| | | | | |

גלילות זוקיני גבינות ועשבי תיבול ברוטב עגבניות

מתאים לכל אירוח חלבי שמחפשים מנות מקוריות בטעמים מפתיעים של קישואי זוקיני פרוסים לפרוסות דקות.
בהשראת: ליאת דוד
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון גלילות זוקיני

יש ארוחות ערב כאלה שגרתיות, חביתה, סלט בצד, איזה פרוסת לחם או שתיים וקצת גבינות ליד, א-בל יש ארוחת ערב שכולה עונג צרוף, מרקם מיוחד ומראה יפהפה, כי היא כוללת מעדן מהמם של גלילות זוקיני, גבינות ועשבי תיבול ברוטב עגבניות עשיר ומלטף.

עם גלילות זוקיני, גבינות ועשבי תיבול תוכלו להתענג לא רק בארוחת ערב מפנקת, אלא גם בארוחת בראנץ׳ של שבת בבוקר לצד סלט ירקות עשיר וביצים קשה, ובכל אירוח חלבי שמחפשים מנות מקוריות בטעמים מפתיעים של קישואי זוקיני פרוסים לפרוסות דקות,

עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס, עלי מנגולד, שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, גבינת ריקוטה, בולגרית, לאבנה, ובזיליקום ריחני, רוטב עגבניות עשיר עם עשבי תיבול רעננים ומעל הכל טופינג נהדר של ורצועות ופירורי פרמזן שיוסיף שכבה נוספת של עונג מסעיר בפה.

ספר המתכונים של ליאת דוד 

מתכון גלילות זוקיני
צילום: ליאת דוד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון גלילות זוקיני

גלילות זוקיני גבינות ועשבי תיבול ברוטב עגבניות

מתאים לכל אירוח חלבי שמחפשים מנות מקוריות בטעמים מפתיעים של קישואי זוקיני פרוסים לפרוסות דקות.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: ליאת דוד

המצרכים

  • 4 קישואי זוקיני (פרוסים לפרוסות דקות וארוכות - לא דקות מדיי )
  • שמן זית
  • עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס

למילוי:

  • תערובת של כ 250 גרם עלים (עלי מנגולד, שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)
  • 1 גביע גבינת ריקוטה (200 גרם)
  • בולגרית פיראוס (100 גרם )
  • לאבנה (100 גרם )
  • בזיליקום (עלים מ 4 גבעולים )
  • גרידת קליפת לימון (מלימון אחד)
  • מלח הימלאיה ורוד (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)

לרוטב:

  • 1 בקבוק מחית עגבניות קלה של Mutti (700 מ"ל)
  • עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס
  • 1 כף סילאן טבעי או כפית סוויטאנגו
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)

לטופינג:

  • פרמזן מגודרת דק (50 גרם)
  • רצועות פרמזן שיצרנו בעזרת קולפן (50 גרם - להגשה)

אופן ההכנה

  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומורחים את נייר האפיה בשמן זית.
  • מסדרים את פרוסות הזוקיני זה לצד זה על התבנית ומורחים מעל עוד שמן זית.
  • בוזקים עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס ומעט מלח הימלאיה גס.
  • מעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למלחה של כעשר - חמש עשרה דקות או עד שפרוסות הזוקיני מתרככות מעט מעט משחימות. מוציאים מהתנור ומצננים קלות.

להכנת המלית:

  • מניחים בקערה את הגבינות והלאבנה.
  • קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לגבינות.
  • מוסיפים גרדת לימון.
  • קוצצים את תערובת העלים הירוקים.
  • מלהטים מחבת מוסיפים מעט שמן זית את העלים הקצוצים מלח ופלפל ומקפיצים יחד עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם מצננים קלות ומוסיפים אל תערובת הגבינות.
  • מתבלים במלח ופלפל במידת הצורך (הבולגרית מלוחה לכן יש לטעום לפני הוספת המלח) מערבבים לאיחוד המסה.

להכנת הרוטב:

  • מערבבים את רכיבי הרוטב וטועמים לתיקון תיבול.

הרכבה ואפיה:

  • מניחים בכל קצה של פרוסת זוקיני כפית מהמלית באופן נדיב ומגלגלים לרול כך עושים עם כל רצועות הזוקיני.
  • מניחים בתבנית שמתאימה לאפיה בתנור את רוטב העגבניות.
  • מסדרים את הרולים של הזוקיני זה לצד זה בתוך הרוטב.
  • מפזרים מעל את הפרמז׳ן המגוררת ומעבירים לאפיה של כעשרים עד שלושים דקות.
  • מוציאים מצננים מעט לפני ההגשה, מפזרים רצועות פרמז׳ן ומגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון גלילות זוקיני
צילום: ליאת דוד

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: גלילות זוקיני מתכון מאת: ליאת דוד לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?