| | |

חופשת הקיץ החלה וזה הזמן להכין מתכונים קלים ומהירים לאורחת הצהריים, שיהיה גם בריאים ומזינים וגם טעימים עבור הילדים. לשם כך בדיוק יש לנו 3 ארוחות צהריים קלות ומהירות שלא ישאירו אף ילד רעב! מתכונים מושלמים לארוחות שמכינים בסיר אחד ולא דורשות הפקה גדולה במטבח.

אז מה יש לנו כאן? יש לנו ארוחה בסיר אחד הכוללת חזה עוף, שלל ירקות ופתיתים, יש לנו קציצות בשר משגעות ברוטב עגבניות שהילדים ילקקו את האצבעות ויש לנו את המנה הכי ממכרת שיש – נאגטס עוף טעימים יותר מאשר במקדונלדס ופייר – מרכיבים איכותיים ובעלות נמוכה בהרבה.

כל ארוחה נבחרה כאן בקפידה ואלו המתכונים המבוקשים אצלנו באתר וברשת בכלל! יותר טעימות, יותר קלות והרבה פחות כאב ראש מדאגה לילדים. למקסימום חיוך מהילדים, מומלץ לשלב כל ארוחה כזו לפחות פעם בשבוע!

1. תבשיל חזה עוף ופתיתים בסיר אחד ומיוחד – כל מה שצריך כדי להשביע משפחה שלמה – תבשיל חזה עוף עסיסי ורך, שפע עצום של ירקות מעולים ועסיסיים לא פחות, פתיתים משגעים ותיבול מושלם.

תבשיל חזה עוף

תבשיל חזה עוף ופתיתים בסיר אחד ומיוחד

תבשיל חזה עוף עסיסי ורך בסיר אחד עם שפע ירקות מעולים, פתיתים נימוחים ועשירים ותיבול מהמם שיציף את הבית בניחוח מעורר תיאבון למנה מושקעת ויפהפייה בהכנה קלה
באדיבות: ליטל אשואל

מצרכים

  • 3 חתיכות חזה עוף גדולות חתוכות לקוביות בינוניות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 פלפל אדום חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות בינונית
  • 2 גזרים בינוניים מגורדים בפומפייה גס
  • 1 כף גדושה גריל עוף
  • 1 כף גדושה שום גבישי
  • ½ כף תבלין שווארמה כן, כן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות פתיתים בצורת אורז
  • 3 כוסות מים רותחים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

  • בסוטאז' רחבה שמים שמן זית, מתחילים בטיגון הבצל להשחמה קלה. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים מכל הצדדים עד שמקבל קרום לבן. מוסיפים שום, פלפל אדום, בטטה וגזר ומערבבים.
  • מטגנים כרבע שעה כאשר כל חמש דק' נותנים ערבוב קל כדי שהירקות וחזה העוף יצלו יחד היטב. מוסיפים את התבלינים המלח והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
  • מוסיפים את המים ומכסים. נותנים לרתוח. מכבים את הגז ומעבירים לתנור על 170 מעלות למשך כ30 דקות. מוציאים מהתנור ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפו״א – נחשבת לאחת האהובות והפופולאריות מהמטבח הטורקי שמכינים עם קציצות קטנות ושובבות, פרוסות תפוחי אדמה וחצילים רכים ונהדרים ורוטב עגבניות עשיר ומתובל כמו שצריך.

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפו״א

השבת מפתיעים את כולם עם מנה מיוחדת של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה היישר מהמטבח הטורקי כשכל אלו מורכבים לשכבות מענגות בטעם בשרני, עסיסי ומפנק
באדיבות: מלי מאירוב

מצרכים

  • 2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים במנדולינה לעובי דק אבל לא מדי
  • חציל פרוס לעיגולים 2 סנטימטר
  • שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • ½ קילו בשר טחון
  • כפית מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית צ׳ילי גרוס או יותר
  • כפית פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • רסק עגבניות
  • רוטב עגבניות מבקבוק
  • ½1 כוס מים רותחים
  • ¼ כוס שמן זית
  • פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף לא חובה
  • 2 עגבניות חתוכות למרובעים

אופן הכנה

  • 2 תפוחי אדמה מקולפים נחתוך במנדולינה לעובי דק לא מידי.. נשטוף את חתיכות תפוחי האדמה במים קרים עד שהמים נקיים וננגב
  • נבריש עם שמן זית את תפוחי האדמה והחצילים ונכניס לתנור 190 מעלות עד שהחצילים זהובים והתפו״א רכים קצת
  • בינתיים נטגן במחבת עם רבע כוס שמן בצל גדול קצוץ עד שקיפות, נוסיף חצי קילו בשר טחון על להבה גדולה ונטגן עד שמאפיר.
  • ננמיך להבה ונוסיף כפית מלח, כפית פפריקה, כפית (או יותר) צ׳ילי גרוס, כפית פלפל שחור, כפית כורכום. נערבב עד שאין נוזלים ונוסיף כף גדושה של רסק עגבניות וכוס רוטב עגבניות מבקבוק. נערבב עד שמסמיך, נטעם ונתקן תיבול.
  • עכשיו מרכיבים את המנה – נשים תפוח אדמה בתבנית או בסיר רחב, אפשר גם 2 תפוחי אדמה אחד על השני ומעליהם שמים חציל. מעל החציל נשים כף גדושה מתערובת הבשר ומעל פרוסת עגבנייה.
  • נשים בקערה כוס רוטב עגבניות, כוס וחצי מים רותחים, רבע כוס שמן זית, כף גדושה רסק עגבניות, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פלפל שחור, נערבב ונשפוך בין החצילים
  • נפזר 2 עגבניות חתוכות למרובעים ומי שאוהב גם פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף. נכסה בנייר אפיה רטוב ומקומט ועליו נניח נייר כסף.
  • נאפה בחום 190 מעלות 45 דקות, נוציא את הכיסוי, נבדוק אם צריך להוסיף קצת מים ונאפה עוד רבע שעה ללא כיסוי . נרטיב מעט את הבשר עם הרוטב

טיפים והערות

  • אפשר לעשות את הכל גם על הגז
  • אם נשאר לכם בשר תפזרו בסיר או תקפיאו
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. נאגטס עוף ביתי של מקדונלד'ס – חלופה ביתית מטריפה לנאגטס של מקדונלדס! מתכון קליל להכנת נאגטס שישגעו את הילדים שלכם!

מתכון לנאגטס עוף ביתי, נאגטס עוף

נאגטס עוף ביתי של מקדונלד'ס

קבלו מתכון לארוחה קלה קלילה וטעימה שגם ילדים וגם מבוגרים טורפים אותה.
באדיבות: גל ניר

ציוד

  • כוס מידה אוניברסלית
  • סיר לטיגון

מצרכים

לתערובת העוף:

  • ½ קילו חזה עוף טחון – לבקש מהקצב
  • ½ כפית אבקת שום
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל לבן אם אין לבן שחור נראה לי יעשה גם את העבודה

למעטפת הטמפורה:

  • 1 כוס קמח תופח או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קורנפלור
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס מי סודה לא אבקת סודה
  • 1 כפית חרדל לא חובה

אופן הכנה

  • את כל החומרים של העוף נערבב ביחד טוב טוב, ואז נעשה צורות של נאגטס (עם ידיים רטובות מקבלים תוצאה טובה יותר ככה יהיה קל להכין צורות מבלי שידבק לידיים).
  • נניח על נייר אפיה ונשים במקפיא למשך כשעה (רק כדי שיהיה נוח לעבוד עם העוף הטחון).
  • נכין את המעטפת טמפורה – פשוט מערבבים את הכל ביחד פשוט בלי סדר מסוים. מכינים גם כלי לקמח.
  • לאחר מכן באופן הבא מכניסים לטיגון בשמן עמוק: לוקחים את הנאגטס ועוטפים אותם בקמח, ואז עוטפים בבלילה, אחרי זאת נכניס לשמן רותח עד שנהיה שחום ויפה.
  • אחרי שמוכן שמים על רשת שיצטנן קצת ואז אוכלים ומקשיבים לרעש של הקרנצ'!

טיפים והערות

לאחר הטיגון לא לשים על נייר מגבת כי זה יהרוס את הקריספיות,
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחות צהריים במרחק לחיצה אחת

יש לכם שאלות על אחד ממתכוני ארוחות צהריים קלות ומהירות באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *