2 תפוחי אדמה מקולפים נחתוך במנדולינה לעובי דק לא מידי.. נשטוף את חתיכות תפוחי האדמה במים קרים עד שהמים נקיים וננגב
נבריש עם שמן זית את תפוחי האדמה והחצילים ונכניס לתנור 190 מעלות עד שהחצילים זהובים והתפו״א רכים קצת
בינתיים נטגן במחבת עם רבע כוס שמן בצל גדול קצוץ עד שקיפות, נוסיף חצי קילו בשר טחון על להבה גדולה ונטגן עד שמאפיר.
ננמיך להבה ונוסיף כפית מלח, כפית פפריקה, כפית (או יותר) צ׳ילי גרוס, כפית פלפל שחור, כפית כורכום. נערבב עד שאין נוזלים ונוסיף כף גדושה של רסק עגבניות וכוס רוטב עגבניות מבקבוק. נערבב עד שמסמיך, נטעם ונתקן תיבול.
עכשיו מרכיבים את המנה – נשים תפוח אדמה בתבנית או בסיר רחב, אפשר גם 2 תפוחי אדמה אחד על השני ומעליהם שמים חציל. מעל החציל נשים כף גדושה מתערובת הבשר ומעל פרוסת עגבנייה.
נשים בקערה כוס רוטב עגבניות, כוס וחצי מים רותחים, רבע כוס שמן זית, כף גדושה רסק עגבניות, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פלפל שחור, נערבב ונשפוך בין החצילים
נפזר 2 עגבניות חתוכות למרובעים ומי שאוהב גם פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף. נכסה בנייר אפיה רטוב ומקומט ועליו נניח נייר כסף.
נאפה בחום 190 מעלות 45 דקות, נוציא את הכיסוי, נבדוק אם צריך להוסיף קצת מים ונאפה עוד רבע שעה ללא כיסוי . נרטיב מעט את הבשר עם הרוטב