| |

בורקס בשר מהמם ברוטב פטריות מושלם

בורקס בשר ברוטב פטריות מהמם ממש כמו באולמות בשילוב מנצח של טעמים
בהשראת: כרמית דהאן
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
בורקס בשר

טוב, היום אתם הולכים לחגוג ובגדול, ממש כמו באולמות השמחות של שנות ה-90 שבו הגישו בפאר בורקס בשר ברוטב פטריות מהמם ונוטף טעמים מופלאים.

כי אין שילוב כ"כ מנצח וטעים של בשר מטוגן ורך בפנים, ציפוי בצק עלים פילאס טורקי מתפצפץ בפה, ומעל הכל ה-רוטב ה-נוסטלגי והטעים מכולם – רוטב פטריות סמיך ונוטף עם פטריות עסיסיות ובשרניות.

הכי טעים להגיש בורק‎ס בשר עם טחינה משובחת, כמה ירקות רעננים בצד, ויש לכם בבית אולם שמחות טעים וחגיגי גם עם שבלולים אישיים של בורקס בשר ממכר בהכנה קלה

ספר המתכונים של כרמית דהאן

בורקס בשר
צילום: כרמית דהאן

למה באמת כדאי לכם: בורקס בשר מתכון 

  • גם בשר, גם בו‎רקס מבצק עלים מתפצפץ בפה, גם רוטב פטריות נוסטלגי – יש יותר מושלם מזה??
  • אין בורקס בשר בצק עלים בלי רוטב לבורקס בשר של פטריות… ולנו יש מתכון מעולה גם בשבילו…
  • הכי טעים להגיש בורקס בשר עם טחינה משובחת, כמה ירקות רעננים בצד,

שורה תחתונה: אולם שמחות טעים וחגיגי גם בבית בהכנה קצרה וקלה

 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מתכון לבורקס בשר

בורקס בשר

בורקס בשר מהמם ברוטב פטריות מושלם

בורקס בשר ברוטב פטריות מהמם ממש כמו באולמות בשילוב מנצח של טעמים
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: כרמית דהאן

ציוד

תבנית פאי אישית

המצרכים

לבורקס:

  • 4 כפות שמן זית
  • 600 גרם בשר טחון (אפשר לערבב גם עם חזה עוף טחון)
  • 1 בצל גדול
  • חבילת בצק עלים פילאס טורקי (מופשר במקרר לילה קודם)

לרוטב פטריות:

  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 כף מרגרינה
  • 1 כף שמן
  • אריזה של רוטב פטריות אסם
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • במחבת רחבה מטגנים בצל גדול קצוץ דק, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה מעט את צבעו (אין צורך לטגן יותר מדי אחרת הוא יתייבש באפייה)
  • בסוף הטיגון מתבלים במלח פלפל ומעט תבלין שווארמה ומצננים לפני שממלאים
  • מוציאים מהמקרר את בצק העלים המופשר. חשוב שהוא יהיה קר! פותחים את הבצק לרוחבו, חותכים מלבן אחד מהבצק שיהיה מספיק רחב ליצירת שבלול
  • מסדרים שורה מהבשר הטחון ומגלגלים בזהירות לגליל לא עבה במיוחד
  • חותכים את הבצק (ממלבן אחד גדול שחוצים לשניים מקבלים שני שבלולים), מגלגלים את השבלול בתוך תבנית פאי אישית (יש גם כזו תבנית כזאת חד פעמית), מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים

רוטב פטריות:

  • פורסים את הפטריות לפרוסות לא דקות מדי, שמים בסיר קטן את השמן והמרגרינה מטגנים את הפטריות, מוסיפים את אבקת רוטב הפטריות וכוס מים קרים, מביאים לרתיחה קלה ומתבלים בפלפל שחור (אין צורך במלח האבקה מלוחה)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בורקס בשר
צילום: כרמית דהאן
בורקס בשר
צילום: כרמית דהאן
בורקס בשר
צילום: כרמית דהאן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?