| | | | |

מתכון זלביה עסיסית וטעימה

זלביה מתכון קל ללא מיקסר
בהשראת: שרה שמריהו
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
מתכון זלביה

היישר מהמטבח התימני – מתכון זלביה קל שבקרוב תכינו על קבוע כל ערב.

מתכון לזלביה תימנית כיפית, אפשר להנות ממנה עם סוכר לבן או בגרסה אחרת עם עגבניות מרוסקות וסחוג. לא משנה מה ואיך, הזלביה טעימה גם עם מלוח וגם עם מתוק, איך שתעדיפו! אם עדיין לא יצא לכם לטעום בחייכם – זה בדיוק הזמן להכין ולהתפנק.

ספר המתכונים של שרה שמריהו

מתכון זלביה
צילום: שרה שמריהו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון זלביה

מתכון זלביה עסיסית וטעימה

זלביה מתכון קל ללא מיקסר
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה שמריהו

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 4 כוסות מים (הבצק צריך להיות דליל מעט)

אופן ההכנה

  • בקערה (לא במיקסר) לערבב עם כף את הקמח שמרים והסוכר.
  • להוסיף את המלח והמים ולהתחיל ללוש לבצק דביק.
  • לתת מנוחה של 5 דקות ושוב ללוש (בידיים רטובות) את הבצק.
  • מנוחה 5 דק' ולישה נוספת סה"כ 3 פעמים.
  • להתפיח עד להכפלת הנפח.
  • לחמם שמן (לא עמוק אלא כמו לשניצלים) במחבת ובידיים רטובות.
  • לקחת חתיכה בינונית מהבצק, לפתוח אותה מעט בידיים.
  • להניח במחבת ולטגן משני הצדדים. לשים במגש/ צלחת עם נייר אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: מתכון זלביה

לא ללוש במיקסר?
ממש לא במיקסר רק בידיים.
כמה שמן צריך להיות במחבת?
כמו שמטגנים שניצל.
מתכון זלביה
צילום: שרה שמריהו

רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכולם רעבים? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מתכון מאת: שרה שמריהו

Similar Posts

14 Comments

  1. היי, תודה על המתכונים המוצלחים
    רציתי לשאול האם אפשר להכין ולהקפיא ? אם כן מה צורת ההפשרה הטובה ביותר?

    1. היי אושרית,
      תודה רבה על הפרגון!
      אפשר להקפיא, ולהפשיר את יכולה על השיש באופן טבעי, או לחמם מהר יותר בתנור או במחבת ללא שמן.
      בהצלחה 🙂

  2. שלום, תודה רבה על התשובות לשאלות ששאלתי. הכנתי ויצא טעים 🙂
    במידה ואני רוצה שירגישו יותר מתיקות, כמה סוכר אתם ממליצים להוסיף?

    1. היי דינה,
      שמחים שיצא טעים!
      אפשר להכפיל את כמות הסוכר או להוסיף רק עוד שתי כפות.
      בהצלחה!

  3. שלום 🙂
    1. כמה מ"ל זה כוס מים? 180 או 240?
    2. כמה זמן לוקח בערך עד להכפלת הנפח?
    3. האם אפשר להכין חצי מהכמות, ואת שאר הבצק לשים במקרר ולהכין ביום למחרת?

    תודה!

    1. היי דינה,
      נשמח לענות על שאלותייך:
      1. 240 מ"ל, אבל לא להוסיף הכל בבת אחת אלא בהדרגה עד שהבצק קצת דליל אבל ברמה שאי אפשר לעבוד איתו בכלל.
      2. בדרך כלל שעה וחצי.
      3. אפשר בהחלט.
      בהצלחה!

    1. היי חני,
      ההבדל הוא באופן ההכנה וההגשה. זלביה בדרך כלל מוגשת עם סירופ בעוד שספינג' מוגש עם סוכר. וגם יש מעט הבדל במרקם, אבל לא רציני.
      בהצלחה!

  4. עוד מאכל מיותר. פחמימות ריקות. כולה לחם מטוגן. אפילו פיתה כבר יותר בריאה מהמאכל הזה. ללא ויטמינים, ערך גליקמי בשמיים וסתם מנפח את הבטן.

    1. היי,
      תודה רבה על התגובה שלך.
      אנחנו מבינים למה אתה מתכוון, אבל הרבה אנשים אוהבים את המתכון ולכן הוא כאן 😉
      נ.ב.: אם יש סגנון מסוים של מתכונים שמעניין אותך נשמח להציע לך כמה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?