| | |

עוף בתנור הכי קל וטעים (+ 5 מתכוני מרינדה)

צלייה נכונה, ממש לקראת הארוחה, ותקבלו מנה עסיסית מבפנים ופריכה מבחוץ בפחות מחמש דקות.
בהשראת: סבתא לאה
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
מרינדה לעוף בתנור, עוף בתנור

למרות שחשבנו שכווווולם מכינים את המנה הזאת של עוף צלוי במלח, ומכינים אותה בעיניים עצומות, חשבנו בכל זאת להזכיר לכם באיזו קלות אפשר להכין את המנה המהממת הזאת ועל הדרך לתת לכם מלא מלא טיפים להצלחה בטוחה שתעיף את כל מי שטועם אותה!

עוף בתנור הוא בעצם עוף צלוי במלח גס. בעיקרון, העוף לא צריך תיבול חוץ מהמלח, אבל לשדרג הטעמים מוסיפים מעט תבלין גריל עוף, פפריקה, שום וכורכום ולתנור!.

צלייה נכונה, ממש לקראת הארוחה, ותקבלו מנה משגעת עסיסית מבפנים ופריכה מבחוץ בפחות מחמש דקות.

ספר המתכונים של סבתא לאה

עוף בגריל, עוף בתנור
צילום: סבתא לאה

למה באמת כדאי לכם: עוף בתנור

  • השתמשו בעוף שלם, רצוי עוף בינוני-קטן, הוא הרבה יותר עסיסי מעוף גדול, ואל תחליפו את המלח הגס במלח דק.
  • את העוף צולים בסמוך לארוחה, העוף בשיאו בתום הצלייה. מוציאים מהתנור ומקררים כ-10 דקות כדי שכל הנוזלים יספגו בתוך בשר העוף, ככה נקבל מרקם עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ אז קצת סבלנות.
  • מסדרים את העוף בתבנית כאשר צד חזה העוף פונה כלפי מטה במרכז תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים סביבו שכבה נדיבה של מלח גס בעובי 2 ס"מ לפחות ומשתדלים שהעוף ייגע במלח כמה שפחות.
  • לא בטוחים שהעוף מוכן? עשו חתך קטן בעזרת סכין חדה בחיבור של הירך אל חזה העוף, אמור לצאת משם נוזל שקוף.
  • מה עושים עם שאריות העוף? מפרקים את בשר העוף מהעצמות ומשתמשים לסלט קר, לכריכים, למוקפץ אורז/אטריות ועוד.

שורה תחתונה: עוף בתנור עם מלח גס – מנה שמעיפה בכלום טרחה.

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

מרינדה לעוף בתנור, עוף בתנור

עוף בתנור הכי קל וטעים (+ 5 מתכוני מרינדה)

צלייה נכונה, ממש לקראת הארוחה, ותקבלו מנה עסיסית מבפנים ופריכה מבחוץ בפחות מחמש דקות.
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

תבנית גדולה פיירקס עם שוליים גבוהים / תבנית גדולה חד פעמית

המצרכים

  • 4-5 כרעי עוף מופרדות עם העור ( מופרדות, עם העור)
  • ½1 כוסות מלח בישול גס

מרינדה איטלקית קלאסית:

  • כוס שמן זית/קנולה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שום כתוש (או 2-3 שיני שום כתושות)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית רוזמרין יבש
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה (או 2 כפות לקט תבלינים איטלקיים יבשים)
  • ½ כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)
  • ¼ כפית מלח
  • 3 כפות מים

מרינדה לעוף בגריל:

  • כוס שמן זית / קנולה (מה שאוהבים)
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כף תבלין גריל עוף
  • 1 כף סילאן / דבש
  • 1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף במלח)
  • 1 כפית שום כתוש (2-3 שיני שום כתושות)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות מים

מרינדה מזרחית:

  • כוס שמן זית / קנולה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית תבלין על האש
  • 1 כפית תבלין לסטייק
  • 1 כפית תבלין גריל עוף
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית תבלין עמבה (כן כן יש תבלין כזה הוא מוסיף המון טעם (אפשר להחליף בחצי כפית תבלין חוויאג' למרק תימני))
  • ¼ כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)
  • 3 כפות מים

מרינדה פיקנטית לעוף:

  • כוס שמן זית / קנולה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 1 כף תבלין על האש
  • 1 כף תבלין לעוף בגריל
  • 1 כף רוטב סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)
  • 3 כפות מים

מרינדה שילדים אוהבים:

  • כוס שמן זית / קנולה
  • 2 כפות סילאן / דבש / מייפל
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • 2 כפות קטשופ
  • 2 כפות סויה
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף במלח)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אבקת שום (אם אין אפשר לוותר)
  • 3 כפות מים

אופן ההכנה

  • מחממים מראש תנור אפייה ל-200 מעלות.
  • שוטפים ומנגבים היטב את העוף מעודפי המים.
  • מערבבים בקערה גדולה את המרינדה שאתם אהבתם ובחרתם.
  • מכניסים את העוף לתוך קערת הרוטב ומערבבים בעזרת הידיים מכל הכיוונים (פנקו ותעשו לו מסאג', ככה שכל המשרה יחדור לתוכו היטב).
  • מניחים נייר אפייה בתבנית התנור, מפזרים את המלח הגס רק בדפנות התבנית.
  • מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומעליו את כרעי העוף המתובלים כאשר צד העור כלפי מטה.
  • מקפלים את שולי נייר האפייה במקצת כך שהמלח לא מגיע במגע ישיר לעוף.
  • מכסים בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף, מכניסים לתנור וצולים 30-35 דקות.
  • לאחר 30-35 דקות, מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף, הופכים את העוף (זהירות חם).
  • אופים 30-35 דקות נוספות עד שהעור זהוב, ומדי פעם להבריש את העוף במרינדה.

הערות וטיפים

  • ממליצה לתבל את העוף לפחות שעתיים קודם כדי שיספוג את הטעמים הנהדרים.
  • ממליצה לפזר תפוחי אדמה קטנים שבושלו במים כחצי בישול בין חלקי העוף.
  • כל המרינדות מתאימות, מנצחות, לכנפיים, פרגיות בתנור או לעל האש (למנגל).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוף במלח, עוף בתנור
צילום: סבתא לאה

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוף במלח | עוף בגריל עם מרינדה לעוף בתנור . מתכון מאת: Lea Tsvila Meir 

Similar Posts

4 Comments

  1. לילה טוב! ותודה על המתכונים המוצלחים
    אני רוצה להכין את המתכון הזה, ולא הבנתי מה זה נקרא לצלות? פשוט לאפות בתנור או על תוכנית מיוחדת?
    תודה

    1. היי רחלי,
      תודה רבה על המחמאות!
      לצלות בתנור זה פשוט לאפות, את צודקת.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?