מאפה בשר ב-10 דקות עבודה (סמבוסק)
מאפה בשר – כשהמאפה הכי טעים ומנחם פוגש אופן הכנה הכי מהיר ופשוט – נולד בקלות סמבוסק בשר מבצק ספידי מושלם!
זהו מאפה בשר יפהפה שנחשב מעדן מפנק וטעים אש ומשלב בשלמות בשר מטוגן מלא עסיסיות משגעת ותיבול מדויק העטוף במעטה אפוי מופלא, פריך ורך, מקושט בשומשום קריספי, ויבוא מושלם לארוחת צהריים או ערב מיוחדת לצד סלט עשיר ומתבלים טובים.
הסוד של סמבוסק בשר מבצק ספידי, הוא כמובן בבצק הכי קל ופשוט שיש. הוא מורכב מ-5 מצרכים בלבד, לא מכיל שמרים, לא מצריך התפחות בכלל ולא מכיל חמאה כך שאפשר לאפות איתו עם אינספור מילויים מלוחים או מתוקים, והכי חשוב, ממש כשמו, הוא מהיר מהיר להכנה ויפנק אתכם באחלה של מנה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מאפה בשר ב-10 דקות עבודה (סמבוסק)
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- ½ כף מלח (שטוחה )
למילוי הבשר:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל (קצוץ)
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- מלח (קורט)
- שמן (מעט)
לציפוי:
- 1 ביצה
- שומשום (לפיזור)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
- להכניס את כל מרכיבי הבצק לקערה, ללוש הכל עד לקבלת בצק אחיד ולתת מנוחה 15 דקות.
להכנת מילוי הבשר:
- לטגן את הבצל קצוץ עד שיזהיב ולהוסיף חצי קילו בשר טחון.
- לתבל ולטעום טעמים ולשפר(אפשרי להוסיף ירק קצוץ).
- לטגן עד לבישול הבשר ולצנן.
המשך הכנה:
- לקרוץ עיגולים, למלא כף מהמלית ולקפל לחצי ולהדק .
- להבריש בביצה ולפזר שומשום.
- להכניס לתנור ולאפות על חום של 180° כ- 20 דקות או עד להזהבה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפה בשר
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מאפה בשר – Adina Batash
לא מוצלח. הבצק יוצא מאוד פריך ועבה מדי, לא מתאים למלית בשר. בנוסף במתכון חסרים הסברים כגון מה עובי הבצק ממנו קורצים את העיגולים.
היי סבטה,
מתנצלים על החוויה עם המתכון. מצאנו עבורך 4 מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:
מתכון של כרמית דהאן
מתכון של בטי דרעי
מתכון של אתי שחר
מתכון של מלי מאירוב
צום קל וחתימה טובה