|

עוגת גלידה ביתית פרווה קלה

עוגת גלידה ביתית פרווה תצנן לכם את הקיץ ותמתיק אותו בטעם מטריף של ביסקוויטים רכים, קרם וניל עשיר ומוס שוקולד נוטף מתיקות. מושלמת לחגיגה משפחתית, אירוח מרשים וצהרי שבת מתוקים
בהשראת: ספיר סבח
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
עוגת גלידה

הקיץ כאן!  גם החופש הגדול וגם הילדים שיושבים בבית ואין יום שלא מבקשים משהו טעים…אז מה יותר מתאים וטעים מלהכין – אפילו איתם – עוגת גלידה ביתית?

היא מהממת ביופייה, מטריפה בטעמה ותשמח כל אחד בטעמים עשירים ומענגים של שכבת ביסקוויטים רכים, קרם וניל עשיר, קרם שוקולד נוטף כל טוב וגנאש מעולה שנוטף מעל?

היא תתאים לכל חגיגה קיצית במרפסת, אירוח משפחתי מרשים וטעים, ובגלל שהיא פרווה גם לצהרי שבת מפנקים.

ספר המתכונים של ספיר סבח 

עוגת גלידה
צילום: ספיר סבח

למה באמת כדאי לכם: עוגת גלידה

 

  • יכולה להפוך בקלות לעוגת ביסקוויטים רכה ונהדרת
  • מושלמת לקיץ ולילדים בחופש, אבל תכלס – לכל פעם שבא משהו קריר ומתוק בפה..
  • היא תצנן לכם את הקיץ בטעמים מופלאים של וניל ושוקולד עשירים ונוטפי מתיקות

שורה תחתונה: עונג שבת בטעמי פרווה משובחים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת גלידה

 

עוגת גלידה

עוגת גלידה ביתית פרווה קלה

עוגת גלידה ביתית פרווה תצנן לכם את הקיץ ותמתיק אותו בטעם מטריף של ביסקוויטים רכים, קרם וניל עשיר ומוס שוקולד נוטף מתיקות. מושלמת לחגיגה משפחתית, אירוח מרשים וצהרי שבת מתוקים
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: ספיר סבח

המצרכים

  • 1 חבילה ביסקוויטים (250 גרם)
  • קפה או חלב סויה

לקרם וניל:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (צמחית לפרווה, 500 מ"ל סה"כ)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 כפות סוכר

למוס שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ¼ מיכל שמנת מתוקה (צמחית לפרווה)

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (צמחית לפרווה)
  • אגוזים לקישוט

אופן ההכנה

  • מקציפים שני מיכלי שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג ו-2 כפות סוכר.
  • במקביל במיקרו ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ורבע מיכל שמנת. כשהקצפת מגיעה למרקם יציב מוסיפים שתי כפות מהקרם הלבן לשוקולד ומערבבים לאיחוד.
  • לאחר מכן מוסיפים חצי מכמות הקצף הלבן לשוקולד ומערבבים למוס שוקולד.
  • כעת יש 2 קערות - מוס שוקולד וקרם וניל לבן. ב-2 תבניות אינגליש קייק שמים שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה או חלב סויה.
  • שמים את המוס שוקולד, ומשטחים, מוסיפים שכבת ביסקוויטים לא רטובה ומעליה את הקרם הלבן. משטחים ומכניסים להקפאה של 5 שעות לפחות. לא חשוב לשטח ממש מוקפד כי על הכל יישפך גנאש שוקולד שיכסה הכל
  • לגנאש ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת, מחלצים את העוגות מהתבנית פשוט לגזור את התבנית, שופכים את הגנאש מקשטים באגוזים ושומרים בהקפאה

הערות וטיפים

  • אפשר לגמרי להפוך את עוגת הגלידה לעוגת ביסקוויטים רגילה וטעימה. פשוט מוסיפים עוד שכבות של ביסקוויטים באמצע ואז לאחסן במקרר ולא במקפיא
  • הקפה שבו טובלים את הביסקוויטים מכיל רק מים חמים עם כפית נס קפה, ללא חלב וללא סוכר .
  • חובה לשמור במקפיא אחרת היא נמסה כי אין בה שום דבר שמייצב אותה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת גלידה
עוגת גלידה פרווה – שכבה של מוס שוקולד. צילום: ספיר סבח
עוגת גלידה
עוגת גלידה פרווה – שכבת קרם וניל. צילום: ספיר סבח
עוגת גלידה
צילום: ספיר סבח

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גלידה ביתית פרווה

הילדים בבית? תמיד מבקשים משהו טעים ומתוק? זללו כבר את כל עוגת הגלידה שבהכנתם? אל דאגה! הנה עוד כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ בפינוקים מענגים…

מקור: ספיר סבח

Sapir Sabbah – תבשילים ביתיים | מתוקים | מתכונים – מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?