| | | | | | |

אין כמו לארגן ארוחה משפחתית טעימה ומפנקת לשבת, שמכינים בקלות. לכן דאגנו לכם ל־5 מתכונים לשישי שבת שיסגרו לכם את התפריט לסוף השבוע ויפנקו אתכם כראוי לשבת! מתכונים קלים וטעימים שיוצרים יחד ארוחת מלכים ולא צריך עוד כלום!

בין המתכונים תמצאו סלט שורשים עשיר וצבעוני שגם יוסיף צבע ואור לשולחן וגם ישדרג כל ביס. ניתן למצוא גם שתי מנות עיקריות קלות להכנה וטעימות עד שקשה לבחור בין השתיים, כמובן, תמצאו את התוספת הכי אהודה על הילדים – תפוחי אדמה קריספיים.

ולא נסיים בלי קינוח מפנק – עוגת שוקולד פרווה שאפר להתפנק בה לאורך כל השבת, לאחר הארוחה, בבוקר עם הקפה ובעצם, מתי שרק מתחשק. רק אל תשכחו להכין מספיק!

1. סלט שורשים מדהים (מכל ירק כמעט!) – סלט מזין עשיר וצבעוני שידרג את הארוחה ויוסיף אור לאווירת השבת.

סלט שורשים

סלט שורשים מדהים (מכל ירק כמעט!)

סלט ירקות שורש הוא אחד הטעימים, הצבעוניים והיפים ביותר מבין כל הסלטים. ועם המתכון הנהדר כאן – תקבלו סלט שורשים לא פחות ממדהים שמוכן במהירות מכל ירק כמעט שיש במקרר…
באדיבות: צביה אורן

מצרכים

  • 1 סלק אדום ללא הקליפה ולא מבושל
  • 1 קולורבי ללא קליפה
  • 1 גזר ללא קליפה
  • קצת פחות מ-1/4 כרוב סגול
  • קצת פחות מ-1/4 כרוב לבן
  • מעט פטרוזיליה קצוצה דק

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 מיץ לימון סחוט
  • 1 שן שום חתוכה קוביות קטנות
  • 1 כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  • חותכים את כל הירקות לג׳וליאנים (מקלות דקים)
  • את הסלק והכרוב הסגול מומלץ לחתוך לג׳וליאנים ולשים בקערה עם מים קרים ל-1/4 שעה, זה מוציא את הצבע, משאיר אותם יציבים וכך הם לא צובעים את שאר הסלט.
  • מסננים ומערבבים עם שאר הירקות בעדינות. קוצצים את הפטרוזיליה דק דק ומפזרים מעל.
  • לוקחים לימון, שוטפים את קליפתו ומגרדים דק כפית אחת ומפזרים על הסלט
  • מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומזלפים מעל הסלט. אפשר לפזר מעל שומשום מלא קלוי או כל אגוז אחר.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. תפוחי אדמה בתנור מדהימים – קלים, קריספיים, ממכרים והכי מושלמים שיש בתור תוספת לארוחה! התוספת הכי אהובה על הילדים.

מתכון תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור מדהימים

תוספת מושלמת לכל ארוחה שתפנק אתכם בטעם משגע, מרקם רך ונימוח ומראה שחום מטריף!
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

  • תבנית אפייה בגודל תבנית התנור
  • כוס חד פעמית לשתייה חמה

מצרכים

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים וקלופים – כמות תפוחי אדמה לפי הסועדים, 2 תפוחי אדמה לכל סועד
  • ¼2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף תבלין זעתר
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית אבקת סודה לשתייה

אופן הכנה

  • פורסים את תפוחי האדמה בעובי שווה (כ-1 ס"מ) ומפזרים בתוך תבנית האפייה (למי שיש סבלנות אפשר לסדר את תפוחי האדמה כמו קלפים).
  • בקערה עמוקה שמים את המים, שמן קנולה, שמן זית והתבלינים (מלח, כורכום, זעתר, כמון, פלפל שחור, אבקת סודה לשתייה) ומערבבים היטב.
  • יוצקים את תערובת המים, השמן והתבלינים מעל תפוחי האדמה באופן שווה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 250 מעלות טורבו.
  • אופים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים, משחימים וכל המים נספגים/נעלמים.

טיפים והערות

שימו לב!!! כמות המים צריכה לכסות חצי מתבנית האפייה.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. קציצות עוף ברוטב מבושלות – שישדרגו לכם את הארוחה ויהפוך כל יום שגרה משעמם ליום חגיגי ומפנק במיוחד!

קציצות עוף ברוטב משגע

קציצות עוף ברוטב מבושלות

קציצות עוף ברוטב זיתים ולימון כבוש! מנה עיקרית עשירה שכל הילדים אוהבים!
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

  • סיר סוטז'

מצרכים

  • ½ קילו חזה עוף טחון
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 1 קופסא זיתים ללא חרצנים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח מצה או פרורי לחם
  • 3 כפות סלרי קצוץ
  • 2 כוסות מים
  • 5 פרוסות לימון כבוש
  • 1 קורט מלח
  • ½ קורט פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 1 קורט כמון

אופן הכנה

קציצות:

  • נערבב היטב ונניח שעה במקרר – חזה טחון עם בצלים קצוצים, שום, פטרוזיליה, ביצה, קמח מצה או פירורי לחם, מלח ופלפל, קורט כורכום וקורט כמון.
  • את הזיתים נשטוף ונסנן 3 פעמים. ונשים בצד.

רוטב:

  • בסיר סוטז' נחמם שמן זית לטגן גזר ושני שיני שום ולהוסיף את הזיתים ואת הלימון כבוש.
  • נתבל את הרוטב במלח, פלפל, כורכום, ונוסיף סלרי קצוץ ומים לרתיח ואת הקציצות.
  • נבשל על להבה נמוכה חצי שעה.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

4. מתכון לצלי בשר ברוטב – צלי בשר מפנק וחגיגי שישאיר את כולם מלקקים את האצבעות!

מתכון לצלי בשר ברוטב

מתכון לצלי בשר ברוטב

תלקקו את האצבעות!
באדיבות: אורה ארגוב

מצרכים

  • 1 קילוגרם בשר שריר הזרוע מספר 8
  • 4 יחידות בצלים גדולים
  • 5 כפות שמן
  • 2 כוסות ציר בשר מסונן או מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף כרכום
  • 1 קורט פפריקה
  • 1 שקית רוטב צלי מוכן

אופן הכנה

  • מבשלים את הבשר בסיר לחץ כשעה או בסיר על הגז לאורך זמן ממושך יותר עד לקבלת רכות
  • שמים במים מלח, מעט כרכום, פלפל שחור גרוס, ובצל אחד מחולק
  • כשזה מוכן מסננים נוזלים ומשתמשים בזה
  • לוקחים סיר עם 4 בצלים קצוצים ו-5 כפות שמן, וחותכים בשר לפרוסות. מניחים על הבצל השקוף, וממשיכים לטגן
  • שמים מסיר הבשר כ-2 כוסות מים, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כף כרכום, נגיעת פפריקה, ומבשלים על אש קטנה בערך עוד שעה
  • לוקחים רוטב צ'ילי של אוסם עם חצי כוס מים ומערבבים, ואז שופכים מעל לעוד 5 דקות וזה מוכן.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת צהריים במרחק לחיצה אחת

5. עוגת שוקולד פרווה גבוהה – עוגה מרשימה לכל מועד, שכולם יכולים להכין והיא יוצאת טעימה ואוורירית תמיד!

עוגת שוקולד פרווה ליום הולדת, עוגה שוקולד פרווה

עוגת שוקולד פרווה גבוהה

עוגת שוקולד פרווה קלה עם מרקם משגע ואוורירי, שתגרום לכם לחפש סיבה לחגיגה!
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

  • תבנית: עגולה קפיצית בקוטר 26
  • כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה

מצרכים

  • 6 ביצים L מופרדות
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
  • 1 חבילה מחמאה 200 גרם
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 5 כפות קקאו מנופה
  • ¼1 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס סודה לשתייה לא אבקה

מצרכים לגנאש:

  • 1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה פרווה 250 מ"ל
  • 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
  • מחמאה 25 גרם

אופן הכנה

  • בקלחת על גז נחמם את המחמאה, כוס שמנת מתוקה, חצי כוס סוכר, קקאו, תמצית וניל, ושוקולד מריר לתערובת חלקה.
  • נניח בצד לקירור מוחלט.
  • בקערת המיקסר נקציף את החלבונים עם מעט מלח והוסיפי בהדרגה את כוס הסוכר.
  • בקערת החלמונים טרפי במטריפה ידנית עם מעט מלח והוסיפי את תערובת השוקולד.
  • נטרוף מעט ונוסיף את הקמח.
  • נטרוף לאט עד שהקמח ייטמע בתערובת הבלילה.
  • נוסיף חצי כוס סודה לשתייה (לא אבקה) ונטרוף שוב.
  • נוסיף בהדרגה את החלבונים ונערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
  • ניצק לתבנית משומנת מעט ומרופדת בתחתית ובדפנות.
  • בתנועות קלות נרים את התבנית ונדפוק בעדינות על השולחן להוצאת בועות אויר.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות טורבו למשך 40 דקות בערך או עד שהעוגה מוכנה (נכניס קיסם אחרי 35 דקות – אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה).
  • נשאיר את העוגה לעוד עשר דקות בתנור כשהתנור מכובה.
  • אחרי האפייה נכסה במגבת נקיה.

גנאש:

  • בקלחת נחמם את השמנת השוקולד והמחמאה ערבבי לקרם חלק.
  • עם קיסם ננעץ בעוגה חורים ונשפוך את הגנאש על העוגה.

טיפים והערות

ניתן להמיר את העוגה לחלבית: כוס חלב במקום שמנת מתוקה להקצפה פרווה, 200 גרם חמאה במקום מחמאה.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד מתכונים לשישי שבת באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *