קטאייף עם גבינת ריקוטה
וואי, וואי, וואי, היום מחכה לכם חגיגה מתוקה, אבל ממש מתוקה במטבח. ולא, לא צריך לחכות לאיזה צאת צום כלשהו או לחג מיוחד, אלא רק למצב רוח הנכון לזלול מעדן מענג של קטאייף עם גבינת ריקוטה
במקור, קטאייף הוא קינוח ערבי מסורתי שאיתו נהוג לשבור את צום הרמאדן מדי ערב. הם מזכירים קצת לחוח תימני שמכינים מבצק שמרים ללא ביצים שעמוס בבועיות קטנות מלאות רכות ואווריריות נפלאה. ובגלל שאנחנו יודעים כי קטאייף עם גבינת ריקוטה ייזלל בתוך שניות פירגנו לכם במתכון קליל ומהמם שיעניק לכם לא פחות מ-30 יחידות נפלאות ומסעירות חושים.
את הקטאייף ממלאים בכל מה שאוהבים, למשל בגבינת ריקוטה רכה וקטיפתית, מטגנים עד השחמה יפה יפה ומגרה ממש, וממש תיכף ייצאו מהמחבת כיסונים חמודים ומהממים שעליהם יוצקים בנדיבות סירופ סוכר מתוק מתוק שיעצים את העונג יחד עם שבבי אגוזי מלך קראנצ'יים וקינמון שיעלה בכל הבית ניחוחות משכרים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קטאייף עם גבינת ריקוטה
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 2 כפיות שימרית
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 2 כפות סוכר
- ¼2 כוסות מים
למילוי:
- אגוזי מלך (300 גרם )
- 1 כף קינמון
- סוכר (לפי הטעם)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
- לערבב הכל עם הקמח ולהוסיף תוך כדי בחישה 2 ורבע כוסות מים מחוממים (חום שאפשר לשים את האצבע במים מבלי שיכאב).
- מערבבים הרבה עד לקבלת בלילה חלקה מאוד בלי גושים ובלי בועות.
- אוטמים בניילון נצמד למשך 45 דקות - הבלילה אמורה להיות פי שניים ממה שהייתה ומלאה בועות.
- נלוש שוב את הבלילה על ידי ערבוב מהיר למשך כמה דקות עד שהבלילה חוזרת להיות חלקה כמו בהתחלה.
- נוודא שהבלילה לא סמיכה מידי, אם סמיכה אז להוסיף טיפה מים.
- נחמם מחבת טפלון 3 דקות על אש רגילה ולהנמיך לאש קטנה.
- אחרי חמש דקות שחום המחבת התייצב לצקת לתוכה עיגול בגודל שבא לכם.
- ברגע שהצד העליון מתייבש להוציא ולהניח על מגבת שלא יצטברו אדים בתחתית.
- אחרי דקה אפשר לקפל ולאחר מכן לטגן בשמן לא רותח מידי ולא עמוק מידי, גובה של טיגון קציצות יספיק.
להכנת המילוי:
- נקצוץ גס 300 גרם אגוזי מלך ונערבב עם כף קינמון וסוכר לפי הטעם ונמלא ונטגן עם המילוי.
שאלות נפוצות: קטאייף עם גבינת ריקוטה
ניתן לאפות? ניתן לאפות , אבל יוצא אחרת. |
מה עם הסירופ סוכר? מכינים ושופכים אחרי הטיגון. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מקור: קטאייף מתכון מאת: אבי שריד
אין במתכון ריקוטה.
אין מתכון לסירופ סוכר.
היי שלומית,
מתנצלים על כך.
למתכון צריך 250 גרם ריקוטה, ולסירופ להרתיח כוס מים בסיר קטן ולהוסיף חצי כוס סוכר. לערבב היטב עד שכל הגבישים נמסו.
בהצלחה 🙂