ללא קמח: עוגת אגוזים לפסח קלה וטעימה שמתאימה לכל השנה!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח
ציוד
תבנית 26 משומנת, או תבנית 24 למי שרוצה עוגה גבוהה יותר
המצרכים
מצרכים:
5ביצים
250גרם אבקת סוכר
250גרם אגוזים (טחונים )
4כפותשקדים (טחונים)
200גרם שוקולד מריר
½מיכל שמנת מתוקה
1שקיתסוכר וניל(10 גרם)
אופן ההכנה
לפני שמכינים את העוגה, בקערה רחבה לסנן את האבקת סוכר, להוסיף את האגוזים (אם אתם אוהבים אפשר להוסיף לאגוזים הטחונים 4 כפות שקדים טחונים - לא חובה) , לערבב היטב ולהניח בצד.
לאחר מכן נחמם תנור ל-180 מעלות. נשמן את התבנית גם בדפנות. או להניח נייר אפיה בתחתית התבנית.
הכנת העוגה:
לוקחים ארבע ביצים ומפרידים אותם לחלמונים וחלבונים.
בקערה של החלמונים(הצהוב) להוסיף את הביצה החמישית שלמה!
להקציף היטב 6 דקות את החלמונים עם סוכר וניל לקצף תפוח , בקערה שניה עם מקצפים נקיים, להקציף את החלבונים לקצף יציף וחזק.
לסגור את המיקסר
בעזרת מרית או כף להוסיף לקערת החלמונים את האגוזים ואבקת הסוכר שניפנו לקערה, בעדינות וסבלנות. לערבב בתנועת קיפול! עד להטמעה.
ואז להוסיף את קצף החלבונים ולהמשיך לערבב בתנועת קיפול.
ליצוק לתבנית ולהכניס לתנור ל-45 דקות זמן אפיה (שימו לב לחום התנור שלכם)
להכנת השוקולד:
להכניס לקערה או סיר שוקולד מריר , שמנת מתוקה (להמיס על הגז תוך כדי עירבוב או במיקרוגל) ,שקית סוכר וניל .
כשהעוגה קרה לצפות עם שוקולד (מי שמתוק לו מדי שיוותר על השמנת המתוקה ויצפה רק בשוקולד מומס) אפשר לקשט עם אגוזים מעל.
הערות וטיפים
צפו בסרטון חיתוך העוגה :
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.