מחממים מראש תנור אפייה ל-200 מעלות.
שוטפים ומנגבים היטב את העוף מעודפי המים.
מערבבים בקערה גדולה את המרינדה שאתם אהבתם ובחרתם.
מכניסים את העוף לתוך קערת הרוטב ומערבבים בעזרת הידיים מכל הכיוונים (פנקו ותעשו לו מסאג', ככה שכל המשרה יחדור לתוכו היטב).
מניחים נייר אפייה בתבנית התנור, מפזרים את המלח הגס רק בדפנות התבנית.
מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומעליו את כרעי העוף המתובלים כאשר צד העור כלפי מטה.
מקפלים את שולי נייר האפייה במקצת כך שהמלח לא מגיע במגע ישיר לעוף.
מכסים בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף, מכניסים לתנור וצולים 30-35 דקות.
לאחר 30-35 דקות, מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף, הופכים את העוף (זהירות חם).
אופים 30-35 דקות נוספות עד שהעור זהוב, ומדי פעם להבריש את העוף במרינדה.