| |

עוגת גבינה הכי מושלמת ללא סוכר לבן

טעם לא מתפשר עם מרקם גבינתי חלומי
בהשראת: שירלי עשיר
ציון 4.45 על ידי 38 דירוגים
עוגת גבינה הכי מושלמת ללא סוכר

מלכת העוגות דלת הקלוריות שתחליף לכם את עוגת השבת ותפנק את כולם בטעמים משגעים בלי רגשות אשמה!

קבלו מתכון לעוגת גבינה הכי מושלמת וגבוהה שיש שמכינים ללא תוספת סוכר לבן, המקבלת מרקם גבינתי חלומי עם רכות מטריפה, וטעם עשיר שלא מתפשר בכלל.

עוגה קלילה ומאוד פשוטה להכנה שהכי מתאימה לשומרי המשקל שלא רוצים להתפשר על הדברים הטובים בחיים. ביס אחד ואתם מאוהבים!

מתכון באדיבות: שירלי עשיר

ספר המתכונים של שירלי עשיר

 

עוגת גבינה הכי מושלמת ללא סוכר

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה הכי מושלמת ללא סוכר

עוגת גבינה הכי מושלמת ללא סוכר לבן

טעם לא מתפשר עם מרקם גבינתי חלומי
ציון 4.45 על ידי 38 דירוגים
לדרג
באדיבות: שירלי עשיר

ציוד

סיר ג'חנון קוטר 20 / תבנית 26

המצרכים

  • 7 יחידות ביצים (בגודל L)
  • 1 כוס תחליף של סוכר ("כמו סוכר" של סוכרזית)
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם, מומלץ להשתמש בפודינג "ללא תוספת סוכר")
  • 3 כפות קמח גדושות
  • 3 כפות קורנפלור גדושות

אופן ההכנה

  • מחממים תנור על 200 מעלות ומניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור, שלב אחד ומעל מניחים רשת.
  • במיקסר מקציפים את החלבונים עד שנהיים כמו קצף של חלב, ואז מוסיפים בהדרגה את התחליף סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
  • בקערה גדולה מניחים את הגבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג, ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים.
  • מאחדים את קצף החלבונים לקערת הגבינה ב-3 פעמים ובתנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת.
  • משמנים תבנית 26 או סיר ג'חנון בחמאה, ומושכים את התערובת ולהטיח את התבנית בשיש מספר פעמים.
  • אופים למשך 15 דקות ראשונות על 200 מעלות, ואז מורידים את החום ל-150 מעלות לעוד 45 דקות.
  • בסיום האפייה מכבים את התנור ומשאירים שעה בתוך תנור סגור בלי לפתוח את הדלת בכלל.

הערות וטיפים

הערה: לעוגה ללא סוכר יש להשתמש באינסנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר שמיוצר ע"י כמה חברות (למשל TUSSO) וניתן למצוא בסופרמרקטים באזור מוצרים לסכרתיים. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה ללא סוכר

האם שמת נייר אפיה מסביב?
לא שמתי נייר אפייה בסיר אלא שימנתי טוב טוב עם חמאה את התחתית והדפנות.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת גבינה – שירלי עשיר

Similar Posts

25 Comments

  1. 5 stars
    היי. הכנתי את העוגה ושכחתי לשים פודינג וניל.
    כמה זה נורא? מבחינת טים כמובן?
    העוגה נראית נהדר

    1. היי דלית,
      ייתכן שלא תהיה מתוקה מספיק, אבל ממש לא בטוח כי זה עניין של טעם.
      שנה טובה!

      1. היי דלית,
        כן, עדיף לאחר שהיא מתקררת. כך גם יש לה זמן להתגבש מייד לאחר האפייה.
        חג שמח!!

    1. היי יוסף,
      אפשר לשים קמח שקדים או כל סוג קמח אחר שאתה מעדיף לעבוד אותו.
      בהצלחה 🙂

  2. תודה רבה מתוקים שכמותכם!
    לגבי תחליף לסוכר, יש את סוויטנגו,
    ממש לא מורגש שזה תחליף לסוכר.
    שוב תודה לכם על משוב מחמם הלב?

    1. היי רויטל!
      צודקת לחלוטין. עם זאת, האתר שלנו בנוי ממתכונים מקוריים ואותנטיים של בשלנים מכל הארץ, ולכן אנו בוחרים שלא לשנות את המרכיבים שלהם.
      מי שרוצה יכול בקלות להמיר את תחליף הסוכר המלאכותי במוצר שהצעת או כל מוצר אחר דומה מהטבע.
      אנו ממליצים לנסות גם ממתיקים המבוססים על פרי הנזירים (monk fruit).
      בהצלחה רבה 🙂

  3. היי מתוקים, העוגה נראית מושלמת!!!
    לא מוצאת סיר של ג'חנון,
    אני חייבת לעשות את העוגה הזו,
    איפה אני מוצאת סיר כזה?
    בושה! אני תימניה ואין לי… ?

    1. היי רויטל!
      אל תדאגי, אנחנו פה כדי לעזור לך 🙂
      מצאנו סיר ג'חנון בקוטר 20.
      אנחנו כמובן לא ממליצים לקנות מחנות מסוימת, זו כבר תהיה בחירתך, אבל יש לך לפחות דוגמה טובה.
      בהצלחה!

  4. לסכרתיים אסור שימוש ב פחממות שנהפכות לסוכר בגוף לכן קמח וקונפור לא מומלץ עדיף קמח קוקוס מעט וקמח שקדים מעט

  5. שלום רב, מעולם לא טעמתי תחליף סוכר ראוי. ואם לא משתמשים בסוכר ובתחליף סוכר כלל? זו בעיה? ישנה אפשרות שלישית?
    תודה רבה.

    1. היי שירה, בלי תחליף סוכר או סוכר לעוגה לא יהיה טעם מתוק אלא רק כזה של גבינה. אנחנו ממליצים להשתמש בתחליף סוכר (בטוח לחלוטין ויוצא טעים בלי טעם לוואי). בהצלחה!

    1. היי רונית, לא, סוכרזית זה לא רעל והוכח מדעית כבטוח, וגם סוכר הוא לא רעל. אך שימוש בסוכרזית במקום סוכר יכול לעזור להפחית מהערך הקלורי של המנה, ופחות קלוריות = פחות סיכון להשמנה. את מוזמנת להכין עם סוכר גם יוצא טעים. בהצלחה!

    1. היי, נכון מאוד, לעוגה ללא סוכר יש להשתמש באינסנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר שמיוצר ע"י כמה חברות (למשל TUSSO) וניתן למצוא בסופרמרקטים באזור מוצרים לסכרתיים. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?