פוטטוס בתנור חמים, שחומים ומנחמים
הכיף הכי גדול במתכון הנהדר הזה של פוטטוס בתנור, הוא שברגע שמתחשק להכין אותם, כבר אפשר לאכול אותם כמעט מייד…
פוטטוס בתנור מכינים בדיוק, אבל בדיוק בזמן שרוצים לזלול אותם, לא משאירים לאחר כך ולא מקפיאים. פשוט מכינים בקלות ומנשנשים ישר מהתבנית, וככה מתענגים על תפוחים עסיסיים במיוחד, רכים בפנים ופריכים בחוץ, חמים ושחומים ויפים יפים.
הסוד לשלמות הזו הוא בתיבול מדויק של מיונז, שום ופפריקה אדומה, עיסוי עמוק לכל פרוסה של תפו"א ואפייה לא ארוכה ללא מכסה כלל! מכיוון שממש עכשיו אותם הולכים לנשנש אותם, אז… תודו לנו על המעדן הטעים הזה כבר אחר כך…
למה באמת כדאי לכם:
- מכינים בקלות ומנשנשים ישר מהתבנית פוטטוס בתנור עסיסיים במיוחד, רכים בפנים ופריכים בחוץ
- פוטטוס בתנור מכינים בדיוק, אבל בדיוק בזמן שרוצים לזלול אותם, לא משאירים לאחר כך ולא מקפיאים
שורה תחתונה: נשנוש נהדר ומנחם של פוטטוס שחומים, חמים שחומים ויפים יפים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
פוטטוס בתנור חמים, שחומים ומנחמים
המצרכים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (דוד משה)
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף מיונז
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות מים
- ½ כפית מלח
- כפית שום גבישי
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי האדמה עם הקליפה לפלחים עבים, שוטפים ומייבשים היטב.
- בקערה קטנה מערבבים שמן זית, מיונז וקורנפלור לבלילה חלקה. בקערית קטנה מדללים יחד ב-2 כפות מים חצי כפית מלח, כפית שום גבישי ו-2 כפיות פפריקה מתוקה למרקם משחתי ומוסיפים אל הקורנפלור. מערבבים עד איחוד
- מצפים בנדיבות כל פלח תפו"א במשחה ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.
- אופים במשך כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות - חום גבוה - תוכנית אפייה רגילה עד שהפוטטוס מזהיבים יפה והם רכים בפנים ופריכים בחוץ. חשוב לא לכסות את התבנית.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכוני תפוחי אדמה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!