סלט כרובית עשיר, בריא וממכר
טוב, ברור לנו שכרובית טעימה בכל מצב- מטוגנת, אפוייה, שלמה, מופרדת לפרחים, עם שום או לימון, טחינה או יוגורט… א-בלללל המתכון הזה של סלט כרובית לוקח את כולם בסיבוב.
ומה הופך אותו לכזה? קודם כל פרחי כרובית אפויה זהובה רכה, בריאה ומתובלת היטב, שאפילו לא דורשת בישול, אחר כך שפע היסטרי של כרוב ופטרוזיליה עסיסיים, והכי הכי – רוטב הורססס שמורכב בשלמות מטחינה, סילאן, שקדים קלויים, אורגנו וצ'ילי גרוס.
אז… צריך יותר מזה לארוחה קלילה ובריאה בימים חמים, לאירוח מרשים, ואפילו לתוספת הורסת בשולחן חלבי וחגיגי?
למה באמת כדאי לכם: סלט כרובית
- בריאות ורכות של כרובית אפויה זהובה, שאפילו לא דורשת בישול
- רוטב הורססס שמורכב בשלמות מטחינה, סילאן, שקדים קלויים, אורגנו וצ'ילי גרוס
- לארוחה קלילה ובריאה בימים חמים, לאירוח מרשים, וכתוספת הורסת בשולחן חלבי וחגיגי
שורה תחתונה: היסטרי כמה שהוא מושלם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סלט כרובית עשיר, בריא וממכר
המצרכים
- 1 חבילה חבילת כרובית (קפואה מופשרת ומסוננת)
- ¼ כרוב לבן (חתוך דק)
- 1 צרור פטרוזיליה (קצוץ)
- שקדים קלויים (50 גרם)
- טחינה מוכנה (זילוף מעל)
- סילאן טבעי (זילוף מעל)
- שקדים קלויים (לפי הטעם)
- שמן זית (מעט)
- מלח (קורט)
- פלפל (לפי הטעם)
- אורגנו (לפי הטעם)
- צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- מכניסים את הכרובית המופשרת לתנור שחומם על 200 מעלות טורבו.
- מפזרים מעל שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו וצ'ילי גרוס, ואופים עד הזהבה. מוציאים ומקררים.
הרכבת הסלט:
- בקערה מניחים כרוב, ומעליו את הכרובית.
- מפזרים מעל טחינה, סילאן, פטרוזיליה, שקדים קלויים ושמן זית. מערבבים היטב.
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סלט כרובית מתכון מאת: Chaya Mushka Lelonek
מוזמנים לעקוב גם בדף Chaya Lelonek | באינסטגרם @chayaleloneck | בטיקטוק | לקייטרינג, מגשי אירוח ועוד: 0549572933