בורקס טורקי קריספי בטירוף
אם חשבתם שאתם חייבים להיוולד לעדה הנכונה, טורקיה במקרה הזה, או להיות אופים מהוללים ומוכשרים, אז תשמחו ממש לגלות כי עם המתכון המושלם הזה של בורקס טורקי, אתם יכולים להיות מרוקאים או פולנים, טוניסאים או עיראקים וגם בכלל לא להיות בשלנים מדופלמים.
כי כל מה שצריך כדי להכין בבית בורקס טורקי אסלי ומנחם זה המוןןןן אהבה, קצת סבלנות (בכל זאת, הבצק צריך לתפוח כמו שצריך), ותיאבון גדול לזלול ממש בקרוב מאפה ממכר ומושלם!
הכיף של המתכון הזה של בורקס טורקי הוא שמחצי קילו קמח בלבד ייצאו לכם לא פחות מ-6-7 מאפים ענקיים ותפוחים, קריספיים בטירוף ויפהפיים ממש!
עוד דבר משמח לדעת הוא כי בורקס טורקי דורש מילוי פשוט פשוט וטעים וטעים של גבינה מלוחה קשה ותרד או פטרוזיליה. זהו! מרדדים, מתפיחים, מדקקים, ממלאים, אופים ועל שולחן ארוחת הערב (או הבוקר, או השבת) ינחתו לכם במלואו יופיים השזוף מאפים טורקיים מעלפים שיבואו מושלם עם טחינה, ביצה קשה וירקות חתוכים
למה באמת כדאי לכם: בורקס טורקי
-
חצי קילו קמח והמוןן אהבה ויש לכם 6-7 מאפי בורקס טורקי ענקיים וקריספיים בטירוף במילוי גבינה מלוחה קשה ותרד או פטרוזיליה רך וטעים
-
מרדדים, מתפיחים, מדקקים, ממלאים, אופים ועל השולחן ינחתו לכם במלואו יופיים מאפי בורקס טורקי מעלפים
שורה תחתונה: בורקס טורקי יבוא מושלם עם טחינה, ביצה קשה וירקות חתוכים בצד
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? בורקס טורקי מתכון
בורקס טורקי קריספי בטירוף
המצרכים
לבצק:
- ½ קילו קמח מנופה (כ-5 כוסות)
- כף מלח
- 300 מ"ל מי ברז
- חמאה (עדיף מזוקקת)
למילוי טורקי קלאסי:
- גבינה קשה מלוחה (פטה או בולגרית)
- תרד או פטרוזיליה
- אפשר גם קצת גבינה לבנה (גבינה מלוחה ושני תפו"א אחרי בישול)
אופן ההכנה
- נערבל במיקסר 10-14 דקות, הבצק ייצא נעים ונוח לעבודה לא דביק (גם אם ירגיש מעט יבש, לא צריך להתפתות להוסיף מים).
- נחתוך ל-6-7 כדורים שווים וחלקים, נגלגל בשמן את הכדורים ונשים בתבנית כשהם מעט מעוכים.
- ניתן חצי שעה מנוחה כשהם עם שמן בתבנית. לא להגזים עם השמן חבל שייזרק. נרדד מעט עם מערוך ונדאג שכל כדור שרידדנו יהיה שוב מכוסה בשמן. נכסה ונניח למנוחה של 45-70 דקות.
- כעת נתחיל לפתוח כל כדור על משטח משומן היטב עם הידיים ונרים טיפה כל פעם את הקצוות על מנת למתוח. לא להתרגש אם נקרע מעט אבל נשתדל שלא ייקרע יותר מדי.
- לאחר שנוצרת שכבה שקופה והבצק דק כמו ניילון, נשים את המילוי בשורה ונגלגל. קצוות עבים לא להשאיר, אלא לחתוך. נסדר את הבורק בצורה מעוגלת, נבריש חמאה (עדיף מזוקקת) ונאפה על 240-250 מעלות 10-15 דקות.
שאלות נפוצות: בורקס טורקי
למי שלא אוכל גבינות, במה אפשר למלא? תפוחי אדמה, בצל, ירקות שגירדת וטיגנת, קטניות מעוכות עם בצל שחום |
אפשר לשים את המילוי חם או שעדיף שיתקרר? עדיף שיהיה בטמפרטורת החדר, אם צריך שימי מול מזגן או במקום קריר כדי להאיץ התקררות |
אפשר להכין מראש ולאפות כעבור שעה, שעתיים? ההכנה לוקחת כמה שעות כי הבצק דורש מנוחה, אם השאלה היא לסיים להכין את הכל ולחכות כשהבורקס כבר בצורה שלו עדיף שלא, אבל אם ממש אין ברירה תדאגי שהוא משומן, תכניסי למקרר מכוסה ואז תאפי |
אם אני שמה את הכדורים בשמן במקרר כל הלילה זה בסדר? והמעלות של האפיה לא גבוהות מדי? נראה לי שזה בסדר ולגבי החום, לא. הבצק דק ולכן כדי ליצור קריספיות יש צורך במעלות כאלה |
איזו גבינה קשה מלוחה את ממליצה? פטה, בולגרית, מה |
כמה אחדים יוצא מחצי קילו? בערך 7 גדולים מאוד |
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק שעועית קלאסי וטעים
- סופלה שוקולד פרווה מנחם
- מרק ירקות מושלם להצטננות
- מרק כתום מנחם ויפייפה
- מרק אפונה מיוחד ובריא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
כמה חמאה? לא רשום…
מפתיע, בדרך כלל המתכונים באתר הזה מאוד מדוייקים…
היי חוה,
מתנצלים על אי הנוחות, מדובר בכוס חמאה רכה.
בהצלחה!