| | | |

פוקאצ'ה חצילים ופטריות חלומית

בהשראת: שולמית שחר
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
מתכון פוקצ׳ה חצילים

לאחר שהתרגלנו לכל הלחמים השגרתיים שכולנו מכינים, הגיע הזמן לחשוב מחוץ לקופסא ולהתפרע עם אחד הלחמים האיטלקים הכי אהובים שיש!

קבלו מתכון לפוקצ'ה חצילים ופטריות בהגשה חגיגית ואישית, כל כך מדליקות שלא תרצו להרוס להן את המראה, אבל בכל זאת כאלה טעימות שלא באמת תעמדו בפיתוי ותזללו!

לא צריך לחפש סיבה למסיבה כדי להכין מטעמים מדליקים ולהתפנק עם המשפחה ולפעמים כשמתחשק להתפנק קצת יותר אפשר להכין מנות קטנות ומדליקות כמו פוקצ'ה, שרק צורת ההגשה שלהן מעלה את המורל!

ספר המתכונים של שולמית שחר

מתכון פוקצ׳ה חצילים לפוקצ'ה חצילים ופטריות
צילום: שולמית שחר

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? פוקצ'ה

מתכון פוקצ׳ה חצילים

פוקאצ'ה חצילים ופטריות חלומית

ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 24 יחידות
באדיבות: שולמית שחר

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס שמן זית משובח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½2 כוסות מים קרים מאוד

למלית:

  • עגבניות פרוסות (דק )
  • פטריות מטוגנות (טריות / משומרות)
  • בצל מטוגן (סגול / רגיל)
  • פרוסות חציל (דקות בתנור / מטוגנות)
  • שמן זית (מעט )
  • רוטב פסטו (מעט)
  • מלח גס (קורט)
  • טימין (לפי הטעם)
  • פפריקה גרוסה (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • בזיליקום (לפי הטעם)
  • שום גבישי (לפי הטעם)
  • גבינה צהובה מגורדת (100 גרם )

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הסוכר והמלח.
  • מוסיפים את שמן הזית ותוך כדי לישה גם את המים בהדרגה.
  • לשים את הבצק עד שהוא רך חלק ומעט דביק (כ10 דקות).
  • בידיים משומנות יוצרים כדור מהבצק ומכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד.
  • מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק לחלקים במשקל של 60 גרם כל חלק.
  • בידיים משומנות מעט פותחים כל חלק מהבצק לצורת פיתה עגולה (אני פתחתי את הבצק ישר על גבי נייר האפיה לאחר שסימנתי בעיפרון על הנייר עיגולים בקוטר 10 סנטימטר) ומניחים מכוסה להכפלת הנפח.
  • יוצרים גומה במרכז כל עיגול עם כוס קטנה יותר ושמים בכל גומה מעט בצל חציל ופטריות.
  • מורחים מעט שמן זית מעורבב עם פסטו על שולי הפוקאצ'ה מסביב למלית ומתבלים לפי טעמכם במלח פפריקה גרוסה.
  • אופים בחום של 180 מעלות עד הזהבה.
  • כמה דקות לפני סיום מפזרים מעל הפוקאצ'ות גבינה צהובה וממשיכים לאפות עד הזהבה.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים שוב את הפוקאצ'ות במעט שמן זית מעורבב עם פסטו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון פוקצ'ה חצילים
צילום: שולמית שחר

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכולם רעבים? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: פוקצ'ה חצילים ופטריות מתכון מאת: שולמית שחר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?