| | | | |

בורקס מים בקלי קלות

בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.27 על ידי 23 דירוגים
מתכון בורקס מים

תכירו: בורקס מים, תכירו: הגרסה הכי קלה להכין אותו!

בורקס הוא מאכל שהולך אצלנו כל השנה ואנחנו יכולים להכין בבית את המאפה המופלא הזה כל יום ולזלול ממנו כל היום. פעם עם בצק עלים ופעם עם פילו, פעם במילוי גבינות ופעם עם ירקות.

א-בל עכשיו, רגע לפני חג שבועות ועונת הקיץ החמה, אנחנו מציעים לכם לא לטחון מים, אלא ללכת על המתכון ששבר את הרשת וישבור לכם את שגרת הטעמים המוכרת עם בורקס מים מיוחד במינו שמתאים בול לעונה הזאת בשנה יענג אתכם כל השנה.

למי שעוד לא זכה להכיר, בורקס מים הוא הבורקס הטורקי המהמם הזה שמוכרים בכל שוק באיסטנבול. הוא עשוי מעלי פילו מוכנים ואיכותיים שלא נשברים, ממולא בשלמות בגבינות מעולות, כמו בולגרית, עמק, קשקבל או פטה, ומשולב עם תרד טרי ועסיסי לעוצמת טעמים בלתי נשכחת. שומשום קריספי מעל, אפייה קצרה בתנור, קצת ירקות ליד, קצת מתבלים ליד, והחגיגה בפה ועל השולחן מתחילה מייד…

ספר המתכונים של מלי מאירוב

מתכון בורקס מים
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם:  בורקס מים

  •       עדיף לקנות עלי פילו לא מוקפאים (של שמרית למשל) שהם יותר איכותיים ושום עלה לא נקרע בפתיחה
  •       בורקס מים ניתן להכין מראש, להקפיא לפני או אחרי האפייה, ולשלוף בכל פעם שמתחשק (ומתי לא מתחשק??)
  •       אולי קוראים לו בורקס מים ותטעו לחשוב שהוא יהיה נוזלי ורך, אבל תתפלאו לקבל מרקם קריספי בטירוף

שורה תחתונה: אל תטחנו מים, פשוט הכינו בורקס מים ששבר את הרשת וישבור לכם את השגרה עם מאפה פשוט טעים ויפהפה

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:


שאלות נפוצות: בורקס מים

מלוש סליחה על הבורות מה זה גבינה גרוזינית?
יש בחנויות מסוימות גבינות גרוזיניות כמו בטבליסי.
במה אפשר להחליף את הגבינה למי שלא אוכל חלבי?
טונה ורוטב פיצה תירס זיתים ביצה קשה סלט חצילים פירה עם בצל ופטריות ותבלינים.
האם אפשר לעשות עם בשר טחון? ואם כן שמים גם ביצה ומים?
עם בשר טחון אז רק ספריי שמן על הדפים.
אצלי לא אוהבים תרד מה אפשר במקום?
פטריות פלפלים צבעוניים בצל ירוק.
אפשר לעשות עם בצק פילאס במקום בצק פילו?
לא, פילאס זה בצק עלים.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון בורקס מים
צילום: שנית חן

"בורקס מים של מלי מוכן לשבועות!"
שנית חן

מתכון בורקס מים
צילום: סיגל בן הרוש

"אליפות טעים!"
סיגל בן הרוש

מתכון בורקס מים

בורקס מים בקלי קלות

ציון 4.27 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה בצק פילו (500 גרם)
  • גבינה בולגרית (400 גרם)
  • גבינת עמק מגורד / קשקבל / פטה / גרוזינית (200 גרם )
  • 1 חבילה תרד (חתוך)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חלב
  • ¾ כוס מים
  • שמשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה את הגבינות, תרד קצוץ, וקצת מלח ופלפל שחור ונערבב היטב.
  • בקערה אחרת נערבב 3 ביצים עם חצי כוס שמן, חצי כוס חלב, ו 3/4 כוס מים.
  • נפרוס בתבנית משומנת 3 עלים של הבצק פילו ונבריש אותם בתערובת של הביצים.
  • נפזר מתערובת של הגבינות ונשים מעליהם 3 עלים של בצק פילו ונבריש אותם עם תערובת הביצים.
  • נמשיך כך עם השכבות עד שנגמרים הגבינות ונכסה עם העלי הבצק.
  • נבריש מעל העלים מתערובת הביצים ונפזר שומשום.
  • נחתוך לריבועים לפני האפייה.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 200 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?