Go Back
עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים לפסח קלה וטעימה

ללא קמח: עוגת אגוזים לפסח קלה וטעימה שמתאימה לכל השנה!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית 26 משומנת, או תבנית 24 למי שרוצה עוגה גבוהה יותר

המצרכים

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 250 גרם אגוזים (טחונים )
  • 4 כפות שקדים (טחונים)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

אופן ההכנה

  • לפני שמכינים את העוגה, בקערה רחבה לסנן את האבקת סוכר, להוסיף את האגוזים (אם אתם אוהבים אפשר להוסיף לאגוזים הטחונים 4 כפות שקדים טחונים - לא חובה) , לערבב היטב ולהניח בצד.
  • לאחר מכן נחמם תנור ל-180 מעלות. נשמן את התבנית גם בדפנות. או להניח נייר אפיה בתחתית התבנית.

הכנת העוגה:

  • לוקחים ארבע ביצים ומפרידים אותם לחלמונים וחלבונים.
  • בקערה של החלמונים(הצהוב) להוסיף את הביצה החמישית שלמה!
  • להקציף היטב 6 דקות את החלמונים עם סוכר וניל לקצף תפוח , בקערה שניה עם מקצפים נקיים, להקציף את החלבונים לקצף יציף וחזק.
  • לסגור את המיקסר
  • בעזרת מרית או כף להוסיף לקערת החלמונים את האגוזים ואבקת הסוכר שניפנו לקערה, בעדינות וסבלנות. לערבב בתנועת קיפול! עד להטמעה.
  • ואז להוסיף את קצף החלבונים ולהמשיך לערבב בתנועת קיפול.
  • ליצוק לתבנית ולהכניס לתנור ל-45 דקות זמן אפיה (שימו לב לחום התנור שלכם)

להכנת השוקולד:

  • להכניס לקערה או סיר שוקולד מריר , שמנת מתוקה (להמיס על הגז תוך כדי עירבוב או במיקרוגל) ,שקית סוכר וניל .
  • כשהעוגה קרה לצפות עם שוקולד (מי שמתוק לו מדי שיוותר על השמנת המתוקה ויצפה רק בשוקולד מומס) אפשר לקשט עם אגוזים מעל.

הערות וטיפים

צפו בסרטון חיתוך העוגה :
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.