ברקוקש מרוקאי קל וטעים (מפורט)
ברקוקש מרוקאי משגע שאתם חייבים להכין עוד היום! מתכון קל ומהיר לאחד המאכלים המפנקים לילדים!
בכל בית מרוקאי מכינים ברקוקש, שזה מעדן חלבי משגע ונהוג להכין אותו בחג הפורים, אבל הוא כל כך טעים ומפנק, שלא באמת צריך להמתין שנה כדי להכין ואפילו כדאי למהר ולהכין עוד היום!
מתכון קל ביותר להכנת מעדן, שמכינים מסולת וקמח ויש כאלה שמקצרים תהליכים ומכינים אותו מפתיתים. המעדן מזכיר מרקם דייסה מפנק, עם טעם מתוק של דבש וקינמון וזו פשוט חגיגה לילדים.
ספר המתכונים של שולי אסולין קרסין
למה באמת כדאי לכם:
- ברקוקש מרוקאי משגע שנהוג להכין בפורים וכדאי למהר ולהכין!
- ניתן להכין ברקוקש פתיתים ולקצר תהליכים, העיקר לפנק את הילדים!
- מתכון פשוט ביותר להכנה ויש גם תמונות להמחשת שלבי ההכנה!
- אחד המאכלים הכי מפנקים לילדים שמתאימים לארוחת בוקר וערב!
שורה תחתונה: לא מאוחר להכין ברקוקש מרוקאי, אבל זה לא שמישהו יעצור אתכם אם תכינו ביום אחר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
ברקוקש מרוקאי קל וטעים (מפורט)
ציוד
המצרכים
- ½ קילו סולת
- ½ כוס קמח
- 4 כוסות חלב רגיל
- 1 חבילה חמאה (100 גרם)
- מלח (קורט )
להגשה:
- ¼ כפית קינמון
- 1 לבן / אשל (200 מ"ל)
- 1 כפית דבש
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- נשתמש בקערה רחבת שוליים תניחו מתחת הקערה מגבת לחה שהקערה לא תזוז.
- נשפוך לתוך כוס סולת ולנניח בצד קנקן של מים ונתחיל להוסיף 2 כפות של מים ולגלגל עם הידיים את גרגירי הסולת.
- עד ליצירת כדורים קטנים בקוטר של 3 מ"מ מידי פעם לפזר מעט קמח תוך כדי תנועות סיבוביות להוסיף עוד סולת לקערה וכף מים עד שסיימתן עם כל הסולת ויצאו לכן כדורים בגודל של פתיתי בן גוריון.
- תוך כדי גלגולים לפזר מעט מהקמח בכדי להפריד את הכדורים של הברקוקש.
- נשתמש בסיר הקוסקוס בסיר התחתון להוסיף מים ומעט שמן מעל.
- בסיר המחורר לשפוך את הכדורים של הברקוקש לכסות את הסיר ועל להבה בינונית לבשל 15 דקות.
- להוריד בזהירות את הסיר העליון ולהניח בכיור ולשפוך עליו 2 כוסות מים לחכות 2-3 דקות.
- לשפוך לתוך קערה גדולה ונקיה לפורר עם כף גדולה את הכדורים.
- להוסיף מעט מלח ולהחזיר חזרה לסיר של הקוסקוס לבשל שוב עוד 15 דקות ולשפוך לתוך הקערה שהשתמשנו בה.
- בסיר התחתון (של המים) לשפוך את המים ולהכניס פנימה את החלב ולהביא לרתיחה.
- מוסיפים את הברקוקש נותנים לחלב להיספג בכדורי הברקוקס וזה מוכן.
להגשה:
- בהגשה למזוג לצלחת עמוקה להוסיף כך חמאה אשל או שמנת דבש או סוכר.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: ברקוקש
לשים את השמן בסיר המחורר? הבנתי נכון? שמן בסיר התחתון בסיר המחורר לשפוך פנימה את חרוזי הברקוקש. |
למה יש במתכון הבסיסי של חרוזי הסולת חמאה? החמאה היא רק אחרי שהחרוזים מוכנים ומבושלים לא? כן. |
ואם אין לי סיר של קוסקוס אז אפשר להכין את זה גם בלי הסיר? צריך לאדות את הברקוקש, מה שכן אם יש לך מסננת ממתכת נירוסטה שיכולה לשבת מעל לסיר את יכולה להשתמש בה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Shuly Asulin Karasin