קציצות ברוקולי עשירות ובריאות
קציצות ברוקולי טעימות ובריאות שכולם יאהבו! הן עשירות בסיבים תזונתיים, חלבון וברזל, ומלאות בטעם של ירקות טריים. מושלמות לארוחה משפחתית או לארוחת צהריים קלה. עם תוספת של תבלינים מגוונים, תוכלו ליצור קציצות ייחודיות שיתאימו לכל חך
ברוקולי הוא ירק מזין ועשיר בוויטמינים ומינרלים, אבל לפעמים קשה לשלב אותו בתפריט היומיומי. קציצות הברוקולי האלה הן הפתרון המושלם! הן טעימות, בריאות והכי חשוב – קלות להכנה. תוכלו להגיש אותן עם מגוון תוספות כמו אורז מלא, בטטה או סלט ירוק.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 400 גרם פרחי ברוקולי
- 1 ביצה
- 1 כוס של ירק קצוץ (לבחירתכם)
- ½ כוס קמח קינואה/חומוס/כוסמין מלא
- 2 כפות שמן זית
- אבקת שום
- פפריקה מעושנת
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (מעט)
אופן ההכנה
- להרתיח 400 גרם של פרחי ברוקולי, מסננים היטב וקוצצים דק.
- לגרר קוביית טופו גדולה לקערה.
- להוסיף ביצה אחת, כוס של ירק קצוץ לבחירתכם ואת הברוקולי הקצוץ, חצי כוס קמח קינואה/חומוס/כוסמין מלא, 2 כפות שמן זית.
- לתבל באבקת שום, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל.
- לקרוץ לקציצות ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לאפייה של 20 דקות.
- להפוך לצד השני ואופים עוד 5 דקות.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות ברוקולי עשירות ובריאות
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: קציצות ברוקולי עשירות ובריאות מתכון מאת: עידית מרום
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם