| |

עוגת אגוזים לפסח קלה וטעימה

ללא קמח: עוגת אגוזים לפסח קלה וטעימה שמתאימה לכל השנה!
בהשראת: אצל ברכה במטבח
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים לפסח קלה וטעימה שתשאיר לכם טעם מתוק לכל השנה!

חג הפסח נותן לנו הצצה לעולמם של האנשים הסובלים מאלרגיה לחיטה וגלוטן , ועל הקושי שלהם למצוא מתכונים טעימים, לכן הבאנו לכם את עוגת האגוזים לפסח שתישאר איתכם למשך כל השנה!

מי לא אוהב את המלך של הפירות היבשים – האגוז! חג הפסח מותיר אותנו עם מעט מרכיבים אז לקחנו את האגוז והבאנו לכם עוגת אגוזים משגעת לחג הפסח!

כאמור עוגת האגוזים לפסח וללא קמח כלל! ואל חשש חרי שתטעמו אותה לא תאמינו שהיא בלי קמח! העוגה מצופת בשוקולד האהוב על כולנו! ועליו תוכלו לשים אגוזים במגוון צורות: שלם , מגורד , חתוך ועוד… ולפני שאוכלים אל תשכחו לצלם את העוגה לסטורי!

עוגת אגוזים לפסח
צילום: אצל ברכה במטבח

למה באמת כדאי לכם: עוגת אגוזים לפסח

    • הכי טעים שיש: אחרי שתאכלו את עוגת האגוזים אין מצב שמישהו ישאיר פירור בצלחת!
    • פירות יבשים: אם אתם אוהבים פירות יבשים וודאי אתם גם אוהבים את האגוז-המלך!
    • פסח טעים: העוגה הזאת תהפוך את חג הפסח למתוק וטעים במיוחד.
    • קלילה וטעימה: עוגת אגוזים קלה וטעימה שלא תותיר אתכם עם תחושת כבדות בפה!

שורה תחתונה: זאת עוגת אגוזים לפסח שהכי מתאימה לאווירת החג שתשאיר לכם טעם מתוק בפה!


אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים לפסח קלה וטעימה

ללא קמח: עוגת אגוזים לפסח קלה וטעימה שמתאימה לכל השנה!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית 26 משומנת, או תבנית 24 למי שרוצה עוגה גבוהה יותר

המצרכים

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 250 גרם אגוזים (טחונים )
  • 4 כפות שקדים (טחונים)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

אופן ההכנה

  • לפני שמכינים את העוגה, בקערה רחבה לסנן את האבקת סוכר, להוסיף את האגוזים (אם אתם אוהבים אפשר להוסיף לאגוזים הטחונים 4 כפות שקדים טחונים - לא חובה) , לערבב היטב ולהניח בצד.
  • לאחר מכן נחמם תנור ל-180 מעלות. נשמן את התבנית גם בדפנות. או להניח נייר אפיה בתחתית התבנית.

הכנת העוגה:

  • לוקחים ארבע ביצים ומפרידים אותם לחלמונים וחלבונים.
  • בקערה של החלמונים(הצהוב) להוסיף את הביצה החמישית שלמה!
  • להקציף היטב 6 דקות את החלמונים עם סוכר וניל לקצף תפוח , בקערה שניה עם מקצפים נקיים, להקציף את החלבונים לקצף יציף וחזק.
  • לסגור את המיקסר
  • בעזרת מרית או כף להוסיף לקערת החלמונים את האגוזים ואבקת הסוכר שניפנו לקערה, בעדינות וסבלנות. לערבב בתנועת קיפול! עד להטמעה.
  • ואז להוסיף את קצף החלבונים ולהמשיך לערבב בתנועת קיפול.
  • ליצוק לתבנית ולהכניס לתנור ל-45 דקות זמן אפיה (שימו לב לחום התנור שלכם)

להכנת השוקולד:

  • להכניס לקערה או סיר שוקולד מריר , שמנת מתוקה (להמיס על הגז תוך כדי עירבוב או במיקרוגל) ,שקית סוכר וניל .
  • כשהעוגה קרה לצפות עם שוקולד (מי שמתוק לו מדי שיוותר על השמנת המתוקה ויצפה רק בשוקולד מומס) אפשר לקשט עם אגוזים מעל.

הערות וטיפים

צפו בסרטון חיתוך העוגה :
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת אגוזים לפסח
צילום: אצל ברכה במטבח


שאלות נפוצות: עוגת אגוזים לפסח 

אין צורך להוסיף שמן או נוזלים לעוגה?
לא, אין צורך להוסיף.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור: מקור: ברכה לוי | מוזמנים לעקוב בדף שלה: אצל ברכה במטבח

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?