קציצות טונה אפויות ב-10 דקות (בלי טיגון בכלל!)
כשהילדים בבית ורוצים לתת להם מנה בריאה ופחות נשנושים, כשמתחשק להכין ארוחה טובה ובריאה בכלום זמן – קבלו מאיתנו רעיון מצוין – מתכון קל ונהדר של קציצות טונה אפויות ב-10 דקות שמתחסלות בשניות, ולא דורשות טיגון כלל!
הן רכות וטעימות בטירוף בזכות טונה בשרנית, תיבול משובח, קינואה עשירה וירקות עסיסיים ומכילות חלבון, פחמימה מורכבת, סיבים תזונתיים ומינרלים טובים
שימו אותן בכריך טעים, הצמידו להן פסטה או אורז חמים, לוו אותן עם סלט גדול או ירקות חתוכים – ויש לכם ארוחת צהריים משביעה ומזינה שגם ילדים ישמחו לזלול.
למה באמת כדאי לכם: קציצות טונה אפויות
- דרך מצוינת להגיש לילדים ארוחה משפחתית מזינה וטעימה
- שילוב מושלם בין טונה בשרנית, תיבול משובח וירקות עסיסיים
שורה תחתונה: 10 דקות – נחטפות בשניות…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות טונה אפויות
קציצות טונה אפויות ב-10 דקות (בלי טיגון בכלל!)
המצרכים
- 2 חפיסות טונה במים (עדיף בשקית ולא בפחית)
- 1 כוס קינואה (מבושלת בטמפרטורת החדר)
- 2 גזרים (או בטטה קטנה)
- 3 גבעולי סלרי
- 1 בצל
- ½ כוס קמח קמח קינואה / עדשים כתומות (אפשר להחליף בכל קמח אחר שיש - קמח חומוס/קמח כוסמת/קמח כוסמין)
- 2 כפות שמן זית
- 1 ביצה ( או 2 כפות טחינה גולמית)
- תיבול: אורגנו יבש, כפית חרדל, חצי כפית מייפל טהור, חצי כפית מלח
אופן ההכנה
- במעבד מזון / קוצץ קטן נטחן את הסלרי, גזרים והבצל.
- נעביר לקערה ונוסיף את שאר הרכיבים. נתבל ונמשיך ללוש את התערובת, אם היא לא מתגבשת מספיק, אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
- נסדר קציצות על נייר אפייה. נאפה כ-15 דקות, נהפוך צד ונאפה עוד 5 דקות.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על קציצות טונה אפויות – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
עוד מתכונים מעניינים באתר
ולו היה מצויין מספר המנות/קציצות שמניבה כמות המרכיבים, האם טעם הקציצות היה נפגע ?
רק שואל .
למה כ"כ קשה לציין בראש המתכון: מספר מנות, כלים/ ציוד נדרשים.
האם זה סוג של זלזול בקוראים ?
בבחינת קראתם את התאור (הארוך מדי) לפני המתכון עצמו ?
זאת המטרה.
היי יוסי,
יוצאות כ-20 קציצות, תלוי בגודל שאתה מכין אותן.
בהצלחה 🙂