קציצות כרובית בריאות ללא טיגון
קציצות כרובית – עם סוף החורף ותחילת עונת האביב הקלילה, כשכל הטבע פורח בחוץ, אין כמו מנות קלילות וטבעיות בדיוק כמו עונת המעבר הנהדרת הזו שבחוץ. ואם היא גם בריאה, טבעונית, נטולת גלוטן ומלאה בערכים תזונתיים, אז בכלל שווה.
כבר תקופה ארוכה שבא לנו קציצות טופו וכרובית קלילות וטעימות. אבל היה פסח, וחגים ויום העצמאות, ועכשיו זה הרגע המושלם להכין אותן בדקות וליהנות מהן גם בחג השבועות וגם לכל ארוחה קלה ובריאה.
קציצות כרובית יפנקו אתכם במרקם רך מבפנים עם קריספיות משגעת מבחוץ. הן מלאות בחלבון, טבעוניות, נטולות גלוטן, קלות להכנה, מפוצצות בסיבים תזונתיים בריאים ומשביעים, ויבואו נפלא ליד מתבלים רכים וירקות רעננים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קציצות כרובית בריאות ללא טיגון
המצרכים
- ½ כרובית (בגודל בינוני)
- 1 חבילת טופו במרקם קשה (300 גרם)
- מלח (קורט)
- אבקת שום (לפי הטעם)
- אבקת קארי (לפי הטעם)
- צ׳ילי (לפי הטעם)
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות קמח עדשים אדומות
לציפוי:
- 2 כפות שומשום
- 2 כפות קצח
- 3 כפות קמח שקדים
- 2 כפות שמרי בירה
אופן ההכנה
- נטחן את הכרובית והטופו במעבד מזון בפולסים עד למרקם גרגירי ( עדיף לטחון כל אחד מהם בנפרד שלא יהפכו לעיסה).
- נוסיף את שאר המרכיבים שמן זית, תבלינים וקמח עדשים.
- נערבב היטב את כל הכל כך עד שיהפוך לעיסה אחידה.
- בצלחת נפרדת נערבב את כל הרכיבים לציפוי.
- נכין כדורים מהעיסה ונכסה בציפוי.
- נזלף מעט שמן זית מעל כל הכדורים.
- נכניס לתנור ונאפה בחום של 180 מעלות בערך לחצי שעה או עד הזהבה.
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על קציצות כרובית אלה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!
מקור: קציצות כרובית מתכון מאת: Bella Sade Healthylife