החומרים מתאחדים – שמים למנוחה במקרר למשך שעה בכלי מכוסה
  • בסיר רחב מטגנים בצל גדול ומוסיפים 2 חתיכות עוף. מטגנים מעט ומוסיפים כורכום, מלח, פלפל שחור, מרק עוף, תפוח אדמה, את החומוס ואת המים. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים לימון פרסי.
  • כשהסיר רותח, לאחר כחצי שעה, מגלגלים את העיסה לכדורים ומוסיפים לסיר ומבשלים על חום נמוך-בינוני עוד 40 דקות. שימו לב לא להוסיף הרבה מים, כדי שלגונדי יהיה טעים חזק ועשיר
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. אורז עם בשר טחון ב-20 דקות – לפעמים אנחנו לא מבינים איך בחצי שעה עבודה יוצאת לנו אליפות של מנה כמו זו של אורז עם בשר טחון שפשוט עושה לנו בפה חגיגה. שילוב מופלא של שני מרכיבים קלאסיים יוצר מנה שיגעון עם אורז רך, בשר עסיסי, ירק צבעוני ותיבול מופתי

בשר טחון עם אורז, אורז עם בשר טחון

אורז עם בשר טחון ב-20 דקות

אורז רך עם בשר טחון עסיסי ומתובל היטב, עם שפע של ירק ושכבת טעמים עשירה.
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

  • סיר בישול בינוני
  • מחבת רחבה

מצרכים

לאורז:

  • 2 כוסות אורז פרסי קלאסי של סוגת
  • 3 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן

לבלונז:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 2 בצלים
  • 2 שיני שום
  • 2 גמבות
  • 2 גזרים
  • 3 כפות שמן
  • 2 עגבניות
  • ½ צרור שמיר
  • בהרט קורט
  • פלפל שחור מעט
  • 1 כפית כורכום
  • מלח קורט

אופן הכנה

להכנת האורז:

  • להכניס לסיר 2 כוסות אורז פרסי קלאסי של סוגת , 3 כוסות מים, כפית מלח, 3 כפות שמן.
  • לתת רתיחה ולהנמיך ללהבה בינונית 15-17 דקות.

להכנת הבולונז:

  • במחבת עם כף שמן לטגן את הבצלים הקצוצים לשקיפות להוסיף 2 שיני שום קצוץ.
  • להוסיף את הגזרים מגורדים גס ואת הגמבות חתוכות לקוביות קטנות.
  • לטגן 10-15 דקות לריכוך הירקות ולהניח בצד.
  • עם כף שמן לטגן את הבשר טחון לפורר עם מזלג עד לשינוי הצבע.
  • להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, חצי צרור שמיר קצוץ ואת הבצל הגמבה והגזר.
  • לתבל במעט מלח, קורט פלפל שחור, קורט בהרט, כפית כורכום ולבשל עוד 10 דקות.
  • להוסיף לסיר האורז שבישלנו ולערבב עם מזלג.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

3. בורקס בשר מהמם ברוטב פטריות – אין בורקס בשר בצק עלים בלי רוטב לבורקס בשר של פטריות… ולנו יש מתכון מעולה גם בשבילו. גם בשר, גם בו‎רקס מבצק עלים מתפצפץ בפה, גם רוטב פטריות נוסטלגי – יש יותר מושלם מזה??

בורקס בשר

בורקס בשר מהמם ברוטב פטריות מושלם

בורקס בשר ברוטב פטריות מהמם ממש כמו באולמות בשילוב מנצח של טעמים
באדיבות: כרמית דהאן

ציוד

  • תבנית פאי אישית

מצרכים

לבורקס:

  • 4 כפות שמן זית
  • 600 גרם בשר טחון אפשר לערבב גם עם חזה עוף טחון
  • 1 בצל גדול
  • חבילת בצק עלים פילאס טורקי מופשר במקרר לילה קודם

לרוטב פטריות:

  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 כף מרגרינה
  • 1 כף שמן
  • אריזה של רוטב פטריות אסם
  • פלפל שחור

אופן הכנה

  • במחבת רחבה מטגנים בצל גדול קצוץ דק, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה מעט את צבעו (אין צורך לטגן יותר מדי אחרת הוא יתייבש באפייה)
  • בסוף הטיגון מתבלים במלח פלפל ומעט תבלין שווארמה ומצננים לפני שממלאים
  • מוציאים מהמקרר את בצק העלים המופשר. חשוב שהוא יהיה קר! פותחים את הבצק לרוחבו, חותכים מלבן אחד מהבצק שיהיה מספיק רחב ליצירת שבלול
  • מסדרים שורה מהבשר הטחון ומגלגלים בזהירות לגליל לא עבה במיוחד
  • חותכים את הבצק (ממלבן אחד גדול שחוצים לשניים מקבלים שני שבלולים), מגלגלים את השבלול בתוך תבנית פאי אישית (יש גם כזו תבנית כזאת חד פעמית), מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים

רוטב פטריות:

  • פורסים את הפטריות לפרוסות לא דקות מדי, שמים בסיר קטן את השמן והמרגרינה מטגנים את הפטריות, מוסיפים את אבקת רוטב הפטריות וכוס מים קרים, מביאים לרתיחה קלה ומתבלים בפלפל שחור (אין צורך במלח האבקה מלוחה)
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>

4. כרובית אפויה יפהפייה בטעם נהדר – פחות מחצי שעה ויש לכם כרובית אפויה בתנור שאין קלה וטעימה ממנה. מנה ראשונה או נשנוש קליל פשוט מושלמת

כרובית אפויה

כרובית אפויה יפהפייה בטעם נהדר

פחות מחצי שעה ויש לכם כרובית אפויה בתנור שאין קלה וטעימה ממנה. מנה ראשונה או נשנוש קליל פשוט מושלמת
באדיבות: מאיה ברוטאשוילי

מצרכים

  • כרובית שלמה חתוכה לפרחים
  • שום גבישי
  • מלח
  • מעט פפריקה
  • שמן

אופן הכנה

  • נבשל את פרחי הכרובית במים 20 דקות, נסנן, נסדר על נייר אפייה ונפזר מעל שום גבישי, מלח, מעט פפריקה ושמן. נכניס לתנור על 190 מעלות עד להזהבה
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכונים לשבת במרחק לחיצה אחת

5. עוגת שקדים מייפל ב-5 דקות – עוגת שקדים מייפל מטריפה, המקבלת מרקם חלומי ברכות מדהימה, ומשלבת טעמים עם המון שקדים מפנקים ומייפל איכותי. עוגה קלילה בהכנה סופר קלה שתמיד מבטיחה לכם חגיגה של טעמים בכל ביס קטנטן.

עוגת שקדים מייפל

עוגת שקדים מייפל ב-5 דקות

עוגה מרשימה ומטריפה בשילוב טעמים עשיר של שקדים ומייפל איכותי עם מרקם רך וחלומי, הכי מתאימה לחג!
באדיבות: מירב דהן

ציוד

  • 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מייפל
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • 2 ½ כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • שקדים לפיזור מעל
  • סירופ מייפל איכותי לזילוף מעל בסוף

אופן הכנה

  • בקערה מערבבים את ה-4 ביצים עם הסוכר, תמצית וניל, ו-2 כפות מייפל.
  • מוסיפים כוס מיץ תפוזים, כוס שמן, קמח, ושקית אבקת אפייה ומערבבים היטב.
  • משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים אליהם את הבלילה.
  • מפזרים מעל שקדים בנדיבות.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות. בודקים עם קיסם.
  • כשיוצאות מהתנור מזלפים סירופ מייפל.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד המתכונים לשבת באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?