Go Back
עוגת שוקולד פרווה ליום הולדת, עוגה שוקולד פרווה

עוגת שוקולד פרווה גבוהה

עוגת שוקולד פרווה קלה עם מרקם משגע ואוורירי, שתגרום לכם לחפש סיבה לחגיגה!
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית: עגולה קפיצית בקוטר 26
כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

  • 6 ביצים (L מופרדות)
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם )
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 5 כפות קקאו מנופה
  • ¼1 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס סודה לשתייה (לא אבקה)

מצרכים לגנאש:

  • 1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה פרווה (250 מ"ל )
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
  • מחמאה (25 גרם )

אופן ההכנה

  • בקלחת על גז נחמם את המחמאה, כוס שמנת מתוקה, חצי כוס סוכר, קקאו, תמצית וניל, ושוקולד מריר לתערובת חלקה.
  • נניח בצד לקירור מוחלט.
  • בקערת המיקסר נקציף את החלבונים עם מעט מלח והוסיפי בהדרגה את כוס הסוכר.
  • בקערת החלמונים טרפי במטריפה ידנית עם מעט מלח והוסיפי את תערובת השוקולד.
  • נטרוף מעט ונוסיף את הקמח.
  • נטרוף לאט עד שהקמח ייטמע בתערובת הבלילה.
  • נוסיף חצי כוס סודה לשתייה (לא אבקה) ונטרוף שוב.
  • נוסיף בהדרגה את החלבונים ונערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
  • ניצק לתבנית משומנת מעט ומרופדת בתחתית ובדפנות.
  • בתנועות קלות נרים את התבנית ונדפוק בעדינות על השולחן להוצאת בועות אויר.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות טורבו למשך 40 דקות בערך או עד שהעוגה מוכנה (נכניס קיסם אחרי 35 דקות - אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה).
  • נשאיר את העוגה לעוד עשר דקות בתנור כשהתנור מכובה.
  • אחרי האפייה נכסה במגבת נקיה.

גנאש:

  • בקלחת נחמם את השמנת השוקולד והמחמאה ערבבי לקרם חלק.
  • עם קיסם ננעץ בעוגה חורים ונשפוך את הגנאש על העוגה.

הערות וטיפים

ניתן להמיר את העוגה לחלבית: כוס חלב במקום שמנת מתוקה להקצפה פרווה, 200 גרם חמאה במקום מחמאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.