Go Back
פוטטוס

פוטטוס בתנור חמים, שחומים ומנחמים

פוטטוס בתנור שמנשנשים ישר מהתבנית רכים בפנים ופריכים בחוץ. עם סוד קטן לטעם שלמות
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (דוד משה)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות מים
  • ½ כפית מלח
  • כפית שום גבישי
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • חותכים את תפוחי האדמה עם הקליפה לפלחים עבים, שוטפים ומייבשים היטב.
  • בקערה קטנה מערבבים שמן זית, מיונז וקורנפלור לבלילה חלקה. בקערית קטנה מדללים יחד ב-2 כפות מים חצי כפית מלח, כפית שום גבישי ו-2 כפיות פפריקה מתוקה למרקם משחתי ומוסיפים אל הקורנפלור. מערבבים עד איחוד
  • מצפים בנדיבות כל פלח תפו"א במשחה ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.
  • אופים במשך כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות - חום גבוה - תוכנית אפייה רגילה עד שהפוטטוס מזהיבים יפה והם רכים בפנים ופריכים בחוץ. חשוב לא לכסות את התבנית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.