| |

עוגת שמרים – ביקשתם וקיבלתם! בבקה שמרים פרווה – עוגה אחת גדולה ומלאה שוקולד, במיוחד לאניני הטעם ולמביני עניין. מצורף גם סרטון הכנה, תקשיבו להסבר ותקפידו על טכניקה נכונה ויוצא פשוט נפלא!

מתכון באדיבות:  מלי מאירוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
 
עוגת שמרים בבקה

מתכון: עוגת שמרים בבקה מלאה שוקולד

מצרכים 

בקערת המיקסר נערבב 3 כוסות קמח, 5 כפות סוכר, כף שמרים יבשים וחצי שקית משפר אפייה (לא חובה)
נוסיף ביצה אחת ונמשיך לערבב 2 דקות
נוסיף רבע כוס שמן 
אם צריך, נעזור למיקסר לאסוף את הקמח בעזרת מרית
נוסיף שלושת רבעי כוס מים ו2 כפיות תמצית וניל ונלוש עד שנהיה בצק חלק וגמיש
במידת הצורך נוסיף מים בטיפות
נלוש במשך 10 דקות
נפזר עם היד טיפה קמח, נרים אותו מהקערה ונאסוף לכדור
נעביר לקערה משומנת קלות ונתפיח שעה בערך
נקמח משטח ונחלק את הבצק לשני חלקים
להכנת המלית:
6 כפות קקאו, 6 כפות שוקולית, 6 כפות סוכר, 2 כפיות קינמון

7 כפות שמן (בערך, כמה שנכנס לתערובת משחתית)
נרדד את החצי הראשון של הבצק למרובע ונבדוק שהוא לא דבוק לשיש
נמרח חצי מהתערובת ונגלגל לרולדה
אותו דבר עם החלק השני
נחבר את שתי הרולדות לבורג
נניח בתבנית משומנת עם חור או בתבנית מאורכת
נכסה בניילון רופף את העוגה ונתפיח שעה
בינתיים נכין מי סוכר:
כוס סוכר עם חצי כוס מים וכפית מיץ לימון

לבשל על הגז 10 דקות ולהוריד לצינון
כשהעוגה תפחה נמרח בביצה טרופה
נאפה בתנור מחומם מראש על 175 מעלות עד להזבה
זמן אפייה מוערך הוא כ 35 דקות – להיזהר לא לייבש!

סרטון אופן הכנה 

טיפים:

  • אפשר ללוש ביד
    אפשר לעשות מהמתכון 2 עוגות באינגליש קייק
    המתכון בכוס מדידה או זכוכית
    שמוסיפים מים בבצק להתחיל עם פחות ממה שרשום ולהוסיף בהדרגה לפי הצורך לבצק רך
    להתפיח בצק 45 דקות גם אם לא תפח!
  • לרדד לעצב ולהתפיח שעה וחצי ביצה ולאפות מדף שני מלמטה
  • לא חובה לשים גם נוטלה אני לא שמה תמיד..

שאלות ותשובות

שאלה: איפה ניתן לקנות את המשטח השטוח של הרידוד?
תשובה: אני קניתי בלגעת באוכל.. יש קצת מחסור בזה עכשיו הבנתי אחרי שנעשתה כאן קבוצת רכישה לזה..צריך לרשום בגוגל משטח סיליקון לאפיה או בצק סוכר ואז יבואו אתרים שנשאר להם

שאלה: אז כמה זמן התפחה? במתכון רשום שעה ובסרטון 3 שעות או לילה במקרר..
תשובה: או שעה בחוץ גם אם לא תפח…. או 3 שעות במקרר .. לאחר עיצוב שעה וחצי

שאלה: מלי הכנתי את הבצק אפשר להתפיח כל הלילה במקרר ומחר למלות שוקולד?
תשובה: כן ואז להתפיח שעה וחצי

שאלה: בפוסט רשמת להתפיח 45 דקות גם אם לא תפח ובסרטון ציינת שהבצק קר ?
תשובה: כי אצלי הוא היה במקרר .. מי שרוצה יכול להתפיח לילה במקרר
שאלה: נראה פצצה. מה 1/4 כוס שמן מספיק? מה בלי מרגרינה?
תשובה: כן זה בלי
שאלה: מלי יקירתי עשיתי בצק לעוגיות של חמתי ז"ל. המרתי 2 מרגרינה ב1.5 כוסות שמן והבצק יצא פרורים .מה עליי לעשות כדיי שיצא לי בצק אחיד?
תשובה: אי אפשר שמן.. יהיה לך בצק קשה.. תוסיפי חמאה ..או ביצה .. אבל שמן לא מחליף מרגרינה או חמאה. או אם כבר שמת ביצים, שימי נוזל תפוזים או חלב או מים או שמנת חמוצה
עוד מתכונים מבוקשים:


עוגת שמרים בבקה

עוגת שמרים בבקה
עוגת שמרים בבקה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *