מתכון לעוגיות שוקולד ללא גלוטן וקמח!
נכון גם לכם קשה לעמוד בפיתוי כשאתם רואים עוגיות שוקולד מפתות ומגרות? נכון שאם כבר התפתיתם בחיים לא תצליחו להסתפק רק באחת או בשתיים?
אז הנה הפתרון הכי טעים, קל ומטריף של מתכון לעוגיות שוקולד ללא גלוטן, קלות, מהממות ונזללות בלי מצפון. אין בהן קמח, אלא רק טחינה או חמאת שקדים ואין בהן שמן, אלא רק קקאו איכותי, וניל ריחני ושוקולד מריר מופתי.
אז מה כן יש בהן? מרקם חלומי של עוגיות שוקולד תפוחות, סדוקות מעט, עם ליבה רכה ומענגת, מראה יפהפה נוטף שוקולדיות ממכרת וטעם מופלא בפה שיבוא מושלם עם כוס קפה
למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוגיות שוקולד
- עוגיות שוקולד ללא גלוטן עם טחינה או חמאת שקדים, קקאו איכותי, וניל ריחני ושוקולד מריר מופתי
- מרקם חלומי של עוגיות שוקולד עם ליבה רכה וקטיפתית
- מתכון לעוגיות שוקולד ללא גלוטן, מהממות, קלות, ונזללות בלי מצפון
שורה תחתונה: עם מתכון לעוגיות שוקולד ללא גלוטן תקבלו טעם מופלא בפה שיבוא מושלם עם כוס קפה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון לעוגיות שוקולד ללא גלוטן וקמח!
ציוד
המצרכים
- 1 כוס טחינה גולמית (או חמאת שקדים)
- ½ כוס סוכר חום דמררה
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כפית מלח
- 2 ביצים L
- 1 כפית סודה לשתייה
- 50 גרם אבקת קקאו
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל-170 מעלות ונרפד תבנית בנייר אפייה. בקערה נטרוף יחד טחינה, סוכר, וניל, מלח וביצה עד קבלת תערובת אחידה.
- נוסיף סודה לשתייה ואבקת קקאו ונערבב עד קבלת בצק אחיד. נוסיף כ-3/4 מכמות השוקולד לבצק ונערבב עד שהוא נטמע. ניצור כדורים בגודל אגוז ונניח על התבנית
- נפזר שוקולד קצוץ על כל עוגייה ונהדק קלות בעדינות. נאפה במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות תופחות, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז. נצנן לחלוטין לפני שנוגעים בהן ונשמור בצנצנת אטומה
הערות וטיפים
- שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע
- אפשר להשתמש בחמאת שקדים במקום טחינה גולמית
- אפשר להוסיף קצת שומשום לתערובת
רק עוד דבר אחד אחרון!
הילדים בבית ומשועממים? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים? אל דאגה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
רוצים עוד? הנה כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ ואת כל השנה!